Yeditepe Üniversitesi 2019-2020 Tanıtım Kataloğu

163 becerilerin aktarıldığı Gıda Mühendisliğine Giriş dersi ile etik konular üzerine okuma, yazma ve kendilerini ifade yeteneklerini geliştirmek ve bu konular üzerinde eleştirel ve çözümsel düşünmelerini sağlamayı hedefleyen Sosyal Sorumluk Projeleri dersi yer alıyor. 2. Sene: Gıda Kimyası, Mikrobiyoloji, Gıda Analizleri gibi uygulamalı derslerle birlikte gıda mühendisliğinin temelinin anlatıldığı Gıda Proses Mühendisliği dersi, gıdaları güvenlik ve sağlık açısından değerlendirmelerini sağlayan Gıda Güvenliği & Risk Değerlendirme ve Beslenme ve Sağlık dersleri gibi meslek altyapılarını destekleyici dersler veriliyor. 3. Sene: Mesleki derslerin ağırlıkta olduğu bu yılda Gıda Formülasyon Mühendisliği, Gıda Mikrobiyolojisi, Sürdürülebilir Gıda Sistemleri, Gıda Proses Mühendisliği II, Gıda Teknolojisi ve Gıda Kalite Sistemleri gibi alan dersleri veriliyor. Öğrenciler, bu sene sonunda yaz stajını yapıyorlar. Bu sayede, farklı yurt içi veya yurt dışı kurum ve kuruluşlarda pratik ve teknik yeni beceriler kazanmayı, iş hayatını tanımayı, diğer disiplinlerle ve idarecilerle etkin iletişim kurmayı öğrenebiliyorlar. 4. Sene: Teknik ve serbest seçmeli derslerin yanı sıra Gıda İnovasyon ve Tasarımı, Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon ve Mühendislik Projesi gibi inovasyon ve tasarım odaklı dersler veriliyor. Mühendislik Projesi dersi ile öğrencilerimizin lisans eğitimleri boyunca kazandıkları bilgi ve becerileri uygulayarak çağın sorunlarına çözüm üretmeye yönelik bir tasarım veya araştırma projesi geliştirme, yürütme ve sonuçlarını analiz ederek, etkin bir şekilde raporlama ve sunma becerisi kazanmaları hedefleniyor. Kariyer Olanakları Mezunlarımız, gıda endüstrisinde kalite kontrol, denetim, üretim, satınalma, lojistik, pazarlama gibi birimlerde veya Ar-Ge ve yönetim birimlerinde görev alabiliyorlar. Bir gıdanın marka müdürü veya üretim müdürü olabilecekleri gibi ambalaj tasarımında da çalışabiliyorlar. Ayrıca gıda kontrol laboratuvarlarında, kamu kuruluşlarında, araştırma merkezlerinde, akademide, büyük otel ve yemekhanelerde çalışma imkanına sahip oluyorlar. Rabia Yazgı Atar 2018 Mezunu Eğitim ve öğretimin birçok alanında öğrenmeyi uygulamalı hale getiren eğitim sistemi ve okulumuzdaki diğer akademisyenlerimizin sayesinde 2018 yılında elimde Gıda Mühendisliği diplomasından çok daha fazlasıyla mezun olma fırsatına sahip oldum. Okulumuzdaki staj programlarına verilen destek ile mezun olmadan önce hangi alanda kendimi geliştirebileceğimi keşfetmem çok daha kolay oldu; IASTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) kulübüyle mezun olmadan önce Almanya’da 2 ay yaz stajı yapma fırsatı yakaladım. Döndükten sonra Danone’de uzun dönem Ar-Ge stajyeri olarak başladığım kariyerimde mezun olduktan sonra tam zamanlı Ar-Ge Asistanı olarak çalışmaya devam ettim. Çalışma hayatına bu kadar kolay girebilmemi üniversitemizde sunulan sınırsız imkanlar fazlasıyla destekledi. Bölümümüzün verdiği destek sayesinde diğer okullardan katılımcılara da açık olan ‘Gıda Endüstrisinde Kariyer Zirvesi’ düzenleyerek organizasyonun nasıl oluşturulacağını ve işleyişini hep beraber öğrendik. Çift Anadal Programlarımız • Beslenme ve Diyetetik • Gastronomi ve Mutfak Sanatları • Bilgisayar Mühendisliği • Biyomedikal Mühendisliği • Endüstri ve Sistem Mühendisliği • Fizik • Genetik ve Biyomühendislik

RkJQdWJsaXNoZXIy NzE2Njg1