Ana içeriğe atla

2022-2023 Bahar Dönemi Eğitim Öğretim Esasları

Yeditepe Üniversitesi 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uygulama Esasları

19.02.2023

 

Değerli Öğrencilerimiz/Öğretim Elemanlarımız/İdari Personelimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18 Şubat 2023 tarihinde “Yükseköğretim Kurumlarımızda 2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim ve Öğretimine İlişkin Sorular ve Cevaplar” dokümanı paylaşmıştır. Bu dokümana göre dersler online yapılacaktır. Söz konusu dokümanda durumun 2023 Nisan ayı başında yeniden gözden geçirileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda üniversitemizin 17 Şubat 2023 tarihinde yayınlamış olduğu uygulama esaslarında düzenleme yapılmış ve aşağıdaki şekilde açıklanmıştır. 

1. Bahar yarıyılı ön lisans/lisans eğitim-öğretimine duyurulan akademik takvim uyarınca 20 Şubat 2023 tarihinde uzaktan öğretim olarak devam edilecektir. 

2. Teorik derslerimiz planlanmış olan gün ve saatinde öğretim üyelerimiz tarafından öğretim yönetim sistemimiz olan “YULearn” platformu aracılığıyla senkron olarak sınıflardan ya da ofislerinden verilecektir. 

3. Teorik ve uygulama (laboratuvar, atölye, saha eğitim v.b.) eğitimini birlikte içeren derslerin teorik kısmı uzaktan olarak 2’nci maddemizdeki esaslar dahilinde yapılacaktır. Bu derslerin uygulama kısmı Nisan ayında tekrar değerlendirilecektir. Bu konuda akademik birimlerimiz gerekli tedbirleri alarak öğrencilerimizle paylaşacaktır. 

4. Tüm derslerin planları, kaynakları, ders notları vb. paylaşımlar YULearn platformu üzerinden yapılacaktır (https://yulearn.yeditepe.edu.tr)

5. Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğine tabi eğitimler (Tıp Fakültesi 4,5,6’ncı sınıflar, Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5’nci sınıflar, Hemşirelik gibi işletmede uygulamalı eğitim yapan programlar, Meslek Yüksekokulu Mesleki İşyeri Uygulama eğitimi, öğretmenlik uygulaması dersi) ve stajlar yüz yüze yapılacaktır. 

6. Yabancı dil hazırlık programlarımızın eğitimleri, ilgili hazırlık programları tarafından belirlendiği şekliyle yapılacaktır.

7. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılacak yeni duyurular doğrultusunda planlamalarımızda güncellemeler yapılabilecektir.

Sevgili öğrencilerimizin bu süreçten en az etkilenerek dönemlerini tamamlamaları ve bu dönemin de sağlıklı ve başarılı geçmesi dileklerimizle.
 

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü