Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Hülya Demir

Hulya Demir

Doç. Dr.

Hülya Demir

hulya.demir@yeditepe.edu.tr

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Bölüm
  • Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı
Akademik Görevler
  • 2015
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

  • 2013
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

  • 2010
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    Girne Amerikan Üniversitesi

    Sağlık Bilimleri

  • 2005
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ

    GAZİ ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK MESLEK YÜKSEKOKULU

  • 2003
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    Girne Amerikan Üniversitesi

    EĞİTİM BİLİMLERİ

  • 2001
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİYOTEKNOLOJİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

  • 1999
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ OLTU MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ GIDA TEKNOLOJİSİ PR.

Öğrenim Bilgisi
  • 1991-1997
    Doktora

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEMEL İŞLEMLER VE TERMODİNAMİK (DR)

    Tez adı: Elementel bakırın nitrik asit çözeltilerinde çözünmesi ve çözünme kinetiğinin incelenmesi

  • 2017-2023
    Doktora

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOTEKNOLOJİ (DR) (İNGİLİZCE)

    Tez adı: Characterization of β-glucan from oyster mushroom (Pleurotus pulmonari̇us) and its application in model food

  • 1989-1991
    Yüksek Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KİMYASAL TEKNOLOJİLER (YL) (TEZLİ)

    Tez adı: Pasinler manyezitinin klor gazı ile doyurulmuş suda çözünme kinetiğinin incelenmesi

  • 1985-1989
    Lisans

    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PR.

Kitaplar
  • Fonksiyonel Gıdalar Ve Sürdürülebilir Sağlık

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Efe Academy Publishing1, Sayfa Sayısı: 275, ISBN: 978-625-392-189-7

    2024 Bilimsel Kitap
  • Evaluation of the Relationship between Eating Attitudes and Sustainable Nutrition

    DEMİR HÜLYA, Altunay Sinem, Yayın Yeri: BIDGE publications, Sayfa Sayısı: 100, ISBN: 209786256488885

    2023 Bilimsel Kitap
  • HEALTH & SCIENCE 2023 -IV

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Efe Academy Publishing1, Sayfa Sayısı: 156, ISBN: 978-625-6713-46-8

    2023 Bilimsel Kitap
  • SAĞLIK BİLİMLERİNDE TEORİ VE ARAŞTIRMALAR haziran 2022

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Serüven Yayınevi, Sayfa Sayısı: 20, ISBN: 978-625-7721-84-4

    2022 Bilimsel Kitap
  • SAĞLIK BİLİMLERİ VE YÖNETİMİ ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR - II

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: ARTİKEL AKADEMİ, Sayfa Sayısı: 10, ISBN: 978-625-8088-19-9

    2022 Bilimsel Kitap
  • “SAĞLIK BİLİMLERİ Teori, Güncel Araştırmalar ve Yeni Eğilimler 4

    DEMİR HÜLYA, İlerlemek E., Yayın Yeri: Cetinje-Montenogro, Sayfa Sayısı: 20, ISBN: 978-9940-46-090-7

    2022 Bilimsel Kitap
  • HEALTH SCIENCES Current Researches and New Trends 4

    DEMİR HÜLYA, Ekinci B., Yayın Yeri: Cetinje-Montenogro, Sayfa Sayısı: 15, ISBN: 978-9940-46-092-1

    2022 Bilimsel Kitap
  • HEALTH SCIENCES Current Researches and New Trends 4

    DEMİR HÜLYA, Demir Batuhan Berk, Yayın Yeri: Cetinje-Montenogro, Sayfa Sayısı: 10, ISBN: 978-9940-46-092-1

    2022 Bilimsel Kitap
  • HEALTH SCIENCES Theory, Current Researches and New Trends 4

    DEMİR HÜLYA, ZEYTUN AYŞE MERVE, Yayın Yeri: Cetinje-Montenogro, Sayfa Sayısı: 10, ISBN: ISBN: 978-9940-46-092-1

    2022 Bilimsel Kitap
  • HEALTH SCIENCES Current Researches and New Trends-3

    DEMİR HÜLYA, Demir Batuhan Berk, Yayın Yeri: Cetinje-Montenogro, Sayfa Sayısı: 20, ISBN: 978-9940-46-081-5

    2021 Bilimsel Kitap
  • Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Alanında Akademik Çalışmalar-1

    DEMİR HÜLYA, Sırmacı Sezin, Yayın Yeri: KARADENİZ KİTAP LTD. ŞTİ., Sayfa Sayısı: 20, ISBN: 978-625-8088-11-3

    2022 Bilimsel Kitap
  • RESEARCH & REVIEWS IN AGRICULTURE, FORESTRY AND AQUACULTURE SCIENCES - I September 2021- Gece Kitaplığı

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Baskı & Cilt / Printing & Volume Sertifika / Certificate No: 47083, Sayfa Sayısı: 27, ISBN: 978-625-8002-49-2

    2021 Bilimsel Kitap
  • Sağlık Bilimler, Teori, Güncel Araştırmalar ve Yeni Eğilimler/2021

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Cetinje-Montenogro, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-9940-46-065-5

    2021 Bilimsel Kitap
  • Health Sciences, Theory, Current Reseaches and New Trends/2021

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Cetinje-Montenogro, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-9940-46-067-9

    2021 Bilimsel Kitap
  • Research Trends and Challenges in Medical Sciences

    DEMİR HÜLYA,Savcı Elif Nur,ERGÜN CAN, Yayın Yeri: UK: Book Publisher International, Third Floor,, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-93-90768-36-3

    2020 Bilimsel Kitap
  • Research Trends and Challenges in Medical Science

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: UK: Book Publisher International, Third Floor,, Sayfa Sayısı: , ISBN: 111

    2020 Bilimsel Kitap
  • Research Trends and Challenges in Medical Sciences

    DEMİR HÜLYA,BİÇİM Gökhan, Yayın Yeri: UK: Book Publisher International, Third Floor, 207 Regent Street, London,, Sayfa Sayısı: , ISBN: 111

