Ana içeriğe atla

2020-2021 Akademik Yılı DGS Kayıt İşlemleri

Değerli Öğrencimiz;

Hedeflediğiniz başarıya ulaşmak için geçirdiğiniz zorlu bir sınav döneminin ardından Yeditepe Üniversitesi ailesinin en yeni üyeleri olarak aramıza katıldınız. Sizleri ve bu başarıyı elde etmenizde en büyük destekçiniz olan saygıdeğer ailelerinizi kutluyorum.

Her yıl akademik takvimimizin en keyifli dönemlerinden biri, yeni öğrencilerimizi karşıladığımız Kayıt Günleridir. Bu yıl kayıt döneminin heyecanına, tüm dünya ile birlikte verdiğimiz COVID-19 mücadelesi de eklendi.

Mart ayından bu yana online derslerle akademik faaliyetlerimizi en üst seviyede sürdürmenin yanı sıra, özverili sağlık kadromuzun yoğun emekleriyle Üniversite Hastanelerimizde salgın mücadelesine aktif destek veriyoruz. Aynı zamanda araştırma laboratuvarlarımızda; bilim insanlarımızın büyük çabalarıyla hayata geçirdiğimiz patentli ürünlerimizle, toplumumuza katkıda bulunmaya devam ediyoruz.

Salgın yönetimi, son derece titizlikle planlanması ve eksiksiz uygulanması halinde başarıya ulaşabilen bir süreçtir. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm mensuplarımızın sağlığının korunması en temel önceliğimizdir. Bu nedenle gerek Kayıt Günleri kapsamında gerekse 2020-2021 Akademik Yılında uygulayacağımız kuralları Üniversite Hastanemizde pandemi sürecinde aktif görev alan uzman doktorlarımızdan oluşan Bilim ve Danışma Kurulu Üyelerimizin değerli katkılarıyla hazırladık.

Öğrencilerimiz E-Devlet kapısı üzerinden online olarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca, kampüse gelerek kayıt olmak isteyen öğrencilerimizin güvenle işlemlerini tamamlamaları için gerekli tüm tedbirleri aldık. Kayıt İşlemleri esnasında kampüste uygulanacak kurallara ilişkin hazırladığımız COVID-19 Rehberini incelemenizi ve görevlilerimizin yönlendirmelerine uymanızı rica ederim.

Başarılı bir geleceğin temellerini atacağınız Yeditepe Üniversitesinde sunduğumuz uluslararası kalitede eğitim ve geniş sosyal imkanlar ile gelecekteki kariyerinizde ihtiyaç duyacağınız sağlam alt yapıya sahip olacaksınız. Okulumuzda verilen İngilizce eğitimle beraber öğrenebileceğiniz diğer yabancı diller sayesinde hem ülkemizde hem de uluslararası alanda başarılı bir kariyer sizleri bekliyor olacak.

Yeditepe Üniversitesinde alacağınız akademik eğitimin yanında üniversitemizde bulunan öğrenci kulüplerinin her sene gerçekleştirdiği 1000’in üzerinde etkinliğe katılarak sosyal yönleri gelişmiş, etkinlik yönetme ve uygulama becerisine sahip bireyler olarak iş hayatına atılabileceksiniz.

Bizler Yeditepe Üniversitesi olarak kurulduğumuz ilk günden beri Atatürk Rönesansını devam ettirecek aydın bireyler yetiştirmeyi kendimize amaç edindik. Sizlerin de bu amaç doğrultusunda, araştırmacı ve yenilikçi bakış açısıyla ülkemize katma değerler kazandıracak ulusal ve uluslararası projelerde yer alarak bizleri gururla temsil edeceğinize güvenimiz tam.

Hepinize başarılarla dolu, güzel anılar biriktireceğiniz bir üniversite yaşamı diliyorum. Üniversitemize hoş geldiniz.

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl
Yeditepe Üniversitesi Rektörü


2020-2021 AKADEMİK YILI DGS KAYIT İŞLEMLERİ

2020-2021 akademik yılında DGS ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimiz 

21-25 KASIM 2020 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden e-devlet üzerinden kayıt yöntemi ile veya 23-27 KASIM 2020 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’ne gelerek kayıtlarını yapabilirler.


Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.


E-Devlet Kapısı Üzerinden Elektronik Kayıt İçin İşlem Adımları
(YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu)

Elektronik kayıtlar 21-25 KASIM 2020 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden gerçekleştirilecektir.

• esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden Öğrenci Numarası öğrenilir. 

• Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt tamamlanır. (Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan E-kayıt yapabilirler.)

• E-Kayıt İşlemleri için E-Devlet Kapısı https://www.turkiye.gov.tr adresine girilir.

• Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.

• Elektronik kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, Yabancı Dil Hazırlık Okulu Sınavı kaydını gerçekleştirmek için tıklayınız.

Tüm kayıt süreçleri için aşağıda yer alan kırmızı ile belirtilmiş Adım Adım Kayıt Kılavuzumuzu inceleyebilirsiniz.


