Ana içeriğe atla

Prof. Dr. Fatma Yeşim Ekinci

Fatma Yesim Ekinci

Prof. Dr.

Fatma Yeşim Ekinci

yekinci@yeditepe.edu.tr

Mühendislik Fakültesi

Bölüm
  • Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Akademik Görevler
  • 2017
    PROFESÖR

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2008
    DOÇENT

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2000
    YARDIMCI DOÇENT

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI

  • 1995
    ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    Clemson University

Öğrenim Bilgisi
  • 1989-1993
    Lisans

    ANKARA ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

  • 1995-1997
    Yüksek Lisans

    CLEMSON UNIVERSITY

    DEPARTMENT OF ANIMAL AND FOOD INDUSTRIES

    Tez adı: Maximizing Production of Propionibacterium Bacteriocin jenseniin G

  • 1997-2001
    Doktora

    CLEMSON UNIVERSITY

    DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE AND HUMAN NUTRITION

    Tez adı: Mode of action and injury-enhanced spectrum of jenseniin G, a Propionibacterium bacteriocin produced in fed-batch cultures

Kitaplar
  • Gıda Mikrobiyolojisi

    KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,SOFU AYTÜL, Yayın Yeri: Efil Yayınevi, Sayfa Sayısı: 656, ISBN: 978-605-4334-02-5

    2021Bilimsel Kitap
  • Gıda Mikrobiyolojisi

    EKİNCİ FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: Efil Yayınevi, Sayfa Sayısı: 370, ISBN: 9786054334025

    2010
  • Metabolism of Lactic acid bacteria

    EKİNCİ FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: Research Signpost, Sayfa Sayısı: 197, ISBN: 978-81-308-0203-9

    2007Bilimsel Kitap
  • Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler

    Korachi, Ekinci, Aslan, Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık, Sayfa Sayısı: , ISBN:

    2012Bilimsel Kitap
Makaleler
  • INHIBITION OF ADHESION AND INVASION OF HELICOBACTER PYLORI IN HUMAN GASTRIC ADENOCARCINOMA CELLS BY ORIGANUM MINUTIFLORUM ESSENTIAL OIL

    Ozen Fatma,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,Korachi May, Yayın Yeri: HELICOBACTER, 2013

    UluslararasıHakemliSCIÖzgün Makale
  • Identification of microbial flora in kefir grains produced in Turkey using PCR

    KÖK TAŞ TUĞBA,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,SEYDİM ZEYNEP BANU, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, 2012

    UluslararasıHakemliSCIÖzgün Makale
  • Biochemical changes to milk following treatment by a novel, cold atmospheric plasma system

    Korachi May,ASLAN NECDET,Ozen Fatma,Vannini Lucia,Guerzoni Maria Elisabetta,Gottardi Davide,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, 2015

    UluslararasıHakemliSCIÖzgün Makale
  • Expression Profiles of TGF-beta and TLR Pathways in Porphyromonas gingivalis and Prevotella intermedia Challenged Osteoblasts

    Aydin Kubra,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,Korachi May, Yayın Yeri: JUNDISHAPUR JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 2015

    UluslararasıHakemliSCIÖzgün Makale
  • Bacterial diversity dynamics of traditional Turkish Ezine Cheese as evaluated by PCR-DGGE and SSCP analysis

    SOFU AYTÜL,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, 2016

    UluslararasıHakemliSCIÖzgün Makale
  • Characterization of chemical, biological, and antiproliferative properties of fermented black carrot juice, shalgam

    KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,Baser Gamze,ÖZCAN EZGİ,SOFU AYTÜL,Korachi May,Blumberg JB,Chen CYO, Yayın Yeri: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2016

    UluslararasıHakemliSCIÖzgün Makale
  • Black tea processing waste as a source of antioxidant and antimicrobial phenolic compounds

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Ersan Sevcan,Ozcan Ezgi,Ozan Gizem,Kayra Neslihan,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2016

    UluslararasıHakemliSCIÖzgün Makale
  • The inhibition of Helicobacter pylori infected cells by Origanum minutiflorum

    Ozen Fatma,EKİNCİ FATMA YEŞİM,Korachi May, Yayın Yeri: Industrial Crops and Products, 2014