    2020 Bilimsel Kitap
  • Gece Kitapcığı Sağlık Bilimlerinde Akademik Araştırmalar II Cilt 3

    DEMİR HÜLYA,Zinde Aylin, Yayın Yeri: Gece Kitaplığı / Gece PublishingTürkiye Adres / Turkey Address: Kızılay Mah. Fevzi Çakmak 1. Soka, Sayfa Sayısı: 20, ISBN: 978-625-7858-06-9

    2020 Bilimsel Kitap
  • Agricultural and Natural SciencesTheory, Current Researches and New Trends

    DEMİR HÜLYA,Biçim Gökhan, Yayın Yeri: IVPE 2020 web: www.ivpe.me, Sayfa Sayısı: 16, ISBN: 978-9940-46-038-9

    2020 Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
  • Current Researches inHealth Science

    Koç Serim Tuna,DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Cetinje 2020, Sayfa Sayısı: 326, ISBN: 978-9949-46-028-0

    2020 Bilimsel Kitap
  • Current Research in Agricultural and Food Science Vol. 1

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Book Publisher International/a part of SCİENCEDOMAIN international), Sayfa Sayısı: 11, ISBN: 978-93-89816-14-3

    2020 Bilimsel Kitap
  • Genel Kimya

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Oltu Meslek Yüksekokulu yayınları-Bakanlar Medya, Sayfa Sayısı: 172, ISBN:

    2001 Ders Kitabı
Makaleler
  • Synthesis and characterization of chitosan-based pH-sensitive biofilm: An experimental design approach for release of vitamin B12

    Önal Ali,DEMİR HÜLYA,KAPLAN İNCE OLCAY,İNCE MUHARREM, Yayın Yeri: Italian Journal of Food Science, 2024

    Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
  • Investigation of the Acceptability of Cultured Meat in University Students

    KUMRU MERVE, DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Food and Nutrition Sciences, 2024

    Uluslararası Hakemli Web of Science Özgün Makale
  • Characterization of β-Glucan from Oyster Mushroom (Pleurotus pulmonarius)

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Agricultural Extension Journal 2023; 7(4):167-180, 2023

    Uluslararası Hakemli EN Özgün Makale
  • Purification of β-Glucan of Oyster Mushroom (Pleurotus pulmonarius) and Its Application in Model Food

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Agricultural Sciences, 2023

    Uluslararası Hakemli EI: Engineering Index Özgün Makale
  • Nutritional habits comparison of the baby boomer, X, Y, and Z generations located at a private college in Muğla, Türkiye

    Zeren Halime Zülal, BALİ ELİF BURCU, DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES, 2023

    Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
  • Intuitive Eating and Eating Disorders Among Adults: A Relationship Analysis

    ÇİFTÇİ SEDA, DEMİR HÜLYA, Çalım Tansu, Yayın Yeri: BANU Journal of Health Science and Research, 2023

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • The Relationship Between Eating Attitude and Body Mass Index

    ÇİFTÇİ SEDA, Özay Sahure, DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Izmir Democracy University Health Sciences Journal, 2022

    Uluslararası Hakemli ISI,SJIF,Doi Özgün Makale
  • İnvestigation of Green Eating Behaviour in University Student

    KUMRU MERVE, DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Sürdürülebilir Çevre Dergisi, 2022

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Essential Oil Essential Oil Analysis of Some Plants

    OYMAN BÜŞRA UMUT, DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Journalof Medical Research and Health Sciences, 2022

    Uluslararası Hakemli Doi, Özgün Makale
  • İnvestigation relationship between M.E.B

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: J Medical Research and Health Sciences, 2022

    Uluslararası Hakemli ISI,SJIF Özgün Makale
  • Üniversite Öğrencilerinde Süt Ürünleri Tüketimi, Kalsiyumun Antropometrik Ölçümlerle İlişkisi

    DEMİR HÜLYA,ÖZKORUCUKLU Yeşim Nurdan, Yayın Yeri: Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 2018

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Sterilization of Seed Carthamus tinctorius (Safflower) Plant and Investigation of the Effectiveness of the Sterilizants

    KORKMAZ PENBE MERVE, DEMİR HÜLYA, TEZCAN ERDEM, Yayın Yeri: Agricultural Sciences, 2021

    Uluslararası Hakemli CABI databases Özgün Makale
  • Determination of Adaptation to the Mediterranean Dietof Individuals Living in the Turkish Republic of NorthernCyprus

    DEMİR HÜLYA,SOYAL ASLI, Yayın Yeri: Annals of Nutrition Food Science, 2020

    Uluslararası Hakemli ISI, ESJI, SIS Özgün Makale
  • Dissolutıon Kinetics of Magnesite Mineral in water Saturated by Chlorine Gas

    DEMİR HÜLYA,ABALI YÜKSEL,CEYHUN İLHAMİ,KARAGÖLGE ZAFER, Yayın Yeri: Hydrometallurgy, 1999

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Drivation of a semi-empirical model for copper dissolution in HNO3 solutions with rotating disc technique.

