Lisansüstü Programları Online Kayıt Kılavuzu

Yeditepe Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Online Kayıt İşlemleri aşağıdaki aşamalardan oluşur.

1.Aşama: Öğrenci İşleri

Enstitüler tarafından kabul edilen adayların bilgi ve evrak kontrolleri Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından yapılır. Bu aşamada kayıt olunmasına engel bir durum ya da eksik bilgi ve / veya evrak olması halinde adaylar ilgili Enstitü tarafından bilgilendirilir. Kayıt için gerekli evrakların tam olması durumunda; adaylara, Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından Öğrenci Numarası tanımlanır. Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından tanımlanan Öğrenci Numaraları ilgili Enstitüler tarafından adaylara bildirilir. Adaylar online kayıt işlemlerini, öğrenci numaralarını kullanarak yaparlar.

2.Aşama: Mali Kayıt ve Mali Onay

Lisansüstü Programlarda toplam ücret*, 2 yılda tamamlanacak şekilde aşağıdaki seçeneklerle ödenebilir. Yıllık ücretler dönemsel olarak ödenememektedir.

İlk yıl: Toplam ücretin yarısı taksitlendirilerek ödenebilir.

İkinci yıl: Toplam ücretin kalan yarısı yine taksitlendirilerek ödenebilir. Taksit sayıları dönem ya da yıl bazında değişiklik gösterebilir.

Lisansüstü Programların toplam ücreti aşağıdaki formül ile hesaplanmaktadır:

Adaylar mali kayıt işlemlerini aşağıdaki yöntemleri kullanarak tamamlarlar.

Sanal POS ile Ödeme: https://pos.yeditepe.edu.tr/  adresinden TC Kimlik Numarası Öğrenci Numarası, ya da Kayıtlı Öğrenci Sistemi (OBS - Öğrenci Bilgi Sistemi) kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılarak, Maximum, Bonus, World ve Axess özellikli kredi kartları ile taksitle ödeme yapılabilir.

Banka ile Ödeme: Yapı Kredi Bankasının Türkiye genelindeki herhangi bir şubesinden ya da mobil bankacılığı kullanarak, öğrenci numarası ile 1 peşin kalanı taksitle ödeme yapılabilir.

Adaylar, online kayıt ile ilgili mali konuları içeren sorularını mali.destek@yeditepe.edu.tr adresine isim & soyisim ve öğrenci numaralarını içeren e-posta ile iletebilirler.

Mali kayıt işlemini tamamlan öğrencilerin mali onayları açılır.

3.Aşama: Ders Seçimi

Mali kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarih aralığında, öğrenci numaraları ile OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden derslerini seçerler. Bu süreçte ilgili Anabilim Dalları ve Enstitü Sekreterlikleri, öğrencilerin ders seçimi işlemlerine destek verir.

4.Aşama: Öğrenci Kimliği

Kayıt işlemi tamamlanan öğrencilerin kimlikleri, Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanır. Öğrenci kimliklerinde, başvuru aşamasında sisteme yüklenen fotoğraflar kullanılır. Öğrenciler, kimliklerini ilgili Enstitü Müdürlükleri’nden teslim alabilirler.