Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Broşürü - Yeditepe Üniversitesi

Temel ve ileri pratik mutfak derslerinin yanı sıra temel ve ileri Türk mutfak kültürüne yönelik teorik ve pratik dersler, yiyecek-içecek satış ve pazarlamaya yönelik dersler ve uzmanlaşacakları alana bağlı olarak mutfak, kültür, sanat, işletme, yeni ürün geliştirme gibi alanlarda seçmeli dersler veriliyor. Öğrenciler sektöre yönelik gıda politikaları, dünya mutfakları ve sektöre yönelik uygulamalı yiyecek ve içecek maliyeti derslerini aldıktan sonra bitirme tezlerini hazırlıyorlar. Bölümümüzün Avrupa’da birçok Michelin Yıldızlı Restoran ile sahip olduğu staj anlaşması sayesinde öğrencilerimiz gastronomi ve mutfak sanatlarının tüm inceliklerini öğrenerek uluslararası kariyere sahip olabiliyorlar. 162 Pratik ve teorik temel dersler veriliyor. Gastronomi kültürü, tarihi, gıdalar ve özellikleri, yiyecek ve içecek işletmeciliği alanlarını kapsayan teorik dersler ve temel mutfak dersleri veriliyor. Kariyer Olanakları Mezunlarımız ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek-içecek bölümlerinde, restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, havayollarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (Ar-Ge), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında iş imkanı buluyorlar. Yıllara Göre Akademik Eğitimlerimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları

RkJQdWJsaXNoZXIy NzE2Njg1