Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Broşürü - Yeditepe Üniversitesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek, yiyecek-içecek sektörüne hizmet verecek uzmanlar yetiştiriyor. Dört yıllık lisans programı süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar uluslararası mutfak ve Türk mutfağı teknikleri, yiyecek-içecek işletmeciliği, gıda bilimi, yemek kültürü ve tarihi gibi alanlarda eğitim verilerek yiyecek- içecek sektörünün farklı alanlarında çalışacak gastronomi ve mutfak sanatları bilgisine sahip bireyler yetiştiriliyor. Bölüm aynı zamanda zengin Türk mutfağı kültürünün akademik bir ortamda araştırılması ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Uluslararası Kurum ve Üniversitelerle İş Birlikleri Türkiye’de açılan ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı olan bölümümüz, İspanya’da bulunan Universitat Oberta de Catalunya tarafından temsil edilen Gıda Kültür ve İnovasyon ve Fransa’da bulunan François Rabelais University tarafından temsil edilen Yemek Kültürü Mirasının Korunması ve Yaşatılması UNESCO/UNITWIN Bölümümüzdeki öğrencilerin bursluluk oranı %51’dir. Türkiye’de açılan ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı 950 saatlik uygulamalı eğitim Uluslararası eğitim anlaşmaları 160

RkJQdWJsaXNoZXIy NzE2Njg1