Kampüste Kayıt İçin İşlem Adımları

Gerekli Belgeler

  1. Nüfus Cüzdanının fotokopisi
  2. Önlisans diploma fotokopisi
  3. DGS Sonuç Belgesi
  4. Askerlik durumunu gösterir belge: 1999 ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden veya e-Devletten alınmış̧ “Bir Fakülte veya Yüksekokula kaydolmasında askerlik yönünden sakınca olmadığına dair belge”.
  5. Gazi veya şehit yakını olan öğrencilerin durumlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır)
  6. Engeli olan öğrencilerin engel durumlarını ve oranlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır)

Kayıt Sürecinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.
  • 2020 DGS Ek Kontenjan kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar,(01 Şubat 2021) 2020 DGS Ek Kontenjan da kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
  • Başka bir üniversitede lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin Yeditepe Üniversitesine kayıt yaptırmaları için mevcut kayıtlarını sildirmiş olmaları gerekir.

18 yaş ve üzeri olup Üniversiteye kayıt için şahsen kendileri gelemeyecek öğrenciler yerine vekaletnamesi bulunan vekilleri gelip kayıt yaptırabilirler. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.


Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.


Adım Adım Kayıt Kılavuzu ve E-Kayıt hakkında tüm detaylar için tıklayınız.


ÖDEME TABLOSU

Ödemeler tüm MYO/UBYO/Fakülte bölümleri için Hazırlık ücreti üzerinden yapılacaktır. Hazırlık muafiyet sınavını geçerek fakülteye başlayacak öğrencilerin ücret farkları sınav sonrasında ayrıca yapılandırılacaktır (DGS Ek kontenjan ile kayıt olacak öğrenciler eğitime başlayacakları bahar dönemi ücretinden sorumlu olacaklardır).

ÖDEME PLANI

ÜCRETLİ

%50 BURSLU

Peşinat

6.565,00

3.282,50

1. Taksit: 5 Ocak 2021

3.939,00

1.969,50

2. Taksit: 5 Şubat 2021

3.939,00

1.969,50

3. Taksit: 5 Mart 2021

3.939,00

1.969,50

4. Taksit: 5 Nisan 2021

3.939,00

1.969,50

5. Taksit: 5 Mayıs 2021

3.939,00

1.969,50

TOPLAM ÜCRET

26.260,00

13.130,00

Ücretlere %1 KDV dahildir.

2020-2021 Akademik Yılı yeni giriş yapacak öğrenciler ücret bilgileri için ÜCRETLERsayfamızı ziyaret edebilirsiniz. (Belirtilen ücretler güz ve bahar dönemi kapsamakta olup DGS Ek kontenjan ile kayıt olacak öğrenciler eğitime başlayacağı bahar dönemi ücretinden sorumlu olacaklardır.)

ÖDEME SEÇENEKLERİ

1. YAPI KREDİ BANKASI TAKSİTLİ EĞİTİM SİSTEMİ İLE ÖDEME SEÇENEĞİ:

Kayıt işlemleri için Yeditepe Üniversitesine gelmeden önce ödeme yapmak isteyen velilerimiz; Yapı Kredi Mobil’e giriş yaparak Ödemeler>Eğitim Ödemesi>Taksitli Eğitim Sistemi Başvuru ve Talimat Girişi adımından okul bilgisi seçimi yapıldıktan sonra öğrenci numarası girişi yaparak başvuru yapılabilmektedir.

Peşinat tutarı Taksitli Eğitim Sistemi ile yapılacak ise mutlaka başvuru tutarına dahil edilmelidir ve işlem yapılan gün içerisinde peşinat tutarı hesaba yatırılmalıdır. Hesapta yeterli tutar bulunmaması halinde banka sizin adınıza peşinat tutarının ödemesini gerçekleştirecektir.

Taksitli eğitim sistemi ile ödeme gerçekleştirmek isteyen velilerimizden Yapı Kredi Bankası hesabı olmayanların bu işlemi yapabilmeleri için hesap açtırmaları gerekmekte olup, Türkiye genelindeki herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek hesap açtırdıktan sonra öğrenci numarası ile taksitli eğitim sistemini gerçekleştirebilirler. Ödeme planı şubelerdeki banka görevlileri tarafından velilerimize iletilecektir.

Yapı Kredi Bankası için gerekli evrak: Öğrenci velisinin nüfus cüzdan fotokopisi.

Öğrenciler; T.C. Kimlik numaraları YÖK tarafından Üniversiteye bildirildiğinde http://esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden öğrenci numaralarını öğrenebilirler.

Ödeme seçeneği %25 peşinat, kalanı 5 taksit şeklindedir.

2. KREDİ KARTI İLE ÖDEME SEÇENEĞİ:

İnternet adresimizden sanal pos aracılığı ile Bonus – World – Maximum – Axess kredi kartları ile yıllık ücretinin tamamını 5 eşit taksit ile ödeyebilirsiniz.

Yurtlar hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Servisler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İLETİŞİM

Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki telefon ve e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Tel: 0 216 578 10 10

E-posta: mali.destek@yeditepe.edu.tr