• EN
  • TR

Yeditepe Üniversitesi Yayınevi

Mayıs 2014’te yayın hayatına geçen Yeditepe Üniversitesi Yayınevi, üretilen bilgilerin hem akademik çevrelerle hem de genel okur kitlesiyle buluşmasını hedeflemektedir.

Prof. Dr. Ahmet Aydın başkanlığındaki yayın komisyonumuzda sosyal bilimlerden mimarlığa, kimyadan tarihe, tıptan hukuka, felsefeden sanata her alanda yayınların değerlendirilmesi yapılmakta; baskı sürecine gelen kitaplarla akademik yayıncılık dünyasına ve ülkemizin kültürel ortamına katkıda bulunulmaktadır.  

Yeditepe Üniversitesi Yayınevi’ne ulaşan öneriler konularının uzmanı hakemlerden de destek alınarak, titizlikle değerlendirilir ve uygun bulunduğunda programa dahil edilir.

Bilgi aktarımını kendine misyon edinirken gerek öğrencilerine, gerek akademisyenlerine ve gerekse de topluma katkı sağlayacak yayıncılık ilkelerine de bağlı kalan yayınevimiz, profesyonel bir şekilde yayıncılık hayatını sürdürmektedir.   

Kitap önerilerinizle ilgili irtibata geçmek için yayınevimizde çalışan editörlerimize e-mail atabilir ya da 02165780000-3716 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi Yayınevi Editörü Özge Özgür
ozge.ozgur@yeditepe.edu.tr

 

Yeditepe Üniversitesi Yayınevi Sorumlu Editörü Didem Bayındır Yenici
didem.bayindir@yeditepe.edu.tr