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Sensitization of gram negative and gram positive bacteria to jenseniin G by sublethal injury

    Baker SH,Ekinci Kitiş Fatma Yeşim,Quattlebaum RG,Barefoot SF, Yayın Yeri: Journal of Food Protection, 2004

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Comparative Analysis of Helicobacter pylori in Natural and Drinking Waters of Isparta and Its Surroundings with Gastric Mucosa of H pylori Infected Patients

    Ekinci FATMA YEŞİM,SOFU AYTÜL,SAĞLAM HİDAYET,Cakır Onur,Arıkan Mehmet Salih,GÖREN İBRAHİM,İşler Mehmet, Yayın Yeri: Nobel Medicus, 2011

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Inhibitory and Disruptive Effects of Shiitake Mushroom Lentinula edodes Essential Oil Extract on Oral Biofilms

    Solmaz Gulhas,Ozen Fatma,Ekinci FATMA YEŞİM,Bird Philips S,Korachi May, Yayın Yeri: Jundishapur Journal of Microbiology, 2013

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Monitoring the performance and microbial diversity dynamics of a full scale anaerobic wastewater treatment plant treating sugar factory wastewater

    PERENDECİ NURİYE ALTINAY,Ekinci FATMA YEŞİM,Godon JJ, Yayın Yeri: Environmental Science-Processes & Impacts, 2013

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Effect of Using Propionic Acid Bacteria as Adjunct Culture in Yogurt Production

    Ekinci FATMA YEŞİM,Gürel Murat, Yayın Yeri: Journal of Dairy Science, 2008

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Fed batch enhancenment of jenseniin G a bacteriocin produced by Propionibacterium jensenii thoenii P126

    Ekinci FATMA YEŞİM,Barefoot SF, Yayın Yeri: FOOD MICROBIOLOGY, 2006

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Effects of probiotic bacteria and oils on fatty acid profiles of cultured cream

    EKİNCİ FATMA YEŞİM,OKUR ÖZGE DUYGU,ERTEKİN FİLİZ BİLGE,SEYDİM ZEYNEP BANU, Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology, 2008

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Estimation of Storage Time of Yogurt by Using Artificial Neural Network Modelling

    SOFU AYTÜL,EKİNCİ FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: Journal of Dairy Science, 2007

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Enhancer Dependent 5 Splice Site Control of Fruitless Pre mRNA Splicing

    Lam BJ,Bakshi A,EKİNCİ FATMA YEŞİM,Webb J,Graveley BR,Hertel KJ, Yayın Yeri: Journal of Biological Chemistry, 2003

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • pH effects on production of jenseniin G a Propionibacterium bacteriocin

    EKİNCİ FATMA YEŞİM,Barefoot Susan F, Yayın Yeri: Letters in Applied Microbiology, 1999

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
  • Low Temperature Plasma for Decontamination of E coli in milk

    Gurol Ceyda,EKİNCİ FATMA YEŞİM,ASLAN NECDET,Korachi May, Yayın Yeri: International Journal of Food Microbiology, 2012

    UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
Bildiriler
  • Assessment of the Antiproliferative, Mutagenic and Antimutagenic potential of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) Fruit Juice

    Ozan Gizem,Ozen Fatma,Sinem Helvacıoğlu,HAMİTOĞLU MUHAMMED,AYDIN AHMET,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM(26.09.2018), Yayın Yeri: Food Bioactives and Health,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Assessment of the Antiproliferative, Mutagenic and Antimutagenic potential of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) Fruit Juice

    Ozan Gizem,Ozen Fatma,Sinem Helvacıoğlu,HAMİTOĞLU MUHAMMED,AYDIN AHMET,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM(26.09.2018), Yayın Yeri: Food Bioactives and Health,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Assessment of the Antiproliferative, Mutagenic and Antimutagenic potential of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) Fruit Juice

    Ozan Gizem,Ozen Fatma,Sinem Helvacıoğlu,HAMİTOĞLU MUHAMMED,AYDIN AHMET,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM(26.09.2018), Yayın Yeri: Food Bioactives and Health,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Electrospun matrices made of polycaprolactone and oligocaprolactonegrafted chitosan blends carrying bacteriophages as antibacterial materials

