Skip to main content

Assist. Prof. Dr. Özge Taştan

Özge Taştan

Assist. Prof. Dr.

Özge Taştan

ozge.tastan@yeditepe.edu.tr

Faculty of Engineering

Bölüm
  • Food Engineering Undergraduate Program
Academic Duties
  • 2020
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)

Education Information
  • 2007-2011
    Lisans

    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ)

  • 2009-2011
    Önlisans

    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

    AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK PR. (AÇIKÖĞRETİM)

  • 2011-2014
    Yüksek Lisans

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)

    Tez adı: Berrak meyve suyu üretiminde durultma ajanı olarak kitosan kullanımının meyve suyu ve konsantresinin kalite özelliklerine etkilerinin belirlenmesi

  • 2014-2019
    Doktora

    EGE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA TEKNOLOJİSİ (DR)

    Tez adı: Berrak elma suyunun ısıl olmayan pastörizasyonuna yönelik yüksek yoğunluklu vurgulu ışık, düşük voltajlı elektriksel işlem ve doğal antimikrobiyal maddelerin kombine kullanımının incelenmesi

Books
  • Nonthermal Processing in Agri-Food-Bio Sciences

    BAYSAL TANER, TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Springer Link, Sayfa Sayısı: 14, ISBN: 978-3-030-92415-7

    2022Bilimsel Kitap
  • SAĞLIKLI MUTFAK

    BAYSAL TANER, TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: DETAY YAYINLARI, Sayfa Sayısı: 468, ISBN: 9786052543467

    2021Bilimsel Kitap
  • Adulteration Analysis of some foods and drugs

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Bentham Science Publishers, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-1-68108-676-7

    2018Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
  • Nar Sağlıkta Yıldız

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Gece Kitaplığı, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-605-288-346-4

    2018Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
Articles
  • Effect of Dietary Fiber Enrichment on Quality Characteristics and Consumer Acceptance of Fruit Snacks

    TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Akademik Gida, 2023

    UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makale
  • Bioactive peptides: an alternative therapeutic approach for cancer management

    Ghadiri Nooshin, Sheikhi Shima, Javidan Moslem, TAŞTAN ÖZGE, Parodi Alessandro, Liao Ziwei, Azar Mehdi T., Ganjalikhani Hakemi Mazdak, Yayın Yeri: Frontiers in Immunology, 2024

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme Makale
  • Vitex Agnus-Castus: Beneficial Properties, Clinical Studies, and Potential Future Applications in Food

    Altunay Ceren, TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF), 2023

    UlusalHakemliTR DİZİNDerleme Makale
  • Combined use of vacuum impregnation and encapsulation technologies for phenolic enrichment of strawberries

    ERTEK Gülce, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2023

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Levansucrase production by Zymomonas mobilis : Optimization of process parameters and fructooligosaccharide production

    ERDAL ÖZLEM,KAPLAN TÜRKÖZ BURCU,TAŞTAN ÖZGE,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA, Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, 2017

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Beta-Glucan as a Novel Functional Fiber: Functional Properties, Health Benefits and Food Applications

    SİNANGİL Zeynep, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2022

    UlusalHakemliTR DİZİNDerleme Makale
  • MICROWAVE DRYING of BLACK OLIVE SLICES: EFFECTS on TOTAL PHENOLIC CONTENTS and COLOUR

    İÇİER FİLİZ,BAYSAL TANER,TAŞTAN ÖZGE,ÖZKAN GÜLAY, Yayın Yeri: GIDA, 2014

    UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makale
  • Meyve Sebze İşleme Endüstrisinde Kitosan Kullanımı

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: GIDA, 2013

    UlusalHakemliTR DİZİNDerleme Makale
  • EFFECT OF MICROWAVE HEATING ON THE YIELD AND QUALITY OF RED BELL PEPPER PUREE

    BOZKIR HAMZA,RAYMAN AHSEN,TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: GIDA, 2018

    UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makale
  • Investigation of Effects of Various Drying Methods on The Quality Characteristics of Apple Slices and Energy Efficiency

