
Bölüm
- Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Akademik Görevler
- 2017
PROFESÖRYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- 2008
DOÇENTYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- 2000
YARDIMCI DOÇENTSÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
- 1995
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİClemson University
Öğrenim Bilgisi
- 1989-1993
LisansANKARA ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
- 1995-1997
Yüksek LisansCLEMSON UNIVERSITY
DEPARTMENT OF ANIMAL AND FOOD INDUSTRIES
Tez adı: Maximizing Production of Propionibacterium Bacteriocin jenseniin G
- 1997-2001
DoktoraCLEMSON UNIVERSITY
DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE AND HUMAN NUTRITION
Tez adı: Mode of action and injury-enhanced spectrum of jenseniin G, a Propionibacterium bacteriocin produced in fed-batch cultures
Kitaplar
Gıda Mikrobiyolojisi
KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,SOFU AYTÜL, Yayın Yeri: Efil Yayınevi, Sayfa Sayısı: 656, ISBN: 978-605-4334-02-5
2021Bilimsel KitapGıda Mikrobiyolojisi
EKİNCİ FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: Efil Yayınevi, Sayfa Sayısı: 370, ISBN: 9786054334025
2010Metabolism of Lactic acid bacteria
EKİNCİ FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: Research Signpost, Sayfa Sayısı: 197, ISBN: 978-81-308-0203-9
2007Bilimsel KitapGıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler
Korachi, Ekinci, Aslan, Yayın Yeri: Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık, Sayfa Sayısı: , ISBN:
2012Bilimsel Kitap
Makaleler
INHIBITION OF ADHESION AND INVASION OF HELICOBACTER PYLORI IN HUMAN GASTRIC ADENOCARCINOMA CELLS BY ORIGANUM MINUTIFLORUM ESSENTIAL OIL
Ozen Fatma,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,Korachi May, Yayın Yeri: HELICOBACTER, 2013
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleIdentification of microbial flora in kefir grains produced in Turkey using PCR
KÖK TAŞ TUĞBA,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,SEYDİM ZEYNEP BANU, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, 2012
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleBiochemical changes to milk following treatment by a novel, cold atmospheric plasma system
Korachi May,ASLAN NECDET,Ozen Fatma,Vannini Lucia,Guerzoni Maria Elisabetta,Gottardi Davide,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, 2015
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleExpression Profiles of TGF-beta and TLR Pathways in Porphyromonas gingivalis and Prevotella intermedia Challenged Osteoblasts
Aydin Kubra,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,Korachi May, Yayın Yeri: JUNDISHAPUR JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 2015
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleBacterial diversity dynamics of traditional Turkish Ezine Cheese as evaluated by PCR-DGGE and SSCP analysis
SOFU AYTÜL,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, 2016
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleCharacterization of chemical, biological, and antiproliferative properties of fermented black carrot juice, shalgam
KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,Baser Gamze,ÖZCAN EZGİ,SOFU AYTÜL,Korachi May,Blumberg JB,Chen CYO, Yayın Yeri: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2016
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleBlack tea processing waste as a source of antioxidant and antimicrobial phenolic compounds
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Ersan Sevcan,Ozcan Ezgi,Ozan Gizem,Kayra Neslihan,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, 2016
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleThe inhibition of Helicobacter pylori infected cells by Origanum minutiflorum
Ozen Fatma,EKİNCİ FATMA YEŞİM,Korachi May, Yayın Yeri: Industrial Crops and Products, 2014