    DEMİR HÜLYA,KÜÇÜK ÖZKAN,ÖZMETİN CENGİZ,KOCAKERİM MEHMET MUHTAR, Yayın Yeri: Chemical Engineering and Processing, 2005

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Determination of a Semi Empirical Kinetic Model for Dissolution of Metallic Copper Particles in HNO3 Solutions

    DEMİR HÜLYA,ÖZMETİN CENGİZ,KOCAKERİM MEHMET MUHTAR,YAPICI SİNAN,ÇOPUR MEHMET, Yayın Yeri: Chemical Engineering and Processing, 2004

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Essential Oils of Ocimum basilicum var. album(L.) Benth, Lavandula angustifolia subsp. Angustifolia, Melisssa officinalis Belonging to lamiaceae Family

    DEMİR HÜLYA,KALAYCI SADIK, Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering, 2017

    Uluslararası Hakemli EBSCO Massachusetts, USA, Chemical Abstracts Service(CAS)(USA), Cambridge Scientific Abstracts(CSA),ProQuest Science Journals,Ulrich’xxs periodicals Directory, Summon serials solutions, Chinese database of CEPS,Amerikan Federal Computer Library Center(OCLC),USA, Chinese Scientific Hournals database, VIP Corporation, Chongqing,China,Norwegian Social Science Data Services(NSD),Norway, Index Copernicus, Poland, China National Knowledge Infrastructure(CNKI)China,Universa Digital Library Sdn Bhn(UDLSB)Malaysia,Google scholar, RoMEO,AcademicKeys Özgün Makale
  • A Comparative Study of Chemical Compound of Some Edible Plants of the Eastern Anatolia Region of Turkey

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Nessa J Nutritional Health Science, 2018

    Uluslararası Hakemli DOAJ, google scholar Özgün Makale
  • Üniversite Öğrencilerinin Fonksiyonel Gıdalar Konusundaki Farkındalıklarının Araştırılması

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Sağlık Bilimleri ve Meslekleri Dergisi, 2018

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • The Influence of Coffee Consumption Frequency on LDLCholesterol and Total Cholesterol

    DEMİR HÜLYA,Ermiş Pınar, Yayın Yeri: CPQ Nutrition Journal, 2018

    Uluslararası Hakemli Google academic Özgün Makale
  • Investigation of Relationship between Body Mass Index and Breakfast Habits ofUniversity Students

    DEMİR HÜLYA,IKAN Ahsen Dilek Komar, Yayın Yeri: International Journal of Medical Science and Clinical invention, 2018

    Uluslararası Hakemli IndexingInternational Journal of Medical Science and Clinical invention(IJMSCI) currently is crawled and listed by -Google ScholarIndex Copernicus (IC Value: 77.07)Publons official partner(is part of web of science)CrossRef (DOI)PubMed NLMROAD DirectoryDirectory of Research Journals Indexing DRJIAcademic Keys Research BibleScientific Indexing (ISI)Indian Citation, IndexInternet ArchiveInternational Society for Resarch Activity (ISRA)International Institute of Organized Researches (I2OR)Directory of Open Access Journals (DOAJ)International Scientific Citiation Index (ISCI)Science Library IndexGeneral Impact FactorScientific Indexing Service (SIS) J-Gate, RootindexingCOSMOS IF.ScribedComputer Science DirectorySciSeekAcademiaScientific CommonsScience DirectorygeCitedScience CentralMicrosoft Academic SearchMendeleyDocStociScience Özgün Makale
  • Comparison of Chemical Composition of Pomegranate (Punica Granatum L.)and Grape (Vitis Vinifera L.) Seed Oils Obtained By Extraction

    DEMİR HÜLYA,Demir Batuhan Berk, Yayın Yeri: Journal of Advancements in Food Technology, 2018

    Uluslararası Hakemli Harward Library,Googlescholar,Crossref,ICMJE,Citefactor,Academic resource Index, Academic Keys, Mendeley, World Cat,genamic,Scilit,advanced Sciences Index,PBN,DRJI,electronic Journal Library, World Catalogue of Scientific Journal,ESJI,International Citation Index Özgün Makale
  • Evaluation of the Chemical Profiling, Total PhenolicComposition, the Antioxidant and AntimicrobialProperties of the Essential Oils of Mentha piperita L.,Salvia officinalis L., and Thymus vulgaris L.

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Journal of Food Science and Engineering, 2018

    Uluslararası Hakemli Database of EBSCO, Massachusetts, USA ★ Chemical Abstracts Service (CAS), USA★ Cambridge Scientific Abstracts (CSA), ProQuest Science Journals, USA★ Ulrich’xxs Periodicals Directory, USA★ Summon Serials Solutions, USA★ Chinese Database of CEPS, American Federal Computer Library Center (OCLC), USA★ Chinese Scientific Journals Database, VIP Corporation, Chongqing, China★ Norwegian Social Science Data Services (NSD), Norway★ Index Copernicus, Poland ★ China National Knowledge Infrastructure (CNKI), China★ Universe Digital Library Sdn Bhd (UDLSB), Malaysia★ Google Scholar★ RoMEO★ AcademicKeys★ CiteFactor (USA)★ getCITED★ Newjour★ Scientific Indexing Services★ INNO SPACE★ SJournals Özgün Makale
  • Determination of Antioxidant and Phenolic Content of Edible Plants

    DEMİR HÜLYA,BİÇİM GÖKHAN, Yayın Yeri: Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2019

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Comparison of the functional food knowledge-awareness levels and consumption frequencies of university students

    DEMİR HÜLYA,Karakaya Basak, Yayın Yeri: International Journal of Medical Science and Clinical Invention, 2019

    Uluslararası Hakemli International Journal of Medical Science and Clinical invention(IJMSCI) currently is crawled and listed by -Google ScholarIndex Copernicus (IC Value: 77.07)Publons official partner(is part of web of science)CrossRef (DOI)PubMed NLMROAD DirectoryDirectory of Research Journals Indexing DRJIAcademic Keys Research BibleScientific IGoogle ScholarIndex Copernicus (IC Value: 77.07)Publons official partner(is part of web of science)CrossRef (DOI)PubMed NLMROAD DirectoryDirectory of Research Journals Indexing DRJIAcademic Keys Research BibleScientific Indexing (ISI)Indian Citation, IndexInternet ArchiveInternational Society for Resarch Activity (ISRA)International Institute of Organized Researches (I2OR)Directory of Open Access Journals (DOAJ)International Scientific Citiation Index (ISCI)Science Library IndexGeneral Impact FactorScientific Indexing Service (SIS) J-Gate, RootindexingCOSMOS IF.ScribedComputer Science DirectorySciSeekAcademiaScientific CommonsScience DirectorygeCitedScience CentralMicrosoft Academic SearchMendeleyDocStociScience Özgün Makale
  • The Relationship Between Consumptions of Dairy and Fermented Dairy Products in Lactose Intolerance Among Students of A Foundation University In Istanbul

