Lisansüstü Programları Online Kayıt Kılavuzu

Yeditepe Üniversitesi, 92 Yüksek Lisans ve 44 Doktora programıyla kariyer hedeflerini gerçeğe dönüştürüyor!

Yeditepe Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Online Kayıt İşlemleri aşağıdaki aşamalardan oluşur.

1.Aşama: Öğrenci İşleri

Enstitüler tarafından kabul edilen adayların bilgi ve evrak kontrolleri Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından yapılır. Bu aşamada kayıt olunmasına engel bir durum ya da eksik bilgi ve / veya evrak olması halinde adaylar ilgili Enstitü tarafından bilgilendirilir. Kayıt için gerekli evrakların tam olması durumunda; adaylara, Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından Öğrenci Numarası tanımlanır. Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından tanımlanan Öğrenci Numaraları ilgili Enstitüler tarafından adaylara bildirilir. Adaylar online kayıt işlemlerini, öğrenci numaralarını kullanarak yaparlar.

2.Aşama: Mali Kayıt ve Mali Onay

Lisansüstü Programlarda toplam ücret*, 2 yılda tamamlanacak şekilde aşağıdaki seçeneklerle ödenebilir. Yıllık ücretler dönemsel olarak ödenememektedir.

İlk yıl: Toplam ücretin yarısı taksitlendirilerek ödenebilir.

İkinci yıl: Toplam ücretin kalan yarısı yine taksitlendirilerek ödenebilir. Taksit sayıları dönem ya da yıl bazında değişiklik gösterebilir.

Lisansüstü Programların toplam ücreti aşağıdaki formül ile hesaplanmaktadır:

Adaylar mali kayıt işlemlerini aşağıdaki yöntemleri kullanarak tamamlarlar.

Sanal POS ile Ödeme: https://payment.yeditepe.edu.tr/  adresinden TC Kimlik Numarası Öğrenci Numarası, ya da Kayıtlı Öğrenci Sistemi (OBS - Öğrenci Bilgi Sistemi) kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılarak, Maximum, Bonus, World ve Axess özellikli kredi kartları ile taksitle ödeme yapılabilir.

Banka ile Ödeme: Yapı Kredi Bankasının Türkiye genelindeki herhangi bir şubesinden ya da mobil bankacılığı kullanarak, öğrenci numarası ile 1 peşin kalanı taksitle ödeme yapılabilir.

Adaylar, online kayıt ile ilgili mali konuları içeren sorularını mali.destek@yeditepe.edu.tr adresine isim & soyisim ve öğrenci numaralarını içeren e-posta ile iletebilirler.

Mali kayıt işlemini tamamlan öğrencilerin mali onayları açılır.

3.Aşama: Ders Seçimi

Bu süreçte ilgili Anabilim Dalları, Enstitü Sekreterlikleri ve OBS sisteminde atanan Akademik Danışmanlar öğrencilerin ders seçimi işlemlerine destek verir.

4.Aşama: Öğrenci Kimliği

Kayıt işlemi tamamlanan öğrencilerin kimlikleri, Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanır. Öğrenci kimliklerinde, başvuru aşamasında sisteme yüklenen fotoğraflar kullanılır. Öğrenciler, kimliklerini ilgili Enstitü Müdürlüklerinden teslim alabilirler.