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleSensitization of gram negative and gram positive bacteria to jenseniin G by sublethal injury
Baker SH,Ekinci Kitiş Fatma Yeşim,Quattlebaum RG,Barefoot SF, Yayın Yeri: Journal of Food Protection, 2004
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleComparative Analysis of Helicobacter pylori in Natural and Drinking Waters of Isparta and Its Surroundings with Gastric Mucosa of H pylori Infected Patients
Ekinci FATMA YEŞİM,SOFU AYTÜL,SAĞLAM HİDAYET,Cakır Onur,Arıkan Mehmet Salih,GÖREN İBRAHİM,İşler Mehmet, Yayın Yeri: Nobel Medicus, 2011
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleInhibitory and Disruptive Effects of Shiitake Mushroom Lentinula edodes Essential Oil Extract on Oral Biofilms
Solmaz Gulhas,Ozen Fatma,Ekinci FATMA YEŞİM,Bird Philips S,Korachi May, Yayın Yeri: Jundishapur Journal of Microbiology, 2013
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleMonitoring the performance and microbial diversity dynamics of a full scale anaerobic wastewater treatment plant treating sugar factory wastewater
PERENDECİ NURİYE ALTINAY,Ekinci FATMA YEŞİM,Godon JJ, Yayın Yeri: Environmental Science-Processes & Impacts, 2013
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleEffect of Using Propionic Acid Bacteria as Adjunct Culture in Yogurt Production
Ekinci FATMA YEŞİM,Gürel Murat, Yayın Yeri: Journal of Dairy Science, 2008
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleFed batch enhancenment of jenseniin G a bacteriocin produced by Propionibacterium jensenii thoenii P126
Ekinci FATMA YEŞİM,Barefoot SF, Yayın Yeri: FOOD MICROBIOLOGY, 2006
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleEffects of probiotic bacteria and oils on fatty acid profiles of cultured cream
EKİNCİ FATMA YEŞİM,OKUR ÖZGE DUYGU,ERTEKİN FİLİZ BİLGE,SEYDİM ZEYNEP BANU, Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology, 2008
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleEstimation of Storage Time of Yogurt by Using Artificial Neural Network Modelling
SOFU AYTÜL,EKİNCİ FATMA YEŞİM, Yayın Yeri: Journal of Dairy Science, 2007
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleEnhancer Dependent 5 Splice Site Control of Fruitless Pre mRNA Splicing
Lam BJ,Bakshi A,EKİNCİ FATMA YEŞİM,Webb J,Graveley BR,Hertel KJ, Yayın Yeri: Journal of Biological Chemistry, 2003
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakalepH effects on production of jenseniin G a Propionibacterium bacteriocin
EKİNCİ FATMA YEŞİM,Barefoot Susan F, Yayın Yeri: Letters in Applied Microbiology, 1999
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleLow Temperature Plasma for Decontamination of E coli in milk
Gurol Ceyda,EKİNCİ FATMA YEŞİM,ASLAN NECDET,Korachi May, Yayın Yeri: International Journal of Food Microbiology, 2012
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale
Bildiriler
Assessment of the Antiproliferative, Mutagenic and Antimutagenic potential of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) Fruit Juice
Ozan Gizem,Ozen Fatma,Sinem Helvacıoğlu,HAMİTOĞLU MUHAMMED,AYDIN AHMET,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM(26.09.2018), Yayın Yeri: Food Bioactives and Health,
UluslararasıÖzet bildiriAssessment of the Antiproliferative, Mutagenic and Antimutagenic potential of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) Fruit Juice
Ozan Gizem,Ozen Fatma,Sinem Helvacıoğlu,HAMİTOĞLU MUHAMMED,AYDIN AHMET,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM(26.09.2018), Yayın Yeri: Food Bioactives and Health,
UluslararasıÖzet bildiriAssessment of the Antiproliferative, Mutagenic and Antimutagenic potential of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) Fruit Juice
Ozan Gizem,Ozen Fatma,Sinem Helvacıoğlu,HAMİTOĞLU MUHAMMED,AYDIN AHMET,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM(26.09.2018), Yayın Yeri: Food Bioactives and Health,
