Bilgi Merkezi - Deneme Erişimi | APA Veri Tabanları

Değerli Bilgi Paydaşlarımızın Dikkatine!!!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 nedeniyle yaşanan zor süreçte bilgi ihtiyacımızı desteklemeye devam etmenin bir yolu olarak deneme erişiminize açılan Apa veri tabanlarını (PsycInfo, PsycBooks, PsycExtra, PsycTests, PsyscTherapy), Bilgi Merkezi olarak sizlere sunmak istedik.

Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanları: Apa (PsycInfo, PsycBooks, PsycExtra, PsycTests, PsyscTherapy)

Erişim sayfası içintıklayınız

Erişim için Gerekli Bilgiler:

Aşağıdaki kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra lütfen kendinize özel kullanıcı adınızı ve şifrenizi oluşturunuz. Oluşturduğunuz kişisel hesap ile hem uzaktan erişim sağlayabilirsiniz, hem de arayüzün hatırlatma oluşturma, kişisel klasör kullanımı gibi özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Aşağıdaki şifre 2 gün boyunca geçerli olduğu için lütfen bu süreçte kişisel hesabınızı oluşturunuz.

Kullanıcı adı: 7tepelibrary

Şifre: 7tepe2020!

Kişisel hesap oluşturma alanı: Linke tıkladığınızda sağ üst tarafta “sign in” kısmından hesabınızı oluşturabilirsiniz.

APA PsycInfo

APA’nın temel danışma kaynağıdır ve 2,500’den fazla dergiye ek olarak kitaplar, kitap incelemeleri, tezler ve ansiklopedilerden oluşan bir koleksiyonu indeksler. 1800’lere kadar uzanan 4.5 milyondan fazla kayıttan oluşur.

APA PsycBooks

APA tarafından yayınlanan profesyonel ve akademik kitapların tam metinlerini sunan eşsiz bir kaynaktır. Her ay güncellenen bu kaynak, 66,000’den fazla kitap bölümü ve 4,400’ün üzerinde hakemli kitap içerir. Aralarında APA Handbooks in Psychology referans kitap serisinin ve APA/Oxford University Press’ten Encyclopedia of Psychology’nin de olduğu bu koleksiyondaki kitaplar, 1600’lü yıllara kadar gider.

APA PsycExtra

Geleneksel hakemli kaynakların ötesinde içerik sağlayan APA PsycExtra, bibliyografik kayıtlar ve tam metin materyalleri harmanlar. Konferans sunumları, haber bültenleri, raporlar, monograflar ve bilgi formları içerdiği dokümanlardan bazılarıdır. %70’den fazlası tam metin olmak üzere 330,000’in üzerinde kayıt sunar.

APA PsycTests

Psikolojik ölçümler için APA’nın eşsiz kaynağıdır. Test kaynakları: Yazarlar, hakemli dergiler, kitaplar, tezler, web siteleri, The Archives of the History of American Psychology Test Collection, ticari test yayıncıları.

Konu Alanlarından Örnekler: Zeka Testleri, İnançlar, İlişkiler ve Beklentiler için Skalalar, Agresiflik, Başa Çıkma ya da Fonksiyonel Statü Anketleri, Yılmazlık, Öfke Kontrolü ya da Madde Bağımlılık Ölçekleri, Fiziksel Sağlık Değerlendirmeleri, Kişilik Değerlendirmeleri, Nöropsikolojik Değerlendirmeler, Kabiliyet ve Başarı Ölçümleri, Yeterlilik Ölçümleri, vs.

APA PsycTherapy

Psikoterapi tekniklerini öğrenmek ve öğretmek için tasarlanmıştır. Farklı tedavi yaklaşımlarını gösteren 500’ün üzerinde video’yu transkriptleri ile birlikte sunan APA PsycTherapy, terapiler sırasında karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmede kanıtlı yöntemleri gösterir.

NOT: Aboneliğimiz olan Apa PsycArticles veri tabanı hakkında bilgi almak isterseniz ayrıca tarafınıza bilgilendirme maili iletilecektir.

Yeditepe Üniversitesi
Bilgi Merkezi