Skip to main content

Assist. Prof. Dr. Özge Taştan

Özge Taştan

Assist. Prof. Dr.

Özge Taştan

ozge.tastan@yeditepe.edu.tr

Faculty of Engineering

Department
  • Food Engineering Undergraduate Program
  • Sürdürülebilir Gıda Sistemleri için Tasarım ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı
Academic Duties
  • 2020
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)

Education Information
  • 2007-2011
    Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ)

  • 2009-2011
    Önlisans

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

    AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK PR. (AÇIKÖĞRETİM)

  • 2011-2014
    Yüksek Lisans

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)

    Tez adı: Berrak meyve suyu üretiminde durultma ajanı olarak kitosan kullanımının meyve suyu ve konsantresinin kalite özelliklerine etkilerinin belirlenmesi

  • 2014-2019
    Doktora

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA TEKNOLOJİSİ (DR)

    Tez adı: Berrak elma suyunun ısıl olmayan pastörizasyonuna yönelik yüksek yoğunluklu vurgulu ışık, düşük voltajlı elektriksel işlem ve doğal antimikrobiyal maddelerin kombine kullanımının incelenmesi

Books
  • Nonthermal Processing in Agri-Food-Bio Sciences

    BAYSAL TANER, TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Springer Link, Sayfa Sayısı: 14, ISBN: 978-3-030-92415-7

    2022 Bilimsel Kitap
  • SAĞLIKLI MUTFAK

    BAYSAL TANER, TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: DETAY YAYINLARI, Sayfa Sayısı: 468, ISBN: 9786052543467

    2021 Bilimsel Kitap
  • Adulteration Analysis of some foods and drugs

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Bentham Science Publishers, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-1-68108-676-7

    2018 Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
  • Nar Sağlıkta Yıldız

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Gece Kitaplığı, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-605-288-346-4

    2018 Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
Articles
  • Decontamination of ochratoxin A from raisins by different processes: evaluation of efficiency and quality attributes

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER,Ertek Gülce,Kutlu Bengünur,Şahyar Buket,Çil Hande, Yayın Yeri: International Journal of Food Science & Technology, 2024

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Development and characterization of pomegranate peel powder and waterborne polyurethane-coated fabrics

    ÇELEBİ NİDA,ARAL YILMAZ NEBAHAT,TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Journal of Coatings Technology and Research, 2024

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Bioactive peptides: an alternative therapeutic approach for cancer management

    Ghadiri Nooshin, Sheikhi Shima, Javidan Moslem, TAŞTAN ÖZGE, Parodi Alessandro, Liao Ziwei, Azar Mehdi T., Ganjalikhani Hakemi Mazdak, Yayın Yeri: Frontiers in Immunology, 2024

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Derleme Makale
  • Effect of Dietary Fiber Enrichment on Quality Characteristics and Consumer Acceptance of Fruit Snacks

    TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Akademik Gida, 2023

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Vitex Agnus-Castus: Beneficial Properties, Clinical Studies, and Potential Future Applications in Food

    Altunay Ceren, TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF), 2023

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
  • Combined use of vacuum impregnation and encapsulation technologies for phenolic enrichment of strawberries

    ERTEK Gülce, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2023

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Levansucrase production by Zymomonas mobilis : Optimization of process parameters and fructooligosaccharide production

    ERDAL ÖZLEM,KAPLAN TÜRKÖZ BURCU,TAŞTAN ÖZGE,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA, Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, 2017

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Beta-Glucan as a Novel Functional Fiber: Functional Properties, Health Benefits and Food Applications

    SİNANGİL Zeynep, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2022

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
  • MICROWAVE DRYING of BLACK OLIVE SLICES: EFFECTS on TOTAL PHENOLIC CONTENTS and COLOUR

    İÇİER FİLİZ,BAYSAL TANER,TAŞTAN ÖZGE,ÖZKAN GÜLAY, Yayın Yeri: GIDA, 2014

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Meyve Sebze İşleme Endüstrisinde Kitosan Kullanımı

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: GIDA, 2013

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
  • EFFECT OF MICROWAVE HEATING ON THE YIELD AND QUALITY OF RED BELL PEPPER PUREE

    BOZKIR HAMZA,RAYMAN AHSEN,TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: GIDA, 2018

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Investigation of Effects of Various Drying Methods on The Quality Characteristics of Apple Slices and Energy Efficiency

    BAYSAL TANER,ÖZBALTA NECDET,GOKBULUT SEVGİ,ÇAPAR BELÇİM,TAŞTAN ÖZGE,GÜRLEK GÖKHAN, Yayın Yeri: ISI Bilimi ve Teknigi Dergisi-Journal of Thermal Science and Technology, 2014