    Moghtader Farzaneh,Ebrahimi Ali Ekber,KUTSAL TÜLİN,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,HABERAL ORHAN ERDEM,EĞRİ SİNAN,Bişkin Erhan(07.06.2017), Yayın Yeri: Fifth International Conference on Natural Polymers, Biopolymers and Biomaterials: Applications from macro to nanoscale,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Gıda Kökenli Mikroorganizmaların İnsan Sağlığı Üzerinde Olumlu Olumsuz Etkileri II Ulusal Mikoloji Günleri

    Ekinci FATMA YEŞİM(09.09.2015), Yayın Yeri: II. Ulusal Mikoloji Günleri,

    UlusalTam metin bildiri
  • Türk Siyah Çayının Bağırsak Mikrobiyotasına Etkisinin Kantitatif PCR Q PCR ile Belirlenmesi

    Selen Gezen,Ekinci FATMA YEŞİM(20.11.2015), Yayın Yeri: 18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi,

    UlusalTam metin bildiri
  • Soğuk Atmosferik Plazma Teknolojisi Kullanılarak Sütte Staphylococcus aureus ve Salmonella typhimurium Bakterilerinin Dekontaminasyonu

    Özen Fatma,Gürol Ceyda,ASLAN NECDET,Ekinci FATMA YEŞİM,Korachi May(20.11.2015), Yayın Yeri: 18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi,

    UlusalTam metin bildiri
  • Culture Dependent and Independent Methods for Analysis of Human Gut Microbiota

    Gezen Selen,Ekinci FATMA YEŞİM(28.05.2015), Yayın Yeri: 2nd International Conference on Food and Biosystems Engineering (FaBE),

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Growth promoting effect of chlorogenic acid on Lactobacillus plantarum

    Ozan Gizem,Ekinci FATMA YEŞİM(28.05.2015), Yayın Yeri: 2nd International Conference on Food and Biosystems Engineering (FaBE),

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Antibacterial properties of electrospun chitosan polycaprolactone matrices

    Ebrahimi A,Kayra N,Ekinci FATMA YEŞİM,Erhan Piskin(09.09.2015), Yayın Yeri: 2. International NanoBioTechnology Symposium,

    UluslararasıPoster
  • Cellulose production potential of lactic acid bacteria

    SOFU AYTÜL,Ekinci FATMA YEŞİM,Gürsoy C(09.09.2015), Yayın Yeri: 2. International NanoBioTechnology Symposium,

    UluslararasıPoster
  • Production of biodegrable polylactic acid PLA by homofermantative lactic acid bacteria using whey as an energy source

    Oktar B,Sarı O,SOFU AYTÜL,Ekinci FATMA YEŞİM(09.09.2015), Yayın Yeri: 2. International NanoBioTechnology Symposium,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Measures for prevention of salmonella in oilseed meals World Conference on Oilseed Processing Fats and Oils Processing

    Ekinci, Genc, Üstündag(21.06.2011), Yayın Yeri: World Conference on Oilseed Processing, Fats and Oils Processing, Biofuels and Applications, June 21-23, İzmir, Turkey,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Is Nutrigenomics the future of functional food

    EKİNCİ FATMA YEŞİM(26.05.2011), Yayın Yeri: Novel Approaches in Food Industry, International Food Congress, 26-29 May, 2011,

    UluslararasıSözlü Bildiri
  • Could diet link to changes in gut microbiota

    Ozcan, Güclü Üstündag, Ekinci(24.09.2014), Yayın Yeri: 2014 European Network for Gastrointestinal Health Research Conference, At Karlsruhe, Germany,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Subcritical Water Extraction of Bioactive Compounds from Black Tea Processing Waste

    Ozan, Kayra, Ekinci, Güclü Üstündag(12.11.2013), Yayın Yeri: 6th International Bioengineering Congress (BEC2013) Izmir, Turkey, 12-15 November, 2013.,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Subcritical Water Extraction of Phenolic Compounds from Black Tea Processing Waste

