Yeditepe Üniversitesi 2019-2020 Tanıtım Kataloğu

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 162 Gıda Mühendisliği Mühendislik Fakültesi Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü çok değerli öğretim üyeleriyle ve donanımlı laboratuvarlarıyla sektöre yetkin mühendisler yetiştirmeyi hedefleyen, bu hedefi verdiği eğitimle olabilecek en prestijli şekilde gerçekleştiren bir bölüm. Son derece modern laboratuvarlarda, öğrendiğimiz bilgileri birebir pratiğe dökebildiğimiz bir ortamda, dünyanın neresine gidersek gidelim kullanacağımız metotlarla aldığımız eğitim bizi geleceğe en iyi şekilde hazırladı. 4 yıllık maceramda, Erasmus’a gitme fırsatı elde ettim ve bölümümün sağladığı olanaklarla Avrupa’da staj yapma imkanı buldum. Tüm bu süreçte değerli öğretmenlerimin desteğini her adımda hissettim ve bu çok büyük bir ayrıcalıktı. Gıda Mühendisliği Bölümü sağlık, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve inovasyon odaklı disiplinler üstü bir yaklaşımla öğrencilerine güçlü bir bilim, teknoloji ve mühendislik eğitiminin yanı sıra gastronomi ve işletme alanlarında uzmanlık olanağı sağlıyor. Bölümümüz gıda sektöründe mühendisliğin yanı sıra yönetim, muhasebe, pazarlama, finans gibi farklı alanlarda çalışma imkanı yakalamak; gıda, beslenme & diyetetik ve sağlık alanlarında çalışmak için gereken bilgi ve becerileri bütüncül bir yaklaşımla kazandırıyor. Toplum ve bireylerin sağlık, beslenme, güvenli gıda ve sürdürülebilirlik konularında bilgilendirilmesine, insan sağlığına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine anlamlı katkıda bulunuyor. Geleneksel mutfağımıza özel yemek tarifleri ile lezzetten fedakarlık etmeksizin daha sağlıklı bir içerik kazandırıyor ve sağlıklı, kaliteli, güvenli, ekonomik, sürdürülebilir gıda sistemlerinin oluşturulmasına katkı sağlıyor. Gerek endüstriyel gıda üretiminde, gerekse evde hazırlanan yemeklerin güvenlik ve sürdürülebilirlikten ödün vermeden tat, kalite ve besin değerinde tutarlılığın nasıl elde edileceğini öğrenmek gibi geniş bir yelpazede eğitim ve kariyer imkanı sunuyor. Öğrencilerimiz en yeni teknolojilerle donatılmış laboratuvarlarımızda deneyimli akademisyen ve uzmanlarımızın denetiminde bizzat yürüttükleri deneyler ve endüstri işbirliği ile yürütülen bilimsel araştırma projeleri ile gerekli endüstri bağlantılarına ulaşabiliyorlar. Yıllara Göre Akademik Eğitimlerimiz 1. Sene: Fizik, Kimya ve Matematik gibi temel bilim derslerinin yanı sıra gıda mühendisliğinin, gıda sisteminin ve paydaşlarının tanıtıldığı, öğrencilerin gıda alanındaki güncel konuları takip edip değerlendirebilmeleri için kullanmaları gereken yöntem ve Ezgi Yaren Ulucan 4. Sınıf Öğrencisi Bölümümüz öğrencilerinin %56 'si bursludur.

RkJQdWJsaXNoZXIy NzE2Njg1