    BAYSAL TANER,ÖZBALTA NECDET,GOKBULUT SEVGİ,ÇAPAR BELÇİM,TAŞTAN ÖZGE,GÜRLEK GÖKHAN, Yayın Yeri: ISI Bilimi ve Teknigi Dergisi-Journal of Thermal Science and Technology, 2014

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Effects of hydroxypropyl methylcellulose film incorporated with carvacrol and its nanoemulsion on the quality of grapes

    KANDEMİR GİRAY NİLAY SULTAN,BAYSAL TANER,TAŞTAN ÖZGE, Yayın Yeri: Chiang Mai Journal of Science, 2020

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Effects of Electrical Pretreatments on the Yield and Quality Characteristics of Red Bell Pepper Puree

    RAYMAN ERGÜN AHSEN,BOZKIR HAMZA,TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD QUALITY, 2015

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Development of intermediate-moisture apricot with impregnation of Bacillus coagulans GBI-30 6086 as a functional snack: Quality assessment during storage

    AYRIÇ FAHRİYE, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation, 2022

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Decontamination of fresh-cut cucumber slices by a combination of a modified chitosan coating containing carvacrol nanoemulsions and pulsed light

    TAŞTAN ÖZGE,PATARO GIANPIERO,DONSI FRANCESCO,FERRARI GIOVANNA,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY, 2017

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedKısa Makale
  • Understanding the effect of formulation on functionality of modified chitosan films containing carvacrol nanoemulsions

    TAŞTAN ÖZGE,FERRARI GIOVANNA,BAYSAL TANER,DONSI FRANCESCO, Yayın Yeri: FOOD HYDROCOLLOIDS, 2016

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Production of prebiotic 6-kestose using Zymomonas mobilis levansucrase in carob molasses and its effect on 5-HMF levels during storage

    TAŞTAN ÖZGE,SÖZGEN GÜLER,BAYSAL TANER,KAPLAN TÜRKÖZ BURCU, Yayın Yeri: FOOD CHEMISTRY, 2019

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Decontamination of frozen cherries by innovative light-based technologies: Assessment of microbial inactivation and quality changes

    KUTLU BENGÜNUR, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, Yayın Yeri: FOOD CONTROL, 2022

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Clarification of pomegranate juice with chitosan: Changes on quality characteristics during storage

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2015

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Chitosan as a novel clarifying agent on clear apple juice production: Optimization of process conditions and changes on quality characteristics

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2017

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Detection of Pesticide Residues in Olive Leaves From İzmir, Turkey

    TAŞTAN PELİN, TAŞTAN ÖZGE, Şahyar Buket Yalçın, Yayın Yeri: International Journal of Nature and Life Sciences, 2022

    UluslararasıHakemliIndex Copernicus, Crossref, Directory of Research Journals Indexing,Universitätsbibliothek Leipzig, Eurasian Scientific Journal Index, International Innovative Journal of Impact Factor (IIJIF)Özgün Makale
Presentations
  • Current perspectives on sugar reduction in fruit products

    Argün Sinem, TAŞTAN ÖZGE(02.10.2022), Yayın Yeri: The International Society for Nutraceuticals and Functional Foods (ISNFF),

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Gıda Aracılığıyla Bulaşan Virüsler ve İnaktivasyonunda Yeni Teknolojilerin Kullanım Potansiyelinin Değerlendirilmesi

    Ertek Gülce, Şahyar Buket, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(13.09.2023), Yayın Yeri: Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi,

    UlusalÖzet bildiri
  • VAKUM İMPREGNASYON TEKNOLOJİSİNİN FONKSİYONEL MEYVE ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANIMI

    ÇOKAY BURCU, Ertek Gülce, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER, SİNAN ÖNEL PELİN(21.10.2020), Yayın Yeri: Türkiye 13. Gıda Kongresi,

    UlusalÖzet bildiri
  • VAKUM İMPREGNASYON TEKNOLOJİSİ İLE FONKSİYONEL ÇİLEK ATIŞTIRMALIĞI ÜRETİMİ VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

    TAŞTAN ÖZGE, Ertek Gülce, BAYSAL TANER(21.10.2020), Yayın Yeri: Türkiye 13. Gıda Kongresi,

