Yeditepe Üniversitesi International Students Society (YISS)

Başkan:  Zeynep Ceren Topaç

Danışman: Prof. Dr. Hülya Akgün

Amacı: Uluslararası bir networkün parçası olan YISS kulübünün temel amacı Erasmus-Exchange programları dahilinde okulumuza gelen öğrencilere yardım etmektir. Oturum izni alınması gibi çeşitli resmi süreçlerde yardımcı olan, üniversitemizin, şehrimizin, ülkemizin tanıtımı sağlayan, öğrencilerin adaptasyonlarını hızlandıran ve onların keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen gönüllülük esasına dayanan bir öğrenci kulübüdür.

yiss@yeditepe.edu.tr

International Day that took place on May 5th is a festival day that YISS/ESN Yeditepe organizes in our university with the support of Erasmus and Exchange students. On that day, there were tables from many different countries, our university’s Erasmus/Exchange students prepared their traditional cuisine, introduced their cultures and countries. Furthermore, Erasmus and Exchange students gave information and answer our university and full time international students’ questions about their universities and shared their experiences in Erasmus+ programme. Moreover, the traditional songs and games of Erasmus and Exchange students’ countries’ are played. The information about ESN and projects and activities of YISS/ESN Yeditepe was also given and  after that information related to international projects of ESN such as Mov’in Europe, ExchangeAbility and SocialErasmus, buddies of the section and Erasmus-Exchange students make some projects including feeding dogs in our campus, collecting trash and drawing without using our hands.