Bilgi Merkezi - Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanı | Inspec & Inspec Analytics

BİLGİ SİZLERLE PAYLAŞILDIKÇA GÜZEL…

Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanı: Inspec & Inspec Analytics

Erişim Bitiş Tarihi: 30.11.2020

Erişim Linki için tıklayınız

İçerik Bilgisi:

Dünya çapında 165.000’den fazla üyeye sahip olan ve 150’den fazla ülkede hizmet veren The Institution of Engineering and Technology (IET) tarafından oluşturulan bibliyografik veri tabanı Inspec, fizik, elektrik- elektronik mühendisliği, iletişim, kontrol mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, bilgi teknolojileri, üretim hattı, üretim sistemleri ve makine mühendisliği gibi çeşitli mühendislik alanlarında dünya çapında yayımlanmış bilimsel ve teknik belgelere ait özet ve indeks bilgisi sağlayan temel danışma kaynağıdır. Alanında otorite bir indeks olan Inspec, 68’den fazla ülkeden sağlanan hem İngilizce hem de İngilizce olmayan kaynaklarla küresel çapta birçok hakemli materyale erişim sağlamaktadır. Inspec Analytics, IET’nin Inspec veri tabanına dayalı yeni ve dinamik bir araştırma aracıdır. Semantik zenginleştirmeyi kullanan Inspec Analytics, araştırma profesyonellerinin, binlerce kuruluştaki araştırma eğilimlerini ve hem yerel hem de küresel düzeydeki bilimsel kavramları belirlemek ve karşılaştırmak için Inspec’ teki literatürün ötesini keşfetmelerine olanak tanır. Kullanıcılar bu verilerle araştırma çıktıları için yön belirleyebilir ve etkilerini izleyebilirler.

Erişim şifresi isterseniz nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Değerlendirme Formu İçin Tıklayınız

Yeditepe Üniversitesi