    Ersan, Ozan, Kayra, Ozca, Ekinci, Güclü Üstündag(18.05.2014), Yayın Yeri: 14th European Meeting on Supercritical Fluids, May 18-21, 2014, Marseille, France,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Evaluation of shalgam juice antiproliferative activity against a colon cancer cell line

    Ozcan, Aydın, Baser, GucluUstundag, Korachi, Ekinci(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Black Tea Waste As a Source of Antimicrobial Phenolics

    Ozan, Kayra, Ercan, Ozcan, Ekinci, Güclü Üstündag(04.06.2014), Yayın Yeri: Polyphenols 2014, June 4-6, 2014, Lisbon, Portugal.,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Control of Foodborne Pathogens on Fresh Beef by Jenseniin G a Bacteriocin Produced by Propionibacterium Thoenii Jensenii P126

    Ekinci, Candoğan(17.08.2014), Yayın Yeri: International Congress of Meat Science and Technology, August 17, 2014, Punta del Este, Uruguay.,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Production of Optically Pure L Lactic Acid by Using Homofermentative Lactic Acid Bacteria from Whey

    Sofu, Güneş, Ekinci(29.08.2014), Yayın Yeri: NanoBacterhageSERS 2014. 29-30 August, 2014, Koycegiz, Turkey.,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Detection of Pathogens in Food and Environment

    EKİNCİ FATMA YEŞİM(29.08.2014), Yayın Yeri: NanoBacterhageSERS 2014. 29-30 August, 2014, Koycegiz, Turkey.,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Characterization of dominant microbial populations in shalgam juice using 16S rRNA New Biotechnology

    Baser, Sofu, Ozcan, Korachi, Ekinci(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • In Vitro Fermentation of Turkish Black Tea Phenolics By Human Feacal Microbiota Impact On The Phenolic Content

    Ozcan, Guclu Ustundag, Ekinci(17.05.2014), Yayın Yeri: Asm2014, 114th General Meeting in Boston, Massachusetts, May 17-20, 2014,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Antioxidant Capacity Total Phenolic Content and Antimicrobial Activity of Black Tea Processing Waste as Affected by Extraction Solvent

    Erşan, Ozcan, Ekinci, GucluUstundag(07.05.2013), Yayın Yeri: EUROFOODCHEM XVII,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Inhibition of Food borne Pathogens by Lentinula edodes Shiitake Mushroom Essential Oil Extract

    Ozen, Ekinci, Korachi(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • The susceptibility of Important Foodborne Pathogens to Shalgam Juice

    Ozen, Ozcan, Korachi, Ekinci(16.06.2012), Yayın Yeri: American Society for Microbiology, General 112th Meeting,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • In Vitro Metabolism of Turkish Black Tea Phenolics in Static Fecal Batch Cultures

    Ozcan, Ekinci(18.09.2013), Yayın Yeri: ENGIHR Conference 2013: Intestinal Microbiota and Gut Health, Contribution of the Diet, Bacterial Metabolites, Host Interactions and Impact on Health and Disease,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Black Tea Waste as a Source of Bioactive Phenolic Coumpounds Antioxidant Capacity Antibacterial Activity and Anticancer Effect

    Ersan, Ozcan, Ekinci, GucluUstundag(07.07.2012), Yayın Yeri: ISANH Congress on Polyphenols Applications: Paris Polyphenols 2012,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Detection Escherichia coli strains using magnetically loaded fluorescence labeled polymeric nanosorbents carrying mannose and monoclonal antibodies

    Piskin, Calis, Ekinci(12.10.2011), Yayın Yeri: 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety,

    UluslararasıDavetli konuşmacı
  • Mechanisms Underlying the Effects of Lactic Acid Bacteria LAB on Phenolic Compounds

    Ozcan, Ekinci(30.05.2013), Yayın Yeri: International Conference on Food and Biosystems Engineering,

    UluslararasıTam metin bildiri
Projeler
  • A novel method for rapid production of autogenous streptococcal vaccine for fish

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİAvrupa BirliğiTamamlandı01.04.2015-14.05.2015, 1,404,871 EURO

    Projedeki Görev: Proje Hakemliği

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • PROPOLİSİN DUYUSAL BİYOLOJİK VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNE GÖRE SINIFLANDIRILARAK İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN NİTELİK KAZANDIRACAK PROSES YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİDiğer (Ulusal)Tamamlandı01.05.2015-31.05.2015, 546916 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Proje Hakemliği