UluslararasıÖzet bildiriElectrospun matrices made of polycaprolactone and oligocaprolactonegrafted chitosan blends carrying bacteriophages as antibacterial materials
Moghtader Farzaneh,Ebrahimi Ali Ekber,KUTSAL TÜLİN,KADIPAŞAOĞLU FATMA YEŞİM,HABERAL ORHAN ERDEM,EĞRİ SİNAN,Bişkin Erhan(07.06.2017), Yayın Yeri: Fifth International Conference on Natural Polymers, Biopolymers and Biomaterials: Applications from macro to nanoscale,
UluslararasıÖzet bildiriGıda Kökenli Mikroorganizmaların İnsan Sağlığı Üzerinde Olumlu Olumsuz Etkileri II Ulusal Mikoloji Günleri
Ekinci FATMA YEŞİM(09.09.2015), Yayın Yeri: II. Ulusal Mikoloji Günleri,
UlusalTam metin bildiriTürk Siyah Çayının Bağırsak Mikrobiyotasına Etkisinin Kantitatif PCR Q PCR ile Belirlenmesi
Selen Gezen,Ekinci FATMA YEŞİM(20.11.2015), Yayın Yeri: 18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi,
UlusalTam metin bildiriSoğuk Atmosferik Plazma Teknolojisi Kullanılarak Sütte Staphylococcus aureus ve Salmonella typhimurium Bakterilerinin Dekontaminasyonu
Özen Fatma,Gürol Ceyda,ASLAN NECDET,Ekinci FATMA YEŞİM,Korachi May(20.11.2015), Yayın Yeri: 18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi,
UlusalTam metin bildiriCulture Dependent and Independent Methods for Analysis of Human Gut Microbiota
Gezen Selen,Ekinci FATMA YEŞİM(28.05.2015), Yayın Yeri: 2nd International Conference on Food and Biosystems Engineering (FaBE),
UluslararasıTam metin bildiriGrowth promoting effect of chlorogenic acid on Lactobacillus plantarum
Ozan Gizem,Ekinci FATMA YEŞİM(28.05.2015), Yayın Yeri: 2nd International Conference on Food and Biosystems Engineering (FaBE),
UluslararasıTam metin bildiriAntibacterial properties of electrospun chitosan polycaprolactone matrices
Ebrahimi A,Kayra N,Ekinci FATMA YEŞİM,Erhan Piskin(09.09.2015), Yayın Yeri: 2. International NanoBioTechnology Symposium,
UluslararasıPosterCellulose production potential of lactic acid bacteria
SOFU AYTÜL,Ekinci FATMA YEŞİM,Gürsoy C(09.09.2015), Yayın Yeri: 2. International NanoBioTechnology Symposium,
UluslararasıPosterProduction of biodegrable polylactic acid PLA by homofermantative lactic acid bacteria using whey as an energy source
Oktar B,Sarı O,SOFU AYTÜL,Ekinci FATMA YEŞİM(09.09.2015), Yayın Yeri: 2. International NanoBioTechnology Symposium,
UluslararasıÖzet bildiriMeasures for prevention of salmonella in oilseed meals World Conference on Oilseed Processing Fats and Oils Processing
Ekinci, Genc, Üstündag(21.06.2011), Yayın Yeri: World Conference on Oilseed Processing, Fats and Oils Processing, Biofuels and Applications, June 21-23, İzmir, Turkey,
UluslararasıÖzet bildiriIs Nutrigenomics the future of functional food
EKİNCİ FATMA YEŞİM(26.05.2011), Yayın Yeri: Novel Approaches in Food Industry, International Food Congress, 26-29 May, 2011,
UluslararasıSözlü BildiriCould diet link to changes in gut microbiota
Ozcan, Güclü Üstündag, Ekinci(24.09.2014), Yayın Yeri: 2014 European Network for Gastrointestinal Health Research Conference, At Karlsruhe, Germany,
UluslararasıTam metin bildiriSubcritical Water Extraction of Bioactive Compounds from Black Tea Processing Waste
Ozan, Kayra, Ekinci, Güclü Üstündag(12.11.2013), Yayın Yeri: 6th International Bioengineering Congress (BEC2013) Izmir, Turkey, 12-15 November, 2013.,
UluslararasıÖzet bildiriSubcritical Water Extraction of Phenolic Compounds from Black Tea Processing Waste
Ersan, Ozan, Kayra, Ozca, Ekinci, Güclü Üstündag(18.05.2014), Yayın Yeri: 14th European Meeting on Supercritical Fluids, May 18-21, 2014, Marseille, France,
UluslararasıTam metin bildiriEvaluation of shalgam juice antiproliferative activity against a colon cancer cell line
Ozcan, Aydın, Baser, GucluUstundag, Korachi, Ekinci(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,
UluslararasıÖzet bildiriBlack Tea Waste As a Source of Antimicrobial Phenolics
