Ana içeriğe atla

AR-GE’den Kampüs Yaşamına Yeditepe’de Eczacılık Eğitimi

AR-GE’den Kampüs Yaşamına Yeditepe’de Eczacılık Eğitimi

İzlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç ile aynı fakültenin mezunu, Hürriyet gazetesi yazarı Dr. Ecz. Metin Uyar, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Prof. Dr. Meriç Köksal Akkoç ve Metin Uyar, programda, AR-GE’den üniversite-sanayi işbirliklerine, kampüs üniversitesi olmanın getirdiği ek eğitim, gelişim ve sosyal faaliyet olanaklarına kadar birçok yönüyle Yeditepe Üniversitesi’nde verilen Eczacılık eğitimine ilişkin bilgiler aktardı.

Eczacıların insan sağlığının korunmasında çok önemli bir meslek grubu olduğunu belirten Akkoç, içinde bulunduğumuz zorlu süreçte eczacıların sağlık zincirinin önemli bir parçası olduğunun anlaşıldığını kaydetti. “Eczacılar insanların her zaman ve randevusuz ulaşabileceği sağlık danışmanlarıdır” diyen Akkoç, eczacılık eğitimi alanların “eczane eczacılığı” yanı sıra ilaç sektörü ve hastaneler başta olmak üzere çok sayıda alanda çalışabildiğini anımsattı. Eczacılık fakültesi öğrencilerinin ağır bir eğitimden geçtiğini kaydeden Akkoç, eczacılık öğrencilerinin birçok konuyu uygulamalı olarak öğrendiğine işaret etti. Akkoç, tercih yapacak öğrencilerin, üniversite sıralarındayken eğitim ve gelişim seçeneklerinin olabilmesi için üniversitenin sunduğu olanakları incelemesi gerektiğini söyledi.

Dr. Ecz. Metin Uyar da, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde aldığı eğitim konusundaki deneyimlerini aktardı. Tercih döneminde kampüsü ziyaret ettiği sırada gördüğü sıcak karşılama ve ilginin eczacılık fakültesini tercih etmesinde çok etkili olduğunu ifade eden Uyar, eczacılık fakültesinde okurken İşletme yan dalı yapmanın ve gazetecilik bölümünden dersler almanın vizyonunu çok genişlettiğini ve kariyerinde etkili olduğunu vurguladı.