    DEMİR HÜLYA,Savcı Elif Nur,ERGÜN CAN, Yayın Yeri: Journal of Food Science and Nutrition Research, 2020

    Uluslararası Hakemli Google scholar,crossref,worldcat, academiaedu Özgün Makale
  • Evaluation of Dietary Quality of Senior High School Students by Healthy Eating Index

    DEMİR HÜLYA,Kaçar Betül, Yayın Yeri: Asian Journal of Applied Sciences, 2020

    Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
  • Effects of Weight Loss Percentage on Vitamin and Mineral Levels in Patients Undergoing Sleeve Gastrectomy

    YAZAN BUSE,DEMİR HÜLYA,BÜLBÜLLER NURULLAH, Yayın Yeri: Asian Journal Clinical Nutrition, 2020

    Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
  • Comparison of traditional and commercial kefir microorganism compositions and inhibitory effects on certain pathogens

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: International Journal of Food Properties, 2020

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Hipertansiyonu Durdurmak için Diyetsel Yaklaşım

    DEMİR HÜLYA,YOLGEÇER GAMZE, Yayın Yeri: Sağlık Dergisi, 2017

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale
  • Vejetaryenlerde Enerji Alımı

    DEMİR HÜLYA,SERAN CEYLA, Yayın Yeri: İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİARAŞTIRMALARI DERGİSİ, 2017

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
  • Bal ve Sağlık

    DEMİR HÜLYA,KUTLU YELİZ, Yayın Yeri: Sağlık Dergisi Beslenme ve Diyetetik Dergisi, 2017

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale
  • Erzurum’da Yetişen Madımak, Yemlik, ve Kızamık Bitkilerinin Bazı Kimyasal Bileşimi

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Bahçe, 2006

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Antioxidant and antimicrobial activities of Solidago virgaurea extract

    DEMİR HÜLYA,AÇIK LEYLA,BALİ ELİF BURCU,KOÇ YASEMİN,KAYNAK GÖNÜL, Yayın Yeri: African Journal of Biotechnology, 2008

    Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
  • Biological activities of Bellis prennis volatiles and extracts

    KAVALCIĞLU NESLİHAN,AÇIK LEYLA,DEMİRCİ FATİH,DEMİRCİ BETÜL,DEMİR HÜLYA,BAŞER KEMAL HÜSNÜ CAN, Yayın Yeri: Natural Product Communications, 2010

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Screening of the antioxidative and antimicrobial properties of various extracts of Berberis vulgaris L. (barberry) leaves from Turkish flora

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Journal of Chemical and Pharmaceutical Science, 2010

    Uluslararası Hakemli International Scientific Indexing Özgün Makale
  • Purification and characterization of catalase enzymes from coriander (Coriandrium sativum) leaves.

    DEMİR HÜLYA,ÇİFTCİ MEHMET,ÇOBAN TAHA ABDULKADİR, Yayın Yeri: Asian Journal of Chemistry, 2008

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Serbest Radikaller ve Antioksidanlar

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Hasad Gıda, 2008

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale
  • Purification and Properties of Glucose 6-Phosphate Dehydrogenase from Coriander (Coriandrum Satıvum) Leaves

    DEMİR HÜLYA,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,ÇİFTCİ MEHMET,KÜFREVİOĞLU ÖMER İRFAN, Yayın Yeri: Journal of Food Biochemistry, 2004

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Purification, characterization and kinetic properties of glucose 6-phosphate dehydrogenase from polygonum cognatum Meissn. Leaves

    DEMİR HÜLYA,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,ÇİFTCİ MEHMET, Yayın Yeri: Asian Journal of Chemistry, 2009

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Antimicrobial and Antioxidant Actvities of Cynanchum acutum,Cionura erecta and Trachomitum venetum subsp. sarmatience grown wild in Turkey

    DEMİR HÜLYA,ERGİN AYŞE ESRA,AÇIK LEYLA,VURAL MECİT, Yayın Yeri: Journal of Food, Agriculture and Environment, 2011

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Sağlığımız Bakımından Omega-3 Yağ Asitleri

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2007

    Ulusal Hakemli Database of EBSCO Derleme Makale
  • Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizmaya Etkisi

    SOYAL ASLI,DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, 2017

    Ulusal Hakemli AcademicKeys,scholar,DRJI,TürkMedline, World Catalogue of scientificJournal,Scope Med Derleme Makale
  • The Comparition of Healthy Eating Index Values of female Patients 18-65 years applying to a special Hospital Nutriton Det Polyclinic. A cross-Sectianal Study

    GÜBÜR MERYEM,DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Int J Diabetes Complications, 2017

    Uluslararası Hakemli DOAJ, google scholar Özgün Makale
  • Yaşam İçin Gerekli Elementler

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi, 2008

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale
  • Beslenmede Bakliyatların Önemi

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Gıda Teknolojisi, 2009

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale
  • Punica granatum L. Çekirdek ve Kabuk Ekstrelernin Antioksidan Aktiviteleri

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Dergisi, 2008

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale
  • Purification of 6-Phosphogluconate Dehydrogenase from Parsley (Petroselinum hortense) Leaves and Investigation of Some Kinehtic Properties

    DEMİR HÜLYA,ÇİFTCİ MEHMET,KÜFREVİOĞLU ÖMER İRFAN, Yayın Yeri: Preparative Biochemistry and Biotechnology, 2003

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Bazı Yabani Meyve Türlerinin Besin Değerlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir araştırma

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Bahçe, 2002

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Erzurum Oltu Yöresinde Yerleşen Bazı Yabani Meyvelerin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Gıda Bilimi ve Teknolojisi, 2005

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale
  • Erzurum’un Merkez ve Tortum İlçesine bağlı bazı köylerde doğal olarak yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) bitkilerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri.

