Ana içeriğe atla

2021-2022 Akademik Yılı DGS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

2021-2022 AKADEMİK YILI DGS EK YERLEŞTİRME KAYIT İŞLEMLERİ

2021-2022 akademik yılında DGS ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimiz 

02-03 KASIM 2021 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar  https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden e-devlet üzerinden kayıt yöntemi ile veya 02-05 KASIM 2021 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’ne gelerek kayıtlarını yapabilirler.


Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.

E-Devlet Kapısı Üzerinden Elektronik Kayıt İçin İşlem Adımları
(YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu)

Elektronik kayıtlar 02-03 KASIM 2021 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar  https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden gerçekleştirilecektir.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, aşağıda belirtilen Kayıt İçin Gerekli Belgeleri, 01  Aralık 2021 Çarşamba günü yapılacak olan Hazırlık Sınavına geldiklerinde Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

• esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden Öğrenci Numarası öğrenilir. 

• Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt tamamlanır. (Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan E-kayıt yapabilirler.)

• E-Kayıt İşlemleri için E-Devlet Kapısı https://www.turkiye.gov.tr adresine girilir.

• Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.

• Elektronik kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, Yabancı Dil Hazırlık Okulu Sınavı kaydını gerçekleştirmek için tıklayınız.

Tüm kayıt süreçleri için aşağıda yer alan kırmızı ile belirtilmiş Adım Adım Kayıt Kılavuzumuzu inceleyebilirsiniz.


Kampüste Kayıt İçin İşlem Adımları

Gerekli Belgeler

  1. Önlisans Diploması Aslı
  2. Lise Diploması Fotokopisi
  3. DGS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi
  4. 2 adet Vesikalık Fotoğraf
  5. Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  6. İkametgah Belgesi (E-Devletten alınabilir)
  7. En az bir yıl geçerli HES Kodu Çıktısı
  8. Askerlik durumunu gösterir belge: 2000 ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden veya e-Devletten alınmış̧ “Bir Fakülte veya Yüksekokula kaydolmasında askerlik yönünden sakınca olmadığına dair belge”.
  9. Gazi veya şehit yakını olan öğrencilerin durumlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır)
  10. Engeli olan öğrencilerin engel durumlarını ve oranlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır)

Kayıt Sürecinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.
  • 2021 DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar,(01 Şubat 2022) 2021 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
  • Başka bir üniversitede lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin Yeditepe Üniversitesine kayıt yaptırmaları için mevcut kayıtlarını sildirmiş olmaları gerekir.

18 yaş ve üzeri olup Üniversiteye kayıt için şahsen kendileri gelemeyecek öğrenciler yerine vekaletnamesi bulunan vekilleri gelip kayıt yaptırabilirler. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.


Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.