Ozan, Kayra, Ercan, Ozcan, Ekinci, Güclü Üstündag(04.06.2014), Yayın Yeri: Polyphenols 2014, June 4-6, 2014, Lisbon, Portugal.,
UluslararasıÖzet bildiriControl of Foodborne Pathogens on Fresh Beef by Jenseniin G a Bacteriocin Produced by Propionibacterium Thoenii Jensenii P126
Ekinci, Candoğan(17.08.2014), Yayın Yeri: International Congress of Meat Science and Technology, August 17, 2014, Punta del Este, Uruguay.,
UluslararasıTam metin bildiriProduction of Optically Pure L Lactic Acid by Using Homofermentative Lactic Acid Bacteria from Whey
Sofu, Güneş, Ekinci(29.08.2014), Yayın Yeri: NanoBacterhageSERS 2014. 29-30 August, 2014, Koycegiz, Turkey.,
UluslararasıÖzet bildiriDetection of Pathogens in Food and Environment
EKİNCİ FATMA YEŞİM(29.08.2014), Yayın Yeri: NanoBacterhageSERS 2014. 29-30 August, 2014, Koycegiz, Turkey.,
UluslararasıÖzet bildiriCharacterization of dominant microbial populations in shalgam juice using 16S rRNA New Biotechnology
Baser, Sofu, Ozcan, Korachi, Ekinci(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,
UluslararasıÖzet bildiriIn Vitro Fermentation of Turkish Black Tea Phenolics By Human Feacal Microbiota Impact On The Phenolic Content
Ozcan, Guclu Ustundag, Ekinci(17.05.2014), Yayın Yeri: Asm2014, 114th General Meeting in Boston, Massachusetts, May 17-20, 2014,
UluslararasıÖzet bildiriAntioxidant Capacity Total Phenolic Content and Antimicrobial Activity of Black Tea Processing Waste as Affected by Extraction Solvent
Erşan, Ozcan, Ekinci, GucluUstundag(07.05.2013), Yayın Yeri: EUROFOODCHEM XVII,
UluslararasıÖzet bildiriInhibition of Food borne Pathogens by Lentinula edodes Shiitake Mushroom Essential Oil Extract
Ozen, Ekinci, Korachi(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,
UluslararasıÖzet bildiriThe susceptibility of Important Foodborne Pathogens to Shalgam Juice
Ozen, Ozcan, Korachi, Ekinci(16.06.2012), Yayın Yeri: American Society for Microbiology, General 112th Meeting,
UluslararasıÖzet bildiriIn Vitro Metabolism of Turkish Black Tea Phenolics in Static Fecal Batch Cultures
Ozcan, Ekinci(18.09.2013), Yayın Yeri: ENGIHR Conference 2013: Intestinal Microbiota and Gut Health, Contribution of the Diet, Bacterial Metabolites, Host Interactions and Impact on Health and Disease,
UluslararasıTam metin bildiriBlack Tea Waste as a Source of Bioactive Phenolic Coumpounds Antioxidant Capacity Antibacterial Activity and Anticancer Effect
Ersan, Ozcan, Ekinci, GucluUstundag(07.07.2012), Yayın Yeri: ISANH Congress on Polyphenols Applications: Paris Polyphenols 2012,
UluslararasıÖzet bildiriDetection Escherichia coli strains using magnetically loaded fluorescence labeled polymeric nanosorbents carrying mannose and monoclonal antibodies
Piskin, Calis, Ekinci(12.10.2011), Yayın Yeri: 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety,
UluslararasıDavetli konuşmacıMechanisms Underlying the Effects of Lactic Acid Bacteria LAB on Phenolic Compounds
Ozcan, Ekinci(30.05.2013), Yayın Yeri: International Conference on Food and Biosystems Engineering,
UluslararasıTam metin bildiri
Projeler
A novel method for rapid production of autogenous streptococcal vaccine for fish
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİAvrupa BirliğiTamamlandı01.04.2015-14.05.2015, 1,404,871 EUROProjedeki Görev: Proje Hakemliği
Projedeki Ünvan: DOÇENT
PROPOLİSİN DUYUSAL BİYOLOJİK VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNE GÖRE SINIFLANDIRILARAK İNSAN TÜKETİMİNE UYGUN NİTELİK KAZANDIRACAK PROSES YÖNTEMLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİDiğer (Ulusal)Tamamlandı01.05.2015-31.05.2015, 546916 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Proje Hakemliği
Projedeki Ünvan: DOÇENT
Yeni Teknoloji Uygulamaları Ozon Gazı UV C Işık ve Manyetik Alan ile Soğukta Saklanan Gıdaların Kalitelerinin Korunmasına Yönelik Sistem Tasarımı