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Gıda Bilimi ve Teknolojsi, 2005

    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale
  • In Suti investigation of the biodeteriorative microorganisms lived on Stone surfaces of the Sumela Monastery(Trabzon, Turkey).

    NUHOĞLU YAŞAR,VAR MUSTAFA,KOÇAK EMEL,USLU HAKAN,DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: Journal of Environmental Analytical Toxicology, 2017

    Uluslararası Hakemli Database of EBSCO Özgün Makale
  • İnulin’in Sağlık Üzerine Etkileri

    DEMİR HÜLYA, Yayın Yeri: gaiadergi/Sürdürülebilir Yaşam Dergisi, 2017

    Ulusal Hakemsiz Derleme Makale
  • Vejetaryenliğin Tarihçesi ve Epidemiyolojisi

    DEMİR HÜLYA,SERAN CEYLA, Yayın Yeri: gaia dergi/Sürdürülebilir Yaşam Dergisi, 2017

    Ulusal Hakemsiz Derleme Makale
Bildiriler
  • AMİGDALİN VE KANSER İLİŞKİSİ

    Aydoğdu Elif Berfin(11.02.2024), Yayın Yeri: International Scientific compilation research congress,

    Uluslararası Tam metin bildiri
  • EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN EATING ATTITUDES AND SUSTAINABLE NUTRITION

    DEMİR HÜLYA, BALİ ELİF BURCU, Altunay Sinem(15.12.2023), Yayın Yeri: 2.International Nutrition and Sempozyumu Metabolism Symposia,

    Ulusal Özet bildiri
  • Comparison of Nutritional Habits of X, Y and Z Generations

    DEMİR HÜLYA, BALİ ELİF BURCU(16.12.2022), Yayın Yeri: Beslenme ve Metabolizma sempozyumu,

    Uluslararası Özet bildiri
  • PP - 01 COMPARISON of NUTRIONAL HABITS of X, Y and Z GENERATIONS

    DEMİR HÜLYA, Zeren Zülal, BALİ ELİF BURCU(16.12.2022), Yayın Yeri: I.International Nutrition and Sempozyumu Metabolism Symposia,

    Uluslararası Özet bildiri
  • ENCAPSULATION of VITAMIN B12 with pH-SENSITIVE BIOPOLYMERS and OPTIMIZATION

    DEMİR HÜLYA, KAPLAN İNCE OLCAY, İNCE MUHARREM(08.12.2022), Yayın Yeri: 1. International Conference on Scientific and Academic research,

    Uluslararası Özet bildiri
  • EFFECT of KEFIR SUPPLEMENTATION on FEACAL MICROBIOTA in BALBc MALE MICE

    DEMİR HÜLYA, Demir Batuhan B.(23.11.2022), Yayın Yeri: 5TH INTERNATIONAL EURASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Üniversite Öğrencilerinde Çevreye Duyarlı Beslenme Davranışlarının İncelenmesi

    KUMRU MERVE, DEMİR HÜLYA(28.05.2022), Yayın Yeri: 7. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Essential Oils of Ocimum basilicum var. album (L.) Benth, Lavandula angustifolia subsp. Angustifolia, Melissa officinalis Belonging to Lamiaceae Family

    DEMİR HÜLYA(06.05.2022), Yayın Yeri: 3rd International Conferance on Gastronomy, Nutrition and Dietetics,

    Uluslararası Tam metin bildiri
  • Evaluation of the Chemical Profiling, Total Phenolic Composition, the Antioxidant and Antimicrobial Properties of the Essential Oils of Mentha piperita L., Salvia officinalis L., and Thymus vulgaris L.

    DEMİR HÜLYA(03.03.2022), Yayın Yeri: Gıda Kimyası Kongresi 03-06 Mart 2022,

    Ulusal Özet bildiri
  • HEALTH EFFECTS OF CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) PLANT AND DEVELOPMENT OF STERILIZATION PROTOCOL OF ITS SEEDS

    DEMİR HÜLYA, Korkmaz Penbe Merve(02.05.2021), Yayın Yeri: 4th INTERNATIONAL NEW YORK CONFERENCE ON EVOLVING TRENDS IN INTERDISCIPLINARY RESEARCH & PRACTICES,

    Ulusal Özet bildiri
  • Comparison of Traditional and Commercial Kefir Micro- organism Compositions and Inhibitory Effects on Certain Path

    DEMİR HÜLYA(28.09.2020), Yayın Yeri: 3rd International Conference on Nutrition,Food Science and Technology,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Berberis vulgaris’in Farklı Ekstrelerde Antioksidan Aktivitesi

    DEMİR HÜLYA(16.10.2008), Yayın Yeri: 18. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı,

    Ulusal Özet bildiri
  • Mikrobiyal İsimlendirme Sistemi Kullanılarak Türkiye’xxdeki Peynir Örneklerinde Mikroflora Tanımlanması

    DEMİR HÜLYA,ORAL BELİNDA,DÖNMEZ MESUDE FİGEN,ŞAHİN FİKRETTİN(22.10.2010), Yayın Yeri: xxıı. Ulusal Biyokimya Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Yüksek Furuktozlu Mısır Şurubunun Sağlık Üzerine Etkleri

    DEMİR HÜLYA(07.05.2015), Yayın Yeri: 5.Gıda Güvenliği Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • DoğuAnadolu Bölgesinde Yetişen Yabani İğdenin (Hippophae rhamnoides L.) Mikro element Düzeyinin Belirlenmesi

    DEMİR HÜLYA(19.05.2016), Yayın Yeri: EsAn-2016 IV. Eser Analiz Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Yağ Yerine Kullanılan Maddeler ve Gıdalarda Uygulanması

    DEMİR HÜLYA(05.10.2016), Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Bacterial and Antmicrobial aspect of odontogenetic infections

    DEMİR HÜLYA,ÖZBEK AHMET,AYYILDIZ AHMET,USLU HAKAN(04.04.2006), Yayın Yeri: Clinical Microbiology and Infection,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Yüksek Proteinli Diyetlerin Metabolizma Üzerine Etkileri

    DEMİR HÜLYA,SOYAL ASLI(29.06.2017), Yayın Yeri: 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Antioxidant and Volatile Composition of Essential Oil fromMyrtus communis in Turkey

    DEMİR HÜLYA(09.05.2017), Yayın Yeri: 1st International Congress on Medical and Aromatic Plants,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Vejetaryen Tarzı Beslenme Türlerinin Sağlık Üzerine Etkleri

    DEMİR HÜLYA,SERAN CEYLA(29.06.2017), Yayın Yeri: 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Antimicrobial and antioxidant activities of Cynanchum acutum, Cionura erecta and Trachomitum venetum subsp. sarmatiense grown wild in Turkey.