    UlusalÖzet bildiri
  • YÜKSEK YOĞUNLUKLU VURGULU IŞIK TEKNOLOJİSİNİN GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIM OLANAKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

    TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(21.10.2020), Yayın Yeri: Türkiye 13. Gıda Kongresi,

    UlusalÖzet bildiri
  • Development Of Functional Fruit Products By Vacuum Impregnation Technology

    Ertek Gülce, Çil Hande, Şahyar Buket, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(02.06.2021), Yayın Yeri: Globcer'21,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • EFFECT OF DIFFERENT WASHING TREATMENTS ON PESTICIDE REMOVAL FROM PURSLANE AND CHANGES IN QUALITY CHARACTERISTICS

    KÜÇÜKDUMAN YAĞMUR, TAŞTAN ÖZGE(17.06.2022), Yayın Yeri: 2. INTERNATIONAL CAPPADOCIA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Gıda Ambalajlarında Sürdürülebilirlik Yaklaşımları

    Kutlu Bengünur, Çil Hande, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(28.09.2023), Yayın Yeri: 1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi,

    UlusalÖzet bildiri
  • Applications of Multiple Emulsions in Food Industry: Structure, Characterization, and Determination of Stability

    ERTEK GÜLCE, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(25.11.2021), Yayın Yeri: 2. International\ 12. National Food Engineers Congress,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Decontamination of Frozen Cherries by Commercial Disinfectant and High-intensity Pulsed Light Treatment

    KUTLU BENGÜNUR, TAŞTAN ÖZGE, Yarım Hasan, Ak Cansu, BAYSAL TANER(26.11.2021), Yayın Yeri: 2. International\ 12. National Food Engineers Congress,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Cold Plasma Technology in Food Industry: Current Applications and Future Perspectives

    ÇİL HANDE, TAŞTAN ÖZGE, BAYSAL TANER(25.11.2021), Yayın Yeri: 2. International\ 12. National Food Engineers Congress,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Production of fructooligosacchharide containing fruit juices using Z. mobilis levansucrase

    SÖZGEN GÜLER,TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER,KAPLAN TÜRKÖZ BURCU(13.11.2017), Yayın Yeri: 31st EFFoST International Conference,

    Uluslararası
  • Effects of edible HPMC film incorporated with carvacrol nanoemulsion on shelf life of table grapes

    KANDEMİR GİRAY NİLAY SULTAN,BAYSAL TANER,TAŞTAN ÖZGE(05.10.2017), Yayın Yeri: International Scientific Conference New Trends in Food Safety and Quality (NIFSA),

    Uluslararası
  • Synthesis of fructooligosaccharides (FOS) in apple nectar and carob syrup by Zymomonas mobilis levansucrase: Effect of FOS content on quality characteristics

    KAPLAN TÜRKÖZ BURCU,TAŞTAN ÖZGE,SÖZGEN GÜLER,BAYSAL TANER,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA(03.10.2018), Yayın Yeri: 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists,

    Uluslararası
  • Current applications for non-thermal pasteurization of fruit juices with light technologies and evaluation the quality characteristics

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER(03.10.2018), Yayın Yeri: 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists,

    Uluslararası
  • Effect of a continuous flow high intensity pulsed light process on inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in clear quince juice

    TAŞTAN ÖZGE,BAYSAL TANER,ERTEK GÜLCE,ÇAĞLAR DİLBER,ATALAY PINAR,İÇİER FİLİZ(10.10.2018), Yayın Yeri: 3rd International Congress on Food Technology,

    Uluslararası
  • Inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple juice by pulsed lightin a continuous flow system

    TAŞTAN ÖZGE,PATARO GIANPIERO,FERRARI GIOVANNA,BAYSAL TANER(25.09.2018), Yayın Yeri: 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course,

    Uluslararası
  • Performance evaluation of thin layer-continuous flow high intensity pulsed light system used for inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple juice

    İÇİER FİLİZ,BAYSAL TANER,ÇOKGEZME ÖMER FARUK,TAŞTAN ÖZGE,DÖNER DENİZ,BAYANA DAMLA(25.09.2018), Yayın Yeri: 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course,

