Bilgi Merkezi - Deneme Erişimi (17 Mart 2020)

BİLGİ MERKEZİ

Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanı

Veri Tabanı Adı: e-YDS

Erişim linki içintıklayınız

Deneme Erişim Bitiş Süresi: 31.03.2020

Veri Tabanı İçeriği:

e-YDS veri tabanı e-YDS/YDS, YÖKDİL, TIPDİL, PTE, IELTS, TOEFL iBT sınavlarına hazırlık amacıyla oluşturulmuş bir veri tabanıdır.

Kayıt olmak için:

Kampüs dışından üyelik etkinleştirmelerini kolaylaştırmak adına, kayıt esnasında 1 defa gerekecek olan kurum kodları üniversiteniz domain adında yer alan üniversiteniz adı veya kısaltması şeklinde belirlenmiştir.

https://eyds.tumeraltas.com.tr adresine girerek Kayıt oluşturup veri tabanına hemen erişim sağlayabilirsiniz. Kayıt esnasında gereken Kurum Kodu alanına "yeditepe" girerek Kayıt oluşturup, veri tabanına hemen erişim sağlayabilirsiniz.

e-YDS Veri tabanı İçeriği:

• (e) YDS: 2005 -2012 yılları arası çıkmış 4500 adet KPDS, ÜDS (sağlık, sosyal, fen) soruları ve her bir sorunun video çözümü.
  • PTE: Sınavın 20 soru türüne ait tanıtım ve etkili stratejiler
  • IELTS: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler.
  • TOEFL iBT: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler.
  • Dinleyerek Kelime: 3600 Akademik sınav kelimesi ve her kelime için Hafıza Teknikleriyle oluşturulmuş ses bağlantısı. Sadece dinleyerek kelime öğrenme.
  • Cümle Çevirileri: Kelimelerin cümlede geldikleri anlamı sağlamlaştırmak ve okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış cümle çevirileri.
  • Paragraf Çevirileri: Okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış 7 adet strateji videosu ve 91 adet metin çevirisi.
  • Görüntülü Gramer Konu Anlatımı: A’dan Z’ye tüm gramer konularının en ince detaylarıyla anlatıldığı 335 video anlatımlı içerik.
  • Toplamda 10.000 üzeri görsel ve işitsel içerik.

Deneme Veri Tabanı Değerlendirme Formu için Tıklayınız

*Sorularınız için nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi
Bilgi Merkezi