    DEMİR HÜLYA,ERGİN ESRA,AÇIK LEYLA,VURAL MECİT(22.06.2010), Yayın Yeri: 3rd International Congress on Cell Membranes and Oxidative Stress:Focus on Calcium Signaling and TRP Channels,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Punica granatum L. Çekirdek ve Kabuk Ekstrelerinin antioksidan Aktiviteleri

    DEMİR HÜLYA(16.10.2008), Yayın Yeri: 18. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı,

    Ulusal Özet bildiri
  • Dereotu(Anethum graveolens)’nun Farklı Ekstrelerde Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi

    DEMİR HÜLYA(06.10.2008), Yayın Yeri: XXII. Ulusal Kimya Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Serbest Radikaller ve Antioksidanlar

    DEMİR HÜLYA,AÇIK LEYLA(23.06.2008), Yayın Yeri: 19. Ulusal Biyoloji Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Solidago virgaurea’nın Uçucu Yağ ve Metanol Ekstraklarının Antioksidan Aktivtelerinin Belirlenmesi

    DEMİR HÜLYA,AÇIK LEYLA,KAYMAK GÖNÜL(23.06.2008), Yayın Yeri: 19.Ulusal Biyoloji Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Anaerobik odontojenik İnfeksiyon Etkenlerinin Yağ asit Profillerne göre Gaz Kromatografisi ile Tanımlanması

    DEMİR HÜLYA,ÖZBEK AHMET,USLU HAKAN,TOZOĞLU SİNAN(19.09.2004), Yayın Yeri: xxxı.Türk Mikrobiyoloji Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Aşotu(Coriandrum sativum) yapraklarından Katalaz Enziminin Saflaştırılması ve Bazı Kinetik Özelliklerinin Araştırılması

    DEMİR HÜLYA(24.05.2006), Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Aşotu Yapraklarından Glukoz 6-Fosfat Dehydrogenaz Enziminin Saflaştırılması ve Bazı Kinetik Özelliklerinin Araştırılmas

    DEMİR HÜLYA,BEYDEMİR ŞÜKRÜ,ÇİFTCİ MEHMET(08.09.2003), Yayın Yeri: XVII. Ulusal Kimya Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Bazı Yabani Meyve Türlerinin Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

    DEMİR HÜLYA(08.09.2003), Yayın Yeri: XVII. Ulusal Kimya Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Döner Disk Metodu ile Derişik HNO3 Çözeltilerinde Metalik Bakırın Çözünmesinin İncelenmesi

    DEMİR HÜLYA,KOCAKERİM MEHMET MUHTAR,ÖZMETİN CENGİZ,KÜÇÜK ÖZKAN(10.09.2002), Yayın Yeri: XVI. Ulusal Kimya Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Comparison of body mass index of female patients between 18-65 and comparison of food consumptionindices of female patients between 25-30 and 30-40 who applied to a nutrition and diet polyclinic of aprivate hospital

    DEMİR HÜLYA(13.11.2017), Yayın Yeri: 16th International Conference and Exhibition onObesity Weight Management17th World Fitness Expo,

    Uluslararası Özet bildiri
  • THE GASTROPROTECTIVE AND ANTIOXIDANT EFFECT OF BELLIS PERENNIS L.(ASTERACEAE) EXTRACTS

    AÇIK LEYLA,GÜRBÜZ İLHAN,DEMİR HÜLYA,DEMİRCİ FATİH(12.11.2009), Yayın Yeri: ABSTRACTS OF THE WORLD CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS,CAPE TOWN NOVEMBER 2008,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Ekstraksiyonla Elde Edilen Nar ve Üzüm Çekirdeği Yağlarının Kimyasal Kompozisyonunun KarşılaştırılmasıComparition of Chemical Composition of Pomegranate(punica granatum L.) and Grape(vitis vinifera L.) Seed Oils Obtained by Extraction Hülya Demir1

    DEMİR HÜLYA(11.04.2018), Yayın Yeri: International conference on raw materials to processes foods,

    Uluslararası Tam metin bildiri
  • Purification, Characterization and Kinetic Propertiesof Glucose 6-Phosphate Dehydrogenase fromPolygonum cognatum Meissn Leaves

    DEMİR HÜLYA(12.05.2018), Yayın Yeri: 1. Uluslararası Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya / 9. Ulusal Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi’xx,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Determination of Antioxidant and Phenolic Content of Edible Plants

    DEMİR HÜLYA(22.11.2019), Yayın Yeri: GANUD Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi,

    Uluslararası Tam metin bildiri
  • Yaban Mersininin(Vaccinum Myrtyllus(Bilberry)Antimicrobiyal Aktivitesi

    DEMİR HÜLYA(24.04.2019), Yayın Yeri: Traditional and Complementary Medicine Congress,

    Uluslararası Tam metin bildiri
  • Gen klonlama, Plazmd Seçimi ve Uygulamaları

    DEMİR HÜLYA(13.12.2009), Yayın Yeri: VI. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Doğal olarak Yetişen Kuşburnu Bitkilerinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

    DEMİR HÜLYA(05.07.2004), Yayın Yeri: XVIII. Ulusal Kimya Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Essential Oils