    Uluslararası
  • Inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris in apple and quince juice using a combined treatment of a thin layer-continuous flow high intensity pulsed light reinforced by mild electric field and essential oil nanoemulsions

    TAŞTAN ÖZGE,İÇİER FİLİZ,BAYSAL TANER(25.09.2018), Yayın Yeri: 2018 International Nonthermal Processing Workshop and Short course,

    Uluslararası
Projects
  • KURU MEYVELERDE PESTİSİT KALINTILARININ AZALTILMASINA YÖNELİK PROSES GELİŞTİRİLMESİ

    -Tübitak 1505Devam Ediyor09.10.2023-, 950813 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Hayıt otu (Vitex agnus castus) ekstraktı ile zenginleştirilmiş erik atıştırmalığı üretimi, kalite özelliklerinin ve raf ömrünün incelenmesi

    -Tübitak 1002Devam Ediyor01.09.2023-, 60.000 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Berrak Meyve Suyu Üretiminde Durultma Ajanı Olarak Kitosan Kullanımı ve Meyve Suyu Kalite Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ-Tübitak 1002Tamamlandı15.06.2012-15.06.2013

    Projedeki Görev: Bursiyer

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Berrak Meyve Sularının Isıl Olmayan Pastörizasyonuna Yönelik Düşük Voltajlı Elektrik Alan ile Desteklenmiş Yüksek Yoğunluklu Vurgulu Işık ve Doğal Antimikrobiyel Maddelerin Kombine Kullanımının İncelenmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ-Tübitak 1001Tamamlandı01.03.2017-01.05.2019

    Projedeki Görev: Bursiyer

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Zymomonas mobilis Levansukraz Enziminin Üretilmesi, Saflaştırılması, Karakterizasyonu ve Endüstriyel Kullanımı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ-Tübitak 1001Tamamlandı15.04.2015-15.08.2018

    Projedeki Görev: Bursiyer

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • DONDURULMUŞ KİRAZ ÜRETİMİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES DEKONTAMİNASYONU ÜZERİNE YENİLİKÇİ IŞIK TEKNOLOJİLERİNİN ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ VE SİSTEM TASARIMI

    -Tübitak 1505Tamamlandı01.08.2020-01.03.2022, 741.709. 09 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Araştırmacı

  • Bitkisel Fenolik Ekstraktların Enkapsülasyonu ve Enkapsüle Ekstraktlarla Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Vakum Infüze Çilek Atıştırmalığı Üretimi

    -Tübitak 1002Tamamlandı01.09.2019-01.02.2021

    Projedeki Görev: Bursiyer

Courses

DönemDers AdıDiliSaat
2023-2024Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce3
2023-2024Yeni Gıda İşleme Teknolojileriİngilizce3
2023-2024Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2023-2024Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
2022-2023Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrüİngilizce3
2022-2023Gıda Teknolojisiİngilizce3
2022-2023Gıda Analizi Laboratuvarıİngilizce5
2022-2023Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce5
2022-2023Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2022-2023Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
2021-2022Engineering Projectİngilizce2
2021-2022Food Technologyİngilizce3
2021-2022Functional Foodsİngilizce3
2021-2022Food Analysis Laboratoryİngilizce5
2021-2022Mühendislik Projesiİngilizce2
2021-2022Yeni Gıda İşleme Teknolojileriİngilizce3
2021-2022Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2021-2022Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
2020-2021Mühendislik Projesiİngilizce2
2019-2020Mühendislik Projesiİngilizce2
2020-2021Gıda Teknolojisiİngilizce3
2020-2021Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce5
2020-2021Gıda Analizi Laboratuvarıİngilizce5
2019-2020Gıda İnovasyon ve Tasarımıİngilizce5
2019-2020Gıda Formülasyon Mühendisliğiİngilizce3
2019-2020Bilimsel Araştırmanın Temelleriİngilizce3
Awards
  • Özel Poster Ödülü

    Ulusal Gıda Teknoloji Platformu (UGTP)

    TÜRKİYE

  • Bilimsel Makale 1.lik Ödülü

    Pınar Enstitüsü

    TÜRKİYE