Mühendislik Fakültesi - Yeditepe Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Gıda Mühendisliği Bölümü; sağlık, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve inovasyon odaklı disiplinler üstü bir yaklaşımla öğrencilerine güçlü bir bilim, teknoloji ve mühendislik eğitiminin yanı sıra yenilikçi konsantrasyon programları sayesinde gastronomi, endüstriyel tasarım ve işletme alanlarında uzmanlık olanağı sağlıyor. Bölümümüz; bütüncül, özgün ve yenilikçi eğitim modeliyle mezunlarının gıda sektöründe üretim, ürün geliştirme, kalite ve Ar-Ge alanlarının yanı sıra yönetim, pazarlama, satış gibi geniş bir yelpazede çalışma imkânı yakalamaları ve kariyerlerini günün gereksinimleri doğrultusunda sürdürülebilirlik, sağlık ve inovasyon odaklı olarak yapılandırmaları için gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırıyor. Toplum ve bireylerin sağlık, beslenme, güvenli gıda ve sürdürülebilirlik konularında bilgilendirilmesine, insan sağlığına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine anlamlı katkı sağlıyor. Gerek endüstriyel gıda üretiminde gerekse evde hazırlanan yemeklerde güvenlik ve sürdürülebilirlikten ödün vermeden besin değeri, tat ve diğer kalite parametrelerinde tutarlılığın nasıl elde edileceğini öğrenmeyi de kapsayan geniş bir yelpazede eğitim ve kariyer imkânı sunuyor. Bölümümüzdeki öğrencilerin bursluluk oranı %56’dır. Donanımlı Gıda Bilimi, Gıda Analizi ve Gıda Proses Laboratuvarları Öncü sektörler ve uluslararası iş birlikleri Sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı eğitim 300

RkJQdWJsaXNoZXIy NzE2Njg1