    DEMİR HÜLYA(29.04.2007), Yayın Yeri: 1. İnternational Medical and Aromatic Plants conference on Culinary Herbs,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Antioksidan ve Antimicrobiyal Activities of Berberis vulgaris Leaves

    DEMİR HÜLYA,AÇIK LEYLA,BALİ ELİF BURCU(18.04.2010), Yayın Yeri: The 6th Conference on Aromatic and Medicinal Plants of Southeast European Countries(6th CMAPSEEC),

    Uluslararası Özet bildiri
  • Ekolojik Tarımda Yabancı Otlar

    DEMİR HÜLYA(13.06.2006), Yayın Yeri: Allelopat Çalıştayı,

    Ulusal Tam metin bildiri
Projeler
  • Gazi Üniversitesi 41/2008-02 no’lu ’Berberis vulgaris’xxin Antioksidan Etki, Fenolik Bileşikler, ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi’

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı 01.04.2008-31.03.2010 , 15 000 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yürütücü

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Atatürk Üniversitesi BAP-2001/70 no’lu Oltu ve Çevre İlçelerdeki Kıymetli Süs Taşları Potansiyelinin Tespiti ve Değerlendirme Olanaklarının Araştırılması

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı 01.05.2003-30.06.2004 , 3 750 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yürütücü

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

Dersler

DönemDers AdıDiliSaat
2019-2020NUT 214 Gıda Kontrolü ve Mevzuatıİngilizce2
2019-2020NUT 252 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksisitesiİngilizce3
2019-2020NUT 116 Besin Kimyası ve Uygulamaları IIİngilizce3
2019-2020NUT 408 Seminerİngilizce3
2019-2020NUT 421 Mezuniyet Projesiİngilizce2
2019-2020NUT 419 Seminer 1İngilizce3
2019-2020NUT 113 Temel Kimyaİngilizce2
2019-2020NUT 115 Besin Kimyası ve Uygulamaları Iİngilizce4
2018-2019ND 109 Fonksiyonel Besinlerİngilizce2
2018-2019ND 107 Seminerİngilizce2
2018-2019NUT 310 Besin Kontrolü ve Mevzuatıİngilizce2
2018-2019NUT 108 Besin Kimyası ve Analizleriİngilizce4
2017-2018NUT 408 Seminerİngilizce2
2017-2018NUT 310 Besin Kontrolü ve Mevzuatıİngilizce2
2017-2018NUT 108 Besin Kimyası ve Analizleriİngilizce4
2017-2018NUT 407 Mezuniyet Projesiİngilizce4
2017-2018NUT 107 Besin Kimyasına Grişİngilizce3
2016-2017NUT 408 Seminerİngilizce4
2016-2017NUT 310 Besin Kontrolü ve Mevzuatıİngilizce3
2016-2017NUT 108 Besin kimyası ve Analizleriİngilizce3
2016-2017NUT 407 Mezuniyet Projesiİngilizce4
2016-2017NUT 107 Besin Kimyasına Girişİngilizce1
2015-2016NUT 310 Besin Kontrolü ve Mevzuatıİngilizce2
2015-2016NUT 108 Besin Kimyası ve Analizleriİngilizce2
2014-2015CHEM 130 Chemistryİngilizce3
2013-2014NUT 304 Toplu Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisiİngilizce2

DönemDers AdıDiliSaat
2019-2020ND 301 Tezİngilizce3
2019-2020ND 107 Seminerİngilizce2
2019-2020ND 109 Fonksiyonel Besinlerİngilizce2
2019-2020ND 107 Seminerİngilizce2
2017-2018ND 103 Beslenme Epidemiyolojisiİngilizce2
2017-2018ND 301 Tezİngilizce2
2017-2018ND 102 Beslenme Durumunun Değerlendirilmesiİngilizce2
2016-2017ND 103 Beslenme Epidemiyolojisiİngilizce2
2016-2017ND 301 Tezİngilizce2
2016-2017ND 102 Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve Antropometriİngilizce2
2015-2016ND 301 Tezİngilizce4
2015-2016ND 103 Beslenme Epidemiyolojisiİngilizce2
2015-2016ND 102 Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve Antropometriİngilizce2
2014-2015ND 104 Sağlık Bilimlerinde Kullanılan araştırma Yöntemleriİngilizce2
2014-2015ND 103 Beslenme Epidemiyolojisiİngilizce2
2014-2015ND102 Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve Antropometriİngilizce2
2013-2014ND103 Beslenme Epidemiyolojisiİngilizce2
Yönetilen Tezler

