Ana içeriğe atla

“Ana Hedefim Kendi Yemek Kültürlerine Sahip Çıkan Gençleri Yetiştirmek”

“Ana Hedefim Kendi Yemek Kültürlerine Sahip Çıkan Gençleri Yetiştirmek”

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sibel Özilgen, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) yayını Business Diplomacy dergisine konuk oldu.

Bir Türk akademisyen tarafından yazılmış ilk uluslararası Mutfak Bilimi kitabı olan “Cooking as a Chemical Reaction – Bir Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme: Deneylerle Mutfak Bilimi” isimli kitabının ağırlıklı konu edildiği röportajda Özilgen, “Ana hedefim kendi yemek kültürlerine sahip çıkan gençleri yetiştirmek” dedi.

Prof. Dr. Özilgen’in, “Bir Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme: Deneylerle Mutfak Bilimi” isimli kitabı, Avustralya'da zorunlu ders kitabı olarak okutuluyor. Dünyanın birçok önemli üniversitesinin kütüphanesinde bulunan kitap, gastronomi ve mutfak sanatları, gıda bilimi ve teknolojisi, beslenme ve diyetetik ve gıda mühendisliği eğitimi gören öğrencilere yardımcı ders kitabı olarak öneriliyor. Çinceye de çevrilen kitap, Çin okullarına ders kitabı olarak girdi.

 Haberin devamı için tıklayınız.