2021-2022 Akademik Yılı Kayıt YKS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

2021-2022 akademik yılında YKS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimiz 04 EKİM 2021 saat 12.00 ve 05 EKİM 2021 saat 23.59 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden e-devlet üzerinden veya 04-07 EKİM 2021 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’ne gelerek kayıtlarını yapabilirler.

Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.

Not: Öğrenci numara sorgulama işlemleri 4 Ekim Pazartesi günü itibariyle aktif olacaktır.

E-Devlet Kapısı Üzerinden Elektronik Kayıt İçin İşlem Adımları

(YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu)

Elektronik kayıtlar 04-05 EKİM 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup; kayıtlar 04 EKİM 2021 Pazartesi günü saat 12.00’da başlayacak, 05 EKİM 2021 Çarşamba günü  23.59’da sona erecektir.

E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, aşağıda belirtilen Kayıt İçin Gerekli Belgeleri, 11 Ekim 2021 Pazartesi günü yapılacak olan Hazırlık Sınavına geldiklerinde Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

• Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt tamamlanır. (Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan E-kayıt yapabilirler.)

• E-Kayıt İşlemleri için E-Devlet Kapısı https://www.turkiye.gov.tr adresine girilir.

• Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında“Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.

• Elektronik kaydını tamamlayan öğrencilerimiz,  “2021-2022 YKS Ek Yerleşen Öğrenci Hazırlık Sınav Giriş Formu”nu doldurması gerekir. Form için tıklayınız.

Kampüste Kayıt İçin İşlem Adımları

Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt işleminin gerçekleştiren öğrenciler, Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğüne evraklarını teslim ederek kayıtlarını tamamlayabilirler.

(Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan Öğrenci Kayıt İşlemleri Müdürlüğüne evraklarını teslim ederek kayıtlarını tamamlayabilirler.)

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• Lise Diploma Aslı
  • YKS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Nüfus Cüzdanının fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • 2 fotoğraf
  • En az bir yıl geçerli olan HES kodu çıktısı
  • Askerlik durumunu gösterir belge: 2000 doğumlu ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden veya e-devletten alınmış "Bir Fakülte veya Yüksekokula Kaydolmasında Askerlik Yönünden Sakınca Olmadığına Dair Belge"

Kayıt Sürecinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

• ÖSYM bursları ve tercih bursları dışında burs/indirim almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen burs imkânlarından yararlanabilmeleri için belge, diploma sunmaları gerektiğinden Yeditepe Üniversitesi Kampüsü’nde kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
  • Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.
  • Başka bir üniversitede lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin Yeditepe Üniversitesine kayıt yaptırmaları için mevcut kayıtlarını sildirmiş olmaları gerekir.
  • Öğrencilerin şahsen kayıt sırasında nüfus cüzdanı asıllarının yanında olması gerekir.
  • 18 yaş ve üzeri olup Üniversiteye kayıt için şahsen kendileri gelemeyecek öğrenciler yerine noter tasdikli vekâletnamesi bulunan vekilleri gelip kayıt yaptırabilirler. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.