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2017MERYEMThe comparision of healthy eating index values of female patients between 25-30 and 30-40 body mass index between 18-65 years who apply to a special hospital nutrition and diet policilinicYeditepe Üniversitesi
2017BÜŞRA UMUTEssential oil analysis of some plant species and antimicrobial activitiesYeditepe Üniversitesi
2018YEŞİM NURDANConsumption of milk and dairy products amongst university students, relationship between calcium taken from milk and dairy products and anthropometric measurementsYeditepe Üniversitesi
2018AHSEN DİLEKInvestigation of relationship between body mass index and breakfast habits among university studentsYeditepe Üniversitesi
2018PINARThe influence of coffee consumption frequence on ldl cholesterol and total cholesterolYeditepe Üniversitesi
2019ALİ EMRECANDifferences between nutritional knowledge and dietary habits of students in Faculty of Health Sciences and other university studentsYeditepe Üniversitesi
2019BUSEEffects of weight loss percentage on vitamin and mineral levels in patients undergoing sleeve gastrectomyYeditepe Üniversitesi
2019BETÜLNutritional status of senior high school students and determination of healthy eating ındicesYeditepe Üniversitesi
2019BAŞAKComparison of functional food knowledge-awareness levels and consumption frequencies of students in a private universityYeditepe Üniversitesi
2019EMİNE DENİZDetermination of antioxidant, phenolic content andantimicrobial activity of bilberies (Vaccinium myrtillus L.)Yeditepe Üniversitesi
2019ESRADetermination of corporate companyemployees' nutrition statusYeditepe Üniversitesi
2019ASLIHANDetermination of adaptation to The Mediterranean diet of young individuals living in the Turkish Republic of Northern CyprusYeditepe Üniversitesi
2020ELİF NURİstanbuldaki bir Vakıf Üniversitesi öğrencilerinin süt ve fermente süt ürünleri tüketiminin laktoz intoleransı ile ilişkisiYeditepe Üniversitesi
2020SERİM TUNAThe evaluation of knowledge and consumption status on probiotic nutritions of individuals practicing sportsYeditepe Üniversitesi
2020ÖZGEInvestigation into antimicrobial activities of methanolic extracts of ardiç (juniperus communis), atkuyruğu (equisetum arvense), yildiz anason (illicium verum) and üvez (cormus domestica)Yeditepe Üniversitesi
2020SAHURERelationship between individuals eating behaviors and body mass indexYeditepe Üniversitesi
2020ELİFInvestigation of the relationship between mindful eating behaviour and anthropometric measurements of individuals applying to a nutrition and diet policlinic of A private hospital in İstanbulYeditepe Üniversitesi
2020İLKEMExamination of the relationship between body mass index and body image perception in women advisors who apply to a private health center in İstanbulYeditepe Üniversitesi
2020GAMZEInvestigation of the relationship between individuals' probiotic and prebiotic food consumption frequency and body mass indexYeditepe Üniversitesi
2020BEYZA NURComparison of eating attitudes and behaviors between obese and non-obese female individuals applied to A private clinicYeditepe Üniversitesi
2020PENBE MERVEHealth effects of carthamus tinctorius (safflower) plant and development of sterilization protocol of its seedsYeditepe Üniversitesi
2021ECEMThe relationship of eating awareness with body mass index in individuals going to A sports clubYeditepe Üniversitesi
2021AYŞE MERVEExamination of relationship between individuals' eating attitude behaviours and body image perceptionYeditepe Üniversitesi
2022AYŞEGÜLEvaluation of staff working in the kitchen of corporation that provides collective nutrition service in i̇stanbul in terms of hygiene and sanitationYeditepe Üniversitesi
2022TANSU NURInvestigation of the relationship between intutitive eating and eating attitude in people WHO have regular nutrition counseling and who have notYeditepe Üniversitesi
2022BEGÜMInvestigation of the effect of nutrition knowledge level on the habit of reading food labels in female individualsYeditepe Üniversitesi
2022HALİME ZÜLALComparison of nutritional habits of X, Y and Z generationsYeditepe Üniversitesi
2022ALİEncapsulation of vitamin B12 with pH-sensitive biopolymers and investigation of its release through the gastrointestinal tractYeditepe Üniversitesi
2023DİLANInvestigation and comparison of hedonic hunger status ofTYPE 1 diabetes and NON-diabetic adult individualsYeditepe Üniversitesi
2023DAMLAInvestigation of mindful eating on healthy nutrition and body mass index in women aged 18-65 years WHO applied to a private clinic in levent.Yeditepe Üniversitesi
2023MERVEInvestigation of acceptability of cultured meat in university studentYeditepe Üniversitesi
2023SİNEMEvaluation of the relationship between eating attitudes and sustainable nutrition in female clients applying to a private diet clinicYeditepe Üniversitesi
2024NAZİLE NURThe effect of meal frequency, sleep duration and sleep quality on Body Mass IndexYeditepe Üniversitesi
Ödüller
  • Yayın Teşvik Para Ödülü

    TÜBİTAK

    TÜRKİYE

  • Yayın Teşvik Para Ödülü

    TÜBİTAK

    TÜRKİYE

  • Yayın Teşvik Para Ödülü

    TÜBİTAK

    TÜRKİYE

  • Yayın Teşvik Para Ödülü

    TÜBİTAK

    TÜRKİYE

  • Takdir Belgesi

    MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

    TÜRKİYE

  • YUNIYEAR

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    TÜRKİYE

Üyelikler
  • Türk Biyokimya Derneği

    Üye 2010

  • Türk Biyoteknoloji Derneği

    Üye 2007

  • Türk Kimya Derneği

    Üye 2003

İdari Görevler
  • 2003
    Bölüm Başkanı

    Girne Amerikan Üniversitesi

Üniversite Dışı Deneyim
  • MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

    MSB İç Tedarik Bölge Başkanlığı Laboratuvarlarında Dr. Yüksek Kimya Mühendisi olarak 3 yıl boyunca Doğu Anadolu Bölgesi için yapılan bütün alımların labratuvar tahlil ve incelemelerinde Gıda Kontrol Uzmanı olarak görev yapılması.

    1996 Diğer
  • Girne Amerikan Üniversitesi

    MEB ve YÖK onaylı yurt dışı görevlendirme ile iki yıl süreyle Girne Amerikan Üniversitesinde tam zamanlı Öğretim Üyeliği

    2003 Diğer
  • Ohio State University, Department of Molecular Genetics

    Molecular Genetic ve Bitki Biyoteknolojisi Bölümünde altı (6) ay süreyle , Prof. Dr. Desh Verma ile ’Proteinlerarası invitro etkileşiminde rekombinant proteinlerin saflaştırılması konusunda çalışmalarda bulundu.

    2009 Diğer
  • Girne Amerikan Üniversitesi(KKTC)

    MEB ve YÖK onaylı yurt dışı görevlendirme ile iki yıl süreyle Girne Amerikan Üniversitesinde tam zamanlı Öğretim Üyeliği

    2010 Diğer
  • Michigan University, Flint Campus

    Michigan University, Flint Campus’xxun de Biyoloji -Laboratuvarında 1 yıl süreyle yarı zamanlı research assistant.

    2012 Diğer
  • Yakındoğu Üniversitesi, KKTC

    Yakındoğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinde bir yıl süreyle öğretim üyeliği

    2013 Diğer