"Amacımız Bu Dünyada Bir Duruşu Olan Sanatçılar Yetiştirmek"

Haberi izlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Balay ile yine üniversitemiz Tiyatro Bölümü Mezunu ve Emek Tiyatrosu Kurucusu Pınar Yıldırım, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 6 farklı bölümden oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Balay, bu bölümlerin birbiri ile sürekli etkileşim içinde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Metin Balay, “Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ayırt edici özelliklerinden biri, amacı… Bütün bu disiplinler arasında geçiş yapabilen, diğerinden etkilenen öğrenen, disiplinlerarası da çalışabilen, eleştirel bakan, yaratıcı olan ve bu dünyada bir duruşu olan sanatçılar yetiştirmek” dedi. Pınar Yıldırım da, “Üniversitede ne çok şey öğrendiğini mezun olduktan sonra anlıyorsun ve öğrendiklerinle hayatta yol alıyorsun” ifadelerini kullandı.