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Effects of hydroxypropyl methylcellulose film incorporated with carvacrol and its nanoemulsion on the quality of grapes

    KANDEMİR GİRAY NİLAY SULTAN,BAYSAL TANER,TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Chiang Mai Journal of Science, 2020

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Effects of Electrical Pretreatments on the Yield and Quality Characteristics of Red Bell Pepper Puree

    RAYMAN ERGÜN AHSEN,BOZKIR HAMZA,TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2015

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Development of intermediate-moisture apricot with impregnation of Bacillus coagulans GBI-30 6086 as a functional snack: Quality assessment during storage

    AYRIÇ FAHRİYE, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation, 2022

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Decontamination of fresh-cut cucumber slices by a combination of a modified chitosan coating containing carvacrol nanoemulsions and pulsed light

    TAŞTAN ÖZGE,PATARO GIANPIERO,DONSI FRANCESCO,FERRARI GIOVANNA,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 2017

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Kısa Makale
  • Understanding the effect of formulation on functionality of modified chitosan films containing carvacrol nanoemulsions

    TAŞTAN ÖZGE,FERRARI GIOVANNA,BAYSAL TANER,DONSI FRANCESCO, Yayın Yeri: FOOD HYDROCOLLOIDS, 2016

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Production of prebiotic 6-kestose using Zymomonas mobilis levansucrase in carob molasses and its effect on 5-HMF levels during storage

    TAŞTAN ÖZGE,SÖZGEN GÜLER,BAYSAL TANER,KAPLAN TÜRKÖZ BURCU, Yayın Yeri: FOOD CHEMISTRY, 2019

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Decontamination of frozen cherries by innovative light-based technologies: Assessment of microbial inactivation and quality changes

    KUTLU BENGÜNUR, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: FOOD CONTROL, 2022

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Clarification of pomegranate juice with chitosan: Changes on quality characteristics during storage

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2015

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Chitosan as a novel clarifying agent on clear apple juice production: Optimization of process conditions and changes on quality characteristics

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2017

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Detection of Pesticide Residues in Olive Leaves From İzmir, Turkey

    TAŞTAN PELİN, TAŞTAN ÖZGE, Şahyar Buket Yalçın, Yayın Yeri: International Journal of Nature and Life Sciences, 2022

    Uluslararası Hakemli Index Copernicus, Crossref, Directory of Research Journals Indexing,Universitätsbibliothek Leipzig, Eurasian Scientific Journal Index, International Innovative Journal of Impact Factor (IIJIF) Özgün Makale
Presentations
  • Current perspectives on sugar reduction in fruit products

    Argün Sinem, TAŞTAN ÖZGE(02.10.2022), Yayın Yeri: The International Society for Nutraceuticals and Functional Foods (ISNFF),

    Uluslararası Özet bildiri
  • Gıda Aracılığıyla Bulaşan Virüsler ve İnaktivasyonunda Yeni Teknolojilerin Kullanım Potansiyelinin Değerlendirilmesi

    Ertek Gülce, Şahyar Buket, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(13.09.2023), Yayın Yeri: Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • VAKUM İMPREGNASYON TEKNOLOJİSİNİN FONKSİYONEL MEYVE ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANIMI

    ÇOKAY BURCU, Ertek Gülce, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, SİNAN ÖNEL PELİN(21.10.2020), Yayın Yeri: Türkiye 13. Gıda Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • VAKUM İMPREGNASYON TEKNOLOJİSİ İLE FONKSİYONEL ÇİLEK ATIŞTIRMALIĞI ÜRETİMİ VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

    TAŞTAN ÖZGE, Ertek Gülce, BAYSAL TANER(21.10.2020), Yayın Yeri: Türkiye 13. Gıda Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • YÜKSEK YOĞUNLUKLU VURGULU IŞIK TEKNOLOJİSİNİN GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIM OLANAKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

    TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(21.10.2020), Yayın Yeri: Türkiye 13. Gıda Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Development Of Functional Fruit Products By Vacuum Impregnation Technology

    Ertek Gülce, Çil Hande, Şahyar Buket, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(02.06.2021), Yayın Yeri: Globcer'21,

    Uluslararası Özet bildiri
  • EFFECT OF DIFFERENT WASHING TREATMENTS ON PESTICIDE REMOVAL FROM PURSLANE AND CHANGES IN QUALITY CHARACTERISTICS

    KÜÇÜKDUMAN YAĞMUR, TAŞTAN ÖZGE(17.06.2022), Yayın Yeri: 2. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Gıda Ambalajlarında Sürdürülebilirlik Yaklaşımları

    Kutlu Bengünur, Çil Hande, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(28.09.2023), Yayın Yeri: 1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
  • Applications of Multiple Emulsions in Food Industry: Structure, Characterization, and Determination of Stability

