Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Broşürü - Yeditepe Üniversitesi

Gıda Mühendisliği Fizik, Kimya ve Matematik gibi temel bilim derslerinin yanı sıra gıda mühendisliğinin, gıda sisteminin ve paydaşlarının tanıtıldığı, öğrencilerin gıda alanındaki güncel konuları takip edip değerlendirebilmeleri için kullanmaları gereken yöntem ve becerilerin aktarıldığı Gıda Mühendisliğine Giriş dersi ile etik konular üzerine okuma, yazma ve kendilerini ifade yeteneklerini geliştirmek ve bu konular üzerinde eleştirel ve çözümsel düşünmelerini sağlamayı hedefleyen Sosyal Sorumluk Proje dersleri yer alıyor. Gıda Kimyası, Mikrobiyolojiye Giriş, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Analizi Laboratuvarı gibi uygulamalı dersler ve gıda mühendisliğinin temelini oluşturan Gıda Proses Mühendisliği I dersinin yanı sıra bölümün sürdürülebilirlik odağının gıda sistem yaklaşımı ile aktarıldığı Sürdürülebilir Gıda Sistemleri dersi veriliyor. Mesleki derslerin ağırlıkta olduğu bu yılda Gıda Formülasyon Mühendisliği, Gıda Proses Mühendisliği II, Gıda Endüstrisinde İstatistiksel Kalite Kontrolü, Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Proses Tasarımı gibi alan derslerinin yanı sıra sağlık ve gıda güvenliği hedeflerinin değerlendirilmesini sağlayan Gıda Güvenliği ve Risk Değerlendirme, Beslenme ve Sağlık dersleri veriliyor. Öğrenciler, bu sene sonunda yaz stajını yapıyorlar. Bu sayede, farklı yurt içi veya yurt dışı kurum ve kuruluşlarda pratik ve teknik yeni beceriler kazanmayı, iş hayatını tanımayı, diğer disiplinlerle ve idarecilerle etkin iletişim kurmayı öğrenebiliyorlar. Teknik ve serbest seçmeli derslerin yanı sıra Gıda İnovasyon ve Tasarımı, Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon ve Mühendislik Projesi gibi inovasyon ve tasarım odaklı derslere ek olarak Gıda Teknolojisi ve Gıda Kalite Kontrol Sistemleri dersi veriliyor. Mühendislik Projesi dersi ile öğrencilerimizin lisans eğitimleri boyunca kazandıkları bilgi ve becerileri uygulayarak çağın sorunlarına çözüm üretmeye yönelik bir tasarım veya araştırma projesi geliştirme, yürütme ve sonuçlarını analiz ederek, etkin bir şekilde raporlama ve sunma becerisi kazanmaları hedefleniyor. Yıllara Göre Akademik Eğitimlerimiz 304

RkJQdWJsaXNoZXIy NzE2Njg1