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • Yeni Teknoloji Uygulamaları Ozon Gazı UV C Işık ve Manyetik Alan ile Soğukta Saklanan Gıdaların Kalitelerinin Korunmasına Yönelik Sistem Tasarımı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı26.03.2014-01.04.2017

    Projedeki Görev: Proje İzleyiciliği

    Projedeki Ünvan: PROFESÖR

  • Kısa Raf Ömürlü Gıdaların Et Kırmızı ve Beyaz ve Peynir Paketlemesinde Kullanılacak Akıllı Etiketler Taşıyan Biyoesaslı Biyobozunur Kompost edilebilir Ambalaj filmlerinin üretimi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı15.09.2014-18.06.2017, 2500000 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • Biyoesaslı Biyobozunur Kompost Edilebilir Nanokompozit Tarımsal Örtü (Mulching) Filmlerinin Geliştirilmesi

    GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı01.09.2011-01.03.2015, 1214101 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: YARDIMCI DOÇENT

  • Çaydan Katma Değeri Yüksek Yeni Ürünler Geliştirilmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı17.09.2013-12.04.2017, 86878

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • Peynir Altı Suyu Proteini İçeren Aktif Yenilebilir Ambalaj Geliştirilmesi ve KaşarPeyniri Ambalajı Olarak Kullanılması

    TÜBİTAK PROJESİTamamlandı

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Developing and integrating novel technologies to improve safety transparency testcase fish and poultry

    Avrupa BirliğiTamamlandı

    Projedeki Görev: Danışman

  • Yoğurtların Depolama Esnasında Mikrobiyal ve Kimyasal Değişimlerinin BilgisayarlıGörüntüleme Sistemiyle Belirlenmesi ve Elde Edilen Verilerin Yapay Sinir Ağlarıyla Değerlendirilmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı16.09.2003-24.08.2006

    Projedeki Görev: Yürütücü

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • In Vitro Metabolism of Turkish Black Tea Phenolics in Fecal Batch Cultures

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı01.09.2011-15.12.2013

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • Gıdalarda doğal antimikrobiyallerin kullanıldığı biyoaktif koruma sistemleriningeliştirilmesi

    TÜBİTAK PROJESİTamamlandı

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Üniversite Kampüs Atıksuyunun Membran Biyoreaktörü ile ArıtılabilirliğininAraştırılması

    TÜBİTAK PROJESİTamamlandı

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Propionibacterium thoenii P126 Tarafından Üretilen Antibotulinal BakteriyosinJenseniin G nin Saflaştırılması

    BAPTamamlandı

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Sivrisinek mücadelesinde yeni mikrobiyal formulasyonların geliştirilmesi ve endüstriyelüretimi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı16.09.2010-27.12.2013, 980000 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • Porphyromonas gingivalis ve Prevotella intermedia patojenlerinin varlığında sitokin vereseptörlerinin gen ekspresyonun anlatımının diş implant başarısızlıklarında bir risk faktörü olarak değerlendirilmesi

    TÜBİTAK PROJESİTamamlandı

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Metal Oksit Nanopartiküllerin Suda Yaşayan Organizmalar Üzerindeki Ekotoksik Etkilerininİncelenmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı15.10.2010-15.11.2013

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: PROFESÖR

  • Biyoesaslı Biyobozunur Kompost Edilebilir Nanokompozit Tarımsal Örtü Mulching Filmlerinin Geliştirilmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı16.09.2011-11.02.2015, 2500000 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOÇENT

  • Süt ve Süt Ürünleri ve İçme Sularında Patojenik Bakterilerin E coli Tanısı için MagnetikYüklü Florasan Etiketli Biyoligand Taşıyan Polimerik Nanopartiküllerin Kullanıldığı Tanı Kitleri ve Array Platformlarının Geliştirilmesi TAGEM 09 AR GE 15