    ERTEK GÜLCE, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(25.11.2021), Yayın Yeri: 2. International\ 12. National Food Engineers Congress,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Decontamination of Frozen Cherries by Commercial Disinfectant and High-intensity Pulsed Light Treatment

    KUTLU BENGÜNUR, TAŞTAN ÖZGE, Yarım Hasan, Ak Cansu, BAYSAL TANER(26.11.2021), Yayın Yeri: 2. International\ 12. National Food Engineers Congress,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Cold Plasma Technology in Food Industry: Current Applications and Future Perspectives

    ÇİL HANDE, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(25.11.2021), Yayın Yeri: 2. International\ 12. National Food Engineers Congress,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Production of fructooligosacchharide containing fruit juices using Z. mobilis levansucrase

    SÖZGEN GÜLER,TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER,KAPLAN TÜRKÖZ BURCU(13.11.2017), Yayın Yeri: 31st EFFoST International Conference,

    Uluslararası
  • Effects of edible HPMC film incorporated with carvacrol nanoemulsion on shelf life of table grapes

    KANDEMİR GİRAY NİLAY SULTAN,BAYSAL TANER,TAŞTAN ÖZGE(05.10.2017), Yayın Yeri: International Scientific Conference New Trends in Food Safety and Quality (NIFSA),

    Uluslararası
  • Synthesis of fructooligosaccharides (FOS) in apple nectar and carob syrup by Zymomonas mobilis levansucrase: Effect of FOS content on quality characteristics

    KAPLAN TÜRKÖZ BURCU,TAŞTAN ÖZGE,SÖZGEN GÜLER,BAYSAL TANER,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA(03.10.2018), Yayın Yeri: 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists,

    Uluslararası
  • Current applications for non-thermal pasteurization of fruit juices with light technologies and evaluation the quality characteristics

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER(03.10.2018), Yayın Yeri: 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists,

    Uluslararası
  • Effect of a continuous flow high intensity pulsed light process on inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in clear quince juice

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER,ERTEK GÜLCE,ÇAĞLAR DİLBER,ATALAY PINAR,İÇİER FİLİZ(10.10.2018), Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology,

    Uluslararası
  • Inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple juice by pulsed lightin a continuous flow system

    TAŞTAN ÖZGE,PATARO GIANPIERO,FERRARI GIOVANNA,BAYSAL TANER(25.09.2018), Yayın Yeri: 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course,

    Uluslararası
  • Performance evaluation of thin layer-continuous flow high intensity pulsed light system used for inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple juice

    İÇİER FİLİZ,BAYSAL TANER,ÇOKGEZME ÖMER FARUK,TAŞTAN ÖZGE,DÖNER DENİZ,BAYANA DAMLA(25.09.2018), Yayın Yeri: 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course,

    Uluslararası
  • Inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple and quince juice using a combined treatment of a thin layer-continuous flow high intensity pulsed light reinforced by mild electric field and essential oil nanoemulsions

    TAŞTAN ÖZGE,İÇİER FİLİZ,BAYSAL TANER(25.09.2018), Yayın Yeri: 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course,

    Uluslararası
Projects
  • Protein Bazlı Postbiyotik İçeren Fonksiyonel Gıdaların Geliştirilmesi

    Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor 01.04.2024-

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Çikolata Üretim Proseslerinde Son Ürün Kalite Problemlerinin FTIR Spektroskopisi ile Önceden Belirlenmesine Yönelik Modellerin Geliştirilmesi

    -Tübitak 1001 Devam Ediyor 01.03.2024-

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Tarımsal Gıda Atıklarından Biyobozunur Ambalaj Materyallerinin Geliştirilmesi

    Diğer (Uluslararası) Devam Ediyor 01.06.2024-

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • KURU MEYVELERDE PESTİSİT KALINTILARININ AZALTILMASINA YÖNELİK PROSES GELİŞTİRİLMESİ

    -Tübitak 1505 Devam Ediyor 09.10.2023- , 950813 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Hayıt otu (Vitex agnus castus) ekstraktı ile zenginleştirilmiş erik atıştırmalığı üretimi, kalite özelliklerinin ve raf ömrünün incelenmesi

    -Tübitak 1002 Tamamlandı 01.09.2023-01.09.2024 , 60.000 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Berrak Meyve Suyu Üretiminde Durultma Ajanı Olarak Kitosan Kullanımı ve Meyve Suyu Kalite Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ -Tübitak 1002 Tamamlandı 15.06.2012-15.06.2013

