“Başvuru Halinde Maske ve Dezenfektanları Test Ediyoruz”

Kontrolsüz üretilen maske ve dezenfektanlar, kullananı sadece virüse karşı savunmasız bırakmıyor, tahriş veya zehirlenmeye de sebep olabiliyor. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, merdivenaltı maske ve dezenfektanları Hürriyet gazetesine değerlendirdi.

Prof. Dr. Ahmet Aydın, özetle şunları kaydetti: “Maskenin filtrasyon özelliği ayrı, cilde uyumluluğu ayrı konu. Cilde temas ettiğinde tahriş (irritasyon), alerji gibi reaksiyonlara sebep olmamalı. Üç katlı maske filtrasyon özelliğine sahiptir ancak uzun süre yüzümüzde kaldığından cilt güvenliği için üç ayrı test yapılması gerekir. Biz laboratuvarımızda başvuru yapan üretici firmaların maskelerini test ediyoruz… Piyasada dezenfektan adı altında su dolu şişelere sık rastlanıyor. Üretim yeri, üretim tarihi ve barkodu olan, bilinen markalar tercih edilmeli. Medikalciler ya da eczaneler en iyi adres.”

Basın Yansımaları:hurriyet.com.tr