2021-2022 Akademik Yılı Yks İkinci Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

2021-2022 akademik yılında YKS İkinci Ek Yerleştirme ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimiz 26 EKİM 2021 saat 12.00  ve 31 EKİM 2021 saat 23.59 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden e-devlet üzerinden veya 26 EKİM-1 KASIM 2021 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’ne gelerek kayıtlarını yapabilirler.

Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.

E-Devlet Kapısı Üzerinden Elektronik Kayıt İçin İşlem Adımları

(YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu)

Elektronik kayıtlar 26-31 EKİM 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup; kayıtlar 26 EKİM 2021 Salı günü saat 12.00’da başlayacak, 31 EKİM 2021 Pazar  günü  23.59’da sona erecektir.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, aşağıda belirtilen Kayıt İçin Gerekli Belgeleri, 01  Aralık 2021 Çarşamba günü yapılacak olan Hazırlık Sınavına geldiklerinde Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

• Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt tamamlanır. (Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan E-kayıt yapabilirler.)

• E-Kayıt İşlemleri için E-Devlet Kapısı https://www.turkiye.gov.tr adresine girilir.

• Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında“Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.

• Elektronik kaydını tamamlayan öğrencilerimiz,  “2021-2020 YKS İkinci Ek Yerleşen Öğrenci Hazırlık Sınav Giriş Formu”nu doldurması gerekir. Form için tıklayınız.

ÖDEME TABLOSU

Ödemeler tüm MYO/UBYO/Fakülte bölümleri için Hazırlık ücreti üzerinden yapılacaktır. Hazırlık muafiyet sınavını geçerek fakülteye başlayacak öğrencilerin ücret farkları sınav sonrasında ayrıca yapılandırılacaktır.

ÖDEME SEÇENEKLERİ

1. YAPI KREDİ BANKASI TAKSİTLİ EĞİTİM SİSTEMİ İLE ÖDEME SEÇENEĞİ: (Ödeme seçeneği %25 peşinat, kalanı 6 taksit şeklindedir.)

Kayıt işlemleri için Yeditepe Üniversitesine gelmeden önce ödeme yapmak isteyen velilerimiz; Yapı Kredi Mobil’e giriş yaparak Ödemeler>Eğitim Ödemesi>Taksitli Eğitim Sistemi Başvuru ve Talimat Girişi adımından okul bilgisi seçimi yapıldıktan sonra öğrenci numarası girişi yaparak başvuru yapılabilmektedir.

• Peşinat tutarı Taksitli Eğitim Sistemi ile yapılacak ise mutlaka başvuru tutarına dahil edilmelidir ve işlem yapılan gün içerisinde peşinat tutarı hesaba yatırılmalıdır. Hesapta yeterli tutar bulunmaması halinde banka sizin adınıza peşinat tutarının ödemesini gerçekleştirecektir.

Taksitli eğitim sistemi ile ödeme gerçekleştirmek isteyen velilerimizden Yapı Kredi Bankası hesabı olmayanların bu işlemi yapabilmeleri için hesap açtırmaları gerekmekte olup, Türkiye genelindeki herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek hesap açtırdıktan sonra öğrenci numarası ile taksitli eğitim sistemini gerçekleştirebilirler. Ödeme planı şubelerdeki banka görevlileri tarafından velilerimize iletilecektir.

• Yapı Kredi Bankası için gerekli evrak: Öğrenci velisinin nüfus cüzdan fotokopisi.

Öğrenciler; T.C. Kimlik numaraları ÖSYM tarafından Üniversiteye bildirildiğinde http://esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden öğrenci numaralarını öğrenebilirler.

2. KREDİ KARTI İLE ÖDEME SEÇENEĞİ:

www.yeditepe.edu.tr internet adresimizden sanal pos aracılığı ile Bonus - World - Maximum - Axess kredi kartları ile 6 taksit ile ödeyebilirsiniz.

Kampüste Kayıt İçin İşlem Adımları

Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt işleminin gerçekleştiren öğrenciler, Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğüne evraklarını teslim ederek kayıtlarını tamamlayabilirler.

(Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğüne evraklarını teslim ederek kayıtlarını tamamlayabilirler.)

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• Lise Diploma Aslı
  • YKS İkinci Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Nüfus Cüzdanının fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • 2 fotoğraf
  • En az bir yıl geçerli olan HES kodu çıktısı
  • Askerlik durumunu gösterir belge: 2000 doğumlu ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden veya e-devletten alınmış "Bir Fakülte veya Yüksekokula Kaydolmasında Askerlik Yönünden Sakınca Olmadığına Dair Belge"

Kayıt Sürecinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

• ÖSYM bursları ve tercih bursları dışında burs/indirim almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen burs imkânlarından yararlanabilmeleri için belge, diploma sunmaları gerektiğinden Yeditepe Üniversitesi Kampüsü’nde kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.
  • Başka bir üniversitede lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin Yeditepe Üniversitesine kayıt yaptırmaları için mevcut kayıtlarını sildirmiş olmaları gerekir.
  • Öğrencilerin şahsen kayıt sırasında nüfus cüzdanı asıllarının yanında olması gerekir.
  • 18 yaş ve üzeri olup Üniversiteye kayıt için şahsen kendileri gelemeyecek öğrenciler yerine noter tasdikli vekâletnamesi bulunan vekilleri gelip kayıt yaptırabilirler. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.