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı26.03.2014-01.04.2017Projedeki Görev: Proje İzleyiciliği
Projedeki Ünvan: PROFESÖR
Kısa Raf Ömürlü Gıdaların Et Kırmızı ve Beyaz ve Peynir Paketlemesinde Kullanılacak Akıllı Etiketler Taşıyan Biyoesaslı Biyobozunur Kompost edilebilir Ambalaj filmlerinin üretimi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı15.09.2014-18.06.2017, 2500000 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOÇENT
Biyoesaslı Biyobozunur Kompost Edilebilir Nanokompozit Tarımsal Örtü (Mulching) Filmlerinin Geliştirilmesi
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı01.09.2011-01.03.2015, 1214101 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: YARDIMCI DOÇENT
Çaydan Katma Değeri Yüksek Yeni Ürünler Geliştirilmesi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı17.09.2013-12.04.2017, 86878Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOÇENT
Peynir Altı Suyu Proteini İçeren Aktif Yenilebilir Ambalaj Geliştirilmesi ve KaşarPeyniri Ambalajı Olarak Kullanılması
TÜBİTAK PROJESİTamamlandıProjedeki Görev: Araştırmacı
Developing and integrating novel technologies to improve safety transparency testcase fish and poultry
Avrupa BirliğiTamamlandıProjedeki Görev: Danışman
Yoğurtların Depolama Esnasında Mikrobiyal ve Kimyasal Değişimlerinin BilgisayarlıGörüntüleme Sistemiyle Belirlenmesi ve Elde Edilen Verilerin Yapay Sinir Ağlarıyla Değerlendirilmesi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı16.09.2003-24.08.2006Projedeki Görev: Yürütücü
Projedeki Ünvan: DOÇENT
In Vitro Metabolism of Turkish Black Tea Phenolics in Fecal Batch Cultures
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı01.09.2011-15.12.2013Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOÇENT
Gıdalarda doğal antimikrobiyallerin kullanıldığı biyoaktif koruma sistemleriningeliştirilmesi
TÜBİTAK PROJESİTamamlandıProjedeki Görev: Araştırmacı
Üniversite Kampüs Atıksuyunun Membran Biyoreaktörü ile ArıtılabilirliğininAraştırılması
TÜBİTAK PROJESİTamamlandıProjedeki Görev: Araştırmacı
Propionibacterium thoenii P126 Tarafından Üretilen Antibotulinal BakteriyosinJenseniin G nin Saflaştırılması
BAPTamamlandıProjedeki Görev: Yürütücü
Sivrisinek mücadelesinde yeni mikrobiyal formulasyonların geliştirilmesi ve endüstriyelüretimi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı16.09.2010-27.12.2013, 980000 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOÇENT
Porphyromonas gingivalis ve Prevotella intermedia patojenlerinin varlığında sitokin vereseptörlerinin gen ekspresyonun anlatımının diş implant başarısızlıklarında bir risk faktörü olarak değerlendirilmesi
TÜBİTAK PROJESİTamamlandıProjedeki Görev: Araştırmacı
Metal Oksit Nanopartiküllerin Suda Yaşayan Organizmalar Üzerindeki Ekotoksik Etkilerininİncelenmesi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı15.10.2010-15.11.2013Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: PROFESÖR
Biyoesaslı Biyobozunur Kompost Edilebilir Nanokompozit Tarımsal Örtü Mulching Filmlerinin Geliştirilmesi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİSanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİTamamlandı16.09.2011-11.02.2015, 2500000 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOÇENT
Süt ve Süt Ürünleri ve İçme Sularında Patojenik Bakterilerin E coli Tanısı için MagnetikYüklü Florasan Etiketli Biyoligand Taşıyan Polimerik Nanopartiküllerin Kullanıldığı Tanı Kitleri ve Array Platformlarının Geliştirilmesi TAGEM 09 AR GE 15
DİĞERTamamlandıProjedeki Görev: Yürütücü
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarının Geliştirilmesi
BAPTamamlandıProjedeki Görev: Yürütücü
Anaerobik Arıtma Sisteminde Etkin Olan Mikroorganizmaların Moleküler Bazda FISH ve DGGE Tanımlanması ve Sistem Performansının Değerlendirilmesi DPT Projesi 2003K121020 9
DİĞERTamamlandıProjedeki Görev: Yürütücü