    Projedeki Görev: Bursiyer

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Berrak Meyve Sularının Isıl Olmayan Pastörizasyonuna Yönelik Düşük Voltajlı Elektrik Alan ile Desteklenmiş Yüksek Yoğunluklu Vurgulu Işık ve Doğal Antimikrobiyel Maddelerin Kombine Kullanımının İncelenmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ -Tübitak 1001 Tamamlandı 01.03.2017-01.05.2019

    Projedeki Görev: Bursiyer

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Zymomonas mobilis Levansukraz Enziminin Üretilmesi, Saflaştırılması, Karakterizasyonu ve Endüstriyel Kullanımı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ -Tübitak 1001 Tamamlandı 15.04.2015-15.08.2018

    Projedeki Görev: Bursiyer

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • DONDURULMUŞ KİRAZ ÜRETİMİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES DEKONTAMİNASYONU ÜZERİNE YENİLİKÇİ IŞIK TEKNOLOJİLERİNİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ VE SİSTEM TASARIMI

    -Tübitak 1505 Tamamlandı 01.08.2020-01.03.2022 , 741.709. 09 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Bitkisel Fenolik Ekstraktların Enkapsülasyonu ve Enkapsüle Ekstraktlarla Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Vakum Infüze Çilek Atıştırmalığı Üretimi

    -Tübitak 1002 Tamamlandı 01.09.2019-01.02.2021

    Projedeki Görev: Bursiyer

Courses

DönemDers AdıDiliSaat
2024-2025FDE205 Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
2024-2025FDE435 Gıda Ürün Geliştirme ve Tasarımıİngilizce5
2023-2024Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce3
2023-2024Yeni Gıda İşleme Teknolojileriİngilizce3
2023-2024Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2023-2024Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
2022-2023Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrüİngilizce3
2022-2023Gıda Teknolojisiİngilizce3
2022-2023Gıda Analizi Laboratuvarıİngilizce5
2022-2023Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce5
2022-2023Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2022-2023Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
2021-2022Engineering Projectİngilizce2
2021-2022Food Technologyİngilizce3
2021-2022Functional Foodsİngilizce3
2021-2022Food Analysis Laboratoryİngilizce5
2021-2022Mühendislik Projesiİngilizce2
2021-2022Yeni Gıda İşleme Teknolojileriİngilizce3
2021-2022Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2021-2022Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
2020-2021Mühendislik Projesiİngilizce2
2019-2020Mühendislik Projesiİngilizce2
2020-2021Gıda Teknolojisiİngilizce3
2020-2021Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce5
2020-2021Gıda Analizi Laboratuvarıİngilizce5
2019-2020Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce5
2019-2020Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2019-2020Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
Supervised Theses

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2023NİDADevelopment and Characterization of Polymers Containing BioadditivesYeditepe Üniversitesi
2024ECEEffect of combined treatments of non-thermal technologies on reduction of pesticide residues in fresh fruitsYeditepe Üniversitesi
2024CERENProduction of functional fruit snack enriched with chasteberry (Vitex agnus castus) extract and assessment of quality characteristicsYeditepe Üniversitesi
2024RANEEMEncapsulation of olive leaf extract by different hydrocolloids and potential use in tomato sauce formulationsYeditepe Üniversitesi

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2025SİNEMProduction and characterization of protein oleogels as healthy fat replacersYeditepe Üniversitesi
Awards
  • Özel Poster Ödülü

    Ulusal Gıda Teknoloji Platformu (UGTP)

    TÜRKİYE

  • Bilimsel Makale 1.lik Ödülü

    Pınar Enstitüsü

    TÜRKİYE

Patents
  • SIVI GIDALARI SÜREKLİ AKIŞTA YÜKSEK YOĞUNLUKLU VURGULU IŞIK İLE SOĞUK PASTÖRİZE EDEN UYGULAMA ÜNİTESİ

    Patent Başvuru Sahipleri: EGE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLERDAİRE BŞK. Patent Buluş Sahipleri: Taner Baysal,Özge Taştan,Filiz İçier

    Patent SECTION A - HUMAN NECESSITIES
  • PROBİYOTİK İÇEREN MEYVE ATIŞTIRMALIĞI

    Patent Başvuru Sahipleri: IŞIK TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Patent Buluş Sahipleri: Altan Işık,Tuğba Karaboz,Taner Baysal,Özge Taştan

    Patent SECTION A - HUMAN NECESSITIES
  • BİYO BAZLI HAMMADDE İÇEREN BİR SUNİ DERİ VE BUNUN ÜRETİMİ İÇİN YÖNTEM 2023/012608

    Patent Başvuru Sahipleri: YUGEN BİYOLOJİK VE KİMYASAL TEKNOLOJİLERİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Patent Buluş Sahipleri: Nebahat Aral Yılmaz,İpek Tüysüzoğlu,Nida Çelebi,Özge Taştan

    Patent SECTION D - TEXTILES