    DİĞERTamamlandı

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarının Geliştirilmesi

    BAPTamamlandı

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Anaerobik Arıtma Sisteminde Etkin Olan Mikroorganizmaların Moleküler Bazda FISH ve DGGE Tanımlanması ve Sistem Performansının Değerlendirilmesi DPT Projesi 2003K121020 9

    DİĞERTamamlandı

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Isparta ve çevresindeki su kaynaklarında Helicobacter pylori nin varlığının incelenmesi

    TÜBİTAK PROJESİTamamlandı

    Projedeki Görev: Yürütücü

Dersler

DönemDers AdıDiliSaat
2022-2023FDE 204İngilizce3
2022-2023FDE 400 Summer Practiceİngilizce3
2022-2023FDE 206 Food Microbiologyİngilizce6
2022-2023FDE 415 Food Quality Control Systemİngilizce2
2021-2022FDE 400 Summer PracticeTürkçe2
2021-2022FDE 492 Engineering projectİngilizce2
2021-2022Nutritional Microbiologyİngilizce6
2021-2022FDE 204 Food Safety and Risk Assesmentİngilizce3
2020-2021Nutritional Microbiologyİngilizce6
2020-2021Food Qualityİngilizce2
2020-2021Food Safety and Risk Assessmentİngilizce3
2020-2021Food Microbiologyİngilizce6
2019-2020SUMMER PRACTICEİngilizce2
2019-2020PHD THESISİngilizce2
2019-2020FOOD TECHNOLOGYİngilizce3
2019-2020ENGINEERING PROJECTİngilizce2
2019-2020Food Safety and Risk Managementİngilizce3
2016-2017Food Safety and Quality Managementİngilizce3
2016-2017Enstrumental Analysisİngilizce3
2016-2017General Microbiologyİngilizce6
2016-2017Food Microbiologyİngilizce6
2018-2019Food Safety and Quality Management Systemsİngilizce3
2017-2018Food Safety and Quality Management Systemsİngilizce3
2017-2018General Microbiologyİngilizce6
2018-2019General Microbiologyİngilizce6
2017-2018Food Microbiologyİngilizce6
2018-2019Food Microbiologyİngilizce6
2015-2016Food Microbiologyİngilizce5
2015-2016Food Safety and Quality Managementİngilizce3
2014-2015Introduction to Microbiology for Food Engineersİngilizce6
2014-2015Food Microbiologyİngilizce5
2008-2009Biochemistryİngilizce6
2012-2013Instrumental Food Analysisİngilizce3
2013-2014Instrumental Food Analysisİngilizce3
2009-2010Biologyİngilizce6
2008-2009Cell Biologyİngilizce6
2009-2010Cell Biologyİngilizce6
2013-2014General Microbiologyİngilizce6
2012-2013General Microbiologyİngilizce6
2011-2012General Microbiologyİngilizce6
2010-2011General Microbiologyİngilizce6
2011-2012Food Microbiologyİngilizce5
2012-2013Food Microbiologyİngilizce5
2013-2014Food Microbiologyİngilizce5

DönemDers AdıDiliSaat
2022-2023BTEC 600İngilizce3
2022-2023BTEC 600 Master Thesisİngilizce3
2022-2023SFS 504 Innovation in Food Systemİngilizce3
2014-2015Microbial Aspects of Foodsİngilizce3
2009-2010Microbial Aspects of Foodsİngilizce3
2010-2011Microbial Aspects of Foodsİngilizce3
2009-2010Nutrigenomicİngilizce3

DönemDers AdıDiliSaat
2022-2023BTEC 700İngilizce3
2022-2023BTEC 700İngilizce3
Yönetilen Tezler

