667 SAYILI KHK KAPSAMINDA ÖSYM TARAFINDAN MERKEZİ SİSTEMLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA

Üniversitemize, 667 Sayılı KHK Kapsamında ÖSYM Tarafından Merkezi Sistemle Yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri sırasında dikkat etmesi gereken bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kayıtlar e-devlet sistemi üzerinden de yapılmakta olup, gereken belgelerin üniversitemize getirilmesi gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• E – devletten öğrenci belgesi
  • Transkript
  • İngilizce hazırlık okuduğuna dair belge
  • 4 adet resim
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • 1994 ve daha büyük doğumlu erkek öğrenciler için askerlik belgesi

Öğrencilerin yukarıdaki belgeleri (temin edebildikleri takdirde) getirmeleri önemle rica olunur.

Kayıtlara ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) 02 Eylül 2016 ve 26 Eylül 2016 tarihli yazılarında belirtilmiştir.

Detaylı bilgi için tıklayınız;

EK - 1 YÖK’ün 02 Eylül 2016 tarihli yazısı

EK - 2 YÖK’ün 26 Eylül 2016 tarihli yazısı

İngilizce Hazırlık Sınavı

Üniversitemizin İngilizce Hazırlık Okulu’na kayıt yaptıracak olan öğrenciler için Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsünde yapılacak İngilizce Muafiyet Sınavı 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 09.30’da, Seviye Belirleme Sınavı ise 1 Ekim 2016 Cumartesi saat 09.30’da düzenlenecektir.

Kayıtlarını e-devlet sistemi üzerinden yaptıran öğrenciler İngilizce muafiyet durumlarını 26 Eylül 2016 tarihli YÖK yazısının (EK-2)  22, 23 ve 24. maddelerinde belirtilen esaslara göre değerlendirileceklerdir.

Bu değerlendirmeye göre; İngilizce Muafiyet Sınavına girmesi gereken öğrenciler de 30 Eylül 2016 Cuma günü Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsünde İngilizce Muafiyet Sınavına gireceklerdir.