Isparta ve çevresindeki su kaynaklarında Helicobacter pylori nin varlığının incelenmesi
TÜBİTAK PROJESİTamamlandıProjedeki Görev: Yürütücü
Dersler
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2022-2023 | FDE 204 | İngilizce | 3 |
2022-2023 | FDE 400 Summer Practice | İngilizce | 3 |
2022-2023 | FDE 206 Food Microbiology | İngilizce | 6 |
2022-2023 | FDE 415 Food Quality Control System | İngilizce | 2 |
2021-2022 | FDE 400 Summer Practice | Türkçe | 2 |
2021-2022 | FDE 492 Engineering project | İngilizce | 2 |
2021-2022 | Nutritional Microbiology | İngilizce | 6 |
2021-2022 | FDE 204 Food Safety and Risk Assesment | İngilizce | 3 |
2020-2021 | Nutritional Microbiology | İngilizce | 6 |
2020-2021 | Food Quality | İngilizce | 2 |
2020-2021 | Food Safety and Risk Assessment | İngilizce | 3 |
2020-2021 | Food Microbiology | İngilizce | 6 |
2019-2020 | SUMMER PRACTICE | İngilizce | 2 |
2019-2020 | PHD THESIS | İngilizce | 2 |
2019-2020 | FOOD TECHNOLOGY | İngilizce | 3 |
2019-2020 | ENGINEERING PROJECT | İngilizce | 2 |
2019-2020 | Food Safety and Risk Management | İngilizce | 3 |
2016-2017 | Food Safety and Quality Management | İngilizce | 3 |
2016-2017 | Enstrumental Analysis | İngilizce | 3 |
2016-2017 | General Microbiology | İngilizce | 6 |
2016-2017 | Food Microbiology | İngilizce | 6 |
2018-2019 | Food Safety and Quality Management Systems | İngilizce | 3 |
2017-2018 | Food Safety and Quality Management Systems | İngilizce | 3 |
2017-2018 | General Microbiology | İngilizce | 6 |
2018-2019 | General Microbiology | İngilizce | 6 |
2017-2018 | Food Microbiology | İngilizce | 6 |
2018-2019 | Food Microbiology | İngilizce | 6 |
2015-2016 | Food Microbiology | İngilizce | 5 |
2015-2016 | Food Safety and Quality Management | İngilizce | 3 |
2014-2015 | Introduction to Microbiology for Food Engineers | İngilizce | 6 |
2014-2015 | Food Microbiology | İngilizce | 5 |
2008-2009 | Biochemistry | İngilizce | 6 |
2012-2013 | Instrumental Food Analysis | İngilizce | 3 |
2013-2014 | Instrumental Food Analysis | İngilizce | 3 |
2009-2010 | Biology | İngilizce | 6 |
2008-2009 | Cell Biology | İngilizce | 6 |
2009-2010 | Cell Biology | İngilizce | 6 |
2013-2014 | General Microbiology | İngilizce | 6 |
2012-2013 | General Microbiology | İngilizce | 6 |
2011-2012 | General Microbiology | İngilizce | 6 |
2010-2011 | General Microbiology | İngilizce | 6 |
2011-2012 | Food Microbiology | İngilizce | 5 |
2012-2013 | Food Microbiology | İngilizce | 5 |
2013-2014 | Food Microbiology | İngilizce | 5 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2022-2023 | BTEC 600 | İngilizce | 3 |
2022-2023 | BTEC 600 Master Thesis | İngilizce | 3 |
2022-2023 | SFS 504 Innovation in Food System | İngilizce | 3 |
2014-2015 | Microbial Aspects of Foods | İngilizce | 3 |
2009-2010 | Microbial Aspects of Foods | İngilizce | 3 |
2010-2011 | Microbial Aspects of Foods | İngilizce | 3 |
2009-2010 | Nutrigenomic | İngilizce | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2022-2023 | BTEC 700 | İngilizce | 3 |
2022-2023 | BTEC 700 | İngilizce | 3 |
Yönetilen Tezler
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı | Üniversite |
---|---|---|---|
2006 | AYTÜL | Yoğurtların depolama esnasında mikrobiyal ve kimyasal değişimlerinin bilgisayarlı görüntüleme sistemiyle belirlenmesi ve elde edilen verilerin yapay sinir ağlarıyla değerlendirilmesi | Süleyman Demirel Üniversitesi |
2010 | GÜLHAS | Inhibition of oral biofilms by essential oils extracted from Asian herbs | Yeditepe Üniversitesi |
2010 | CEYDA | Elimination of bacteria in milk by plasma corona discharge | Yeditepe Üniversitesi |
2013 | GAMZE MELİS | Biological and chemical characterization of shalgam juice | Yeditepe Üniversitesi |
2007 | BUKET | Taze kesilmiş elma dilimlerinde renk değişiminin bilgisayarlı görüntüleme sistemi ile incelenmesi | Süleyman Demirel Üniversitesi |