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2006AYTÜLYoğurtların depolama esnasında mikrobiyal ve kimyasal değişimlerinin bilgisayarlı görüntüleme sistemiyle belirlenmesi ve elde edilen verilerin yapay sinir ağlarıyla değerlendirilmesiSüleyman Demirel Üniversitesi
2010GÜLHASInhibition of oral biofilms by essential oils extracted from Asian herbsYeditepe Üniversitesi
2010CEYDAElimination of bacteria in milk by plasma corona dischargeYeditepe Üniversitesi
2013GAMZE MELİSBiological and chemical characterization of shalgam juiceYeditepe Üniversitesi
2007BUKETTaze kesilmiş elma dilimlerinde renk değişiminin bilgisayarlı görüntüleme sistemi ile incelenmesiSüleyman Demirel Üniversitesi
2013KUBRAExpression profiles of TGF-ß and TLR pathways in Porphyromonas gingivalis and Prevotella intermedia challenged osteoblastsYeditepe Üniversitesi
2014EZGİMetabolism of Turkish black tea phenolics by human gut microbiotaYeditepe Üniversitesi
2006MURATPropiyonik asit bakterileri kullanılarak yapılan yoğurtların kalite kriterlerinin belirlenmesiSüleyman Demirel Üniversitesi
2016SÜREYYAAssociations of IL-33 and IL-18R1 gene polymorphisms in bronchopulmonary dysplasiaYeditepe Üniversitesi
2016GİZEMEvaluation of interaction of phenolic compounds present in European cranberrybush juice with lactic acid bacteriaYeditepe Üniversitesi
2016SELENInvestigation of effects of turkish black tea polyphenols on human gut microbiota In in-vitro fermenter culturesYeditepe Üniversitesi
2021FİRUZEThe Synergistic effect of Propolis and Metformin on Viability of Different Types of Cancer LinesYeditepe Üniversitesi
2023AYSUAssessment of antibiofilm properties of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) extracts on Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442 biofilmYeditepe Üniversitesi
2024MELİSŞALGAM SUYUNDA ULTRASON UYGULAMASININ RAF ÖMRÜ VE KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİÇukurova Üniversitesi

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2008UFUKRegeneration of lentil (Lens culinaris Medik) and genetic transformation by using Agrobacterium tumefaciens-mediated gene transferOrta Doğu Teknik Üniversitesi
2009AYTÜLÇeşitli peynirlerdeki bakteriyel ekosistemin PZR-DGJE yöntemi kullanılarak mikrobiyal biyoçeşitliliğinin tanımlanmasıSüleyman Demirel Üniversitesi
2016SUHEIRThe efficacy of oral supplementation with probiotic in preterm infants in the prevention of necrotizing enterocolitis: A randomized, double-blind, controlled studyYeditepe Üniversitesi
2017FATMAInhibition of biofilm formation on medical surfaces by novel plasma systemYeditepe Üniversitesi
2022GİZEMEvaluation of the functional properties of phenolic compound-rich European cranberrybush (Viburnum opulus L.): Biological activities, bioavailability, and safetyYeditepe Üniversitesi
2023SEMAPRODUCING AND EVALUATION OF THE ACTIVITY OF PREPARATIONS CONTAINING DAO ENZYME, OBTAINED FROM SPROUTS OF RED LENTILS AND BEANSYeditepe Üniversitesi
2024AYBÜKEDEVELOPMENT OF SUSTAINABLE PLANT-BASED INFANT FORMULAS UTILIZING ALTERNATIVE DIETARY SOLUBLE FIBERS AND PROTEIN SOURCEYeditepe Üniversitesi
Ödüller
  • Yurt dışı eğitim bursiyeri

    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

    TÜRKİYE

Üyelikler
  • American Society for Microbiology-Ambassador to Turkey

    Başkan 2015

  • Gıda Güvenliği Derneği

    Danışman 2009

  • Tübitak Gen Mühendisliği ve BiyoteknolojiAraştırma Enstitüsü.

    Danışman 2004 -2009

  • Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

    Üye 2015

  • American Society for Microbiology

    Üye 2014

  • Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı Düzenleme Kurulu Üyesi

    Üye 2003 -2009

  • Biyomedikal Teknolojiler Derneği

    Yönetim Kurulu Üyesi 2009

İdari Görevler
  • 2018
    Bölüm Başkanı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

  • 2018
    Rektör Yardımcısı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

  • 2010
    Bölüm Başkan Yardımcısı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

  • 2003
    Bölüm Başkan Yardımcısı

    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Dışı Deneyim
  • University of California, Irvine, CA, USA

    2001Diğer
  • INRA, France's National Research Institute for Agriculture, Food and Environment

    2006Diğer
  • EUROPEAN INSTITUTE OF INNOVATION & TECHNOLOGY (EIT) FOOD

    2023Diğer