2022 - 2023 Akademik Yılı YKS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

2022-2023 akademik yılında YKS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimiz 25-28 EYLÜL 2022 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden e-devlet üzerinden kayıt yöntemi ile veya 26-30 EYLÜL 2022 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’ne gelerek kayıtlarını yapabilirler.

Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.

E-Devlet Kapısı Üzerinden Elektronik Kayıt İçin İşlem Adımları

(YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu)

Elektronik kayıtlar 25-28 EYLÜL 2022 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden gerçekleştirilecektir.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların Üniversiteye gelmesine ve herhangi bir evrak teslimi yapmasına gerek yoktur.

• Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt tamamlanır. (Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan E-kayıt yapabilirler.)

• E-Kayıt İşlemleri için E-Devlet Kapısı https://www.turkiye.gov.tr adresine girilir.

• Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.

• Elektronik kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, “2022-2023 Yks Ek Yerleştirme Öğrenci Hazırlık Sınav Giriş Formunu doldurması gerekir. Form için tıklayınız.

Kampüste Kayıt İçin İşlem Adımları

Gerekli Belgeler

• Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (E-devletten alınmış mezuniyet belgesi geçerlidir.)
  • Nüfus Cüzdanının Aslı ve fotokopisi (Aslı görüldükten sonra iade edilecektir.)
  • ÖSYM YKS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Askerlik durumunu gösterir belge: 2000 ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden veya e-Devletten alınmış̧ “Bir Fakülte veya Yüksekokula kaydolmasında askerlik yönünden sakınca olmadığına dair belge”.
  • Gazi veya şehit yakını olan öğrencilerin durumlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır.)
  • Engeli olan öğrencilerin engel durumlarını ve oranlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır.)

Kayıt Sürecinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

• ÖSYM bursları ve tercih bursları dışında burs/indirim almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen burs imkanlarından yararlanabilmeleri için belge, diploma sunmaları gerektiğinden Yeditepe Üniversitesi Kampüsü’nde kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.
  • Başka bir üniversitede lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin Yeditepe Üniversitesine kayıt yaptırmaları için mevcut kayıtlarını sildirmiş olmaları gerekir.
  • Öğrencilerin şahsen kayıt sırasında nüfus cüzdanı asıllarının yanında olması gerekir.
  • 18 yaş ve üzeri olup Üniversiteye kayıt için şahsen kendileri gelemeyecek öğrenciler yerine noter tasdikli vekaletnamesi bulunan vekilleri gelip kayıt yaptırabilirler. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.