2013 | KUBRA | Expression profiles of TGF-ß and TLR pathways in Porphyromonas gingivalis and Prevotella intermedia challenged osteoblasts | Yeditepe Üniversitesi |
2014 | EZGİ | Metabolism of Turkish black tea phenolics by human gut microbiota | Yeditepe Üniversitesi |
2006 | MURAT | Propiyonik asit bakterileri kullanılarak yapılan yoğurtların kalite kriterlerinin belirlenmesi | Süleyman Demirel Üniversitesi |
2016 | SÜREYYA | Associations of IL-33 and IL-18R1 gene polymorphisms in bronchopulmonary dysplasia | Yeditepe Üniversitesi |
2016 | GİZEM | Evaluation of interaction of phenolic compounds present in European cranberrybush juice with lactic acid bacteria | Yeditepe Üniversitesi |
2016 | SELEN | Investigation of effects of turkish black tea polyphenols on human gut microbiota In in-vitro fermenter cultures | Yeditepe Üniversitesi |
2021 | FİRUZE | The Synergistic effect of Propolis and Metformin on Viability of Different Types of Cancer Lines | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | AYSU | Assessment of antibiofilm properties of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) extracts on Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442 biofilm | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | MELİS | ŞALGAM SUYUNDA ULTRASON UYGULAMASININ RAF ÖMRÜ VE KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ | Çukurova Üniversitesi |
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı | Üniversite |
---|---|---|---|
2008 | UFUK | Regeneration of lentil (Lens culinaris Medik) and genetic transformation by using Agrobacterium tumefaciens-mediated gene transfer | Orta Doğu Teknik Üniversitesi |
2009 | AYTÜL | Çeşitli peynirlerdeki bakteriyel ekosistemin PZR-DGJE yöntemi kullanılarak mikrobiyal biyoçeşitliliğinin tanımlanması | Süleyman Demirel Üniversitesi |
2016 | SUHEIR | The efficacy of oral supplementation with probiotic in preterm infants in the prevention of necrotizing enterocolitis: A randomized, double-blind, controlled study | Yeditepe Üniversitesi |
2017 | FATMA | Inhibition of biofilm formation on medical surfaces by novel plasma system | Yeditepe Üniversitesi |
2022 | GİZEM | Evaluation of the functional properties of phenolic compound-rich European cranberrybush (Viburnum opulus L.): Biological activities, bioavailability, and safety | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | SEMA | PRODUCING AND EVALUATION OF THE ACTIVITY OF PREPARATIONS CONTAINING DAO ENZYME, OBTAINED FROM SPROUTS OF RED LENTILS AND BEANS | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | AYBÜKE | DEVELOPMENT OF SUSTAINABLE PLANT-BASED INFANT FORMULAS UTILIZING ALTERNATIVE DIETARY SOLUBLE FIBERS AND PROTEIN SOURCE | Yeditepe Üniversitesi |
Ödüller
Yurt dışı eğitim bursiyeri
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TÜRKİYE
Üyelikler
American Society for Microbiology-Ambassador to Turkey
Başkan 2015
Gıda Güvenliği Derneği
Danışman 2009
Tübitak Gen Mühendisliği ve BiyoteknolojiAraştırma Enstitüsü.
Danışman 2004 -2009
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti
Üye 2015
American Society for Microbiology
Üye 2014
Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı Düzenleme Kurulu Üyesi
Üye 2003 -2009
Biyomedikal Teknolojiler Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi 2009
İdari Görevler
- 2018
Bölüm BaşkanıYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
- 2018
Rektör YardımcısıYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
- 2010
Bölüm Başkan YardımcısıYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
- 2003
Bölüm Başkan YardımcısıSÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Dışı Deneyim
University of California, Irvine, CA, USA
2001DiğerINRA, France's National Research Institute for Agriculture, Food and Environment
2006DiğerEUROPEAN INSTITUTE OF INNOVATION & TECHNOLOGY (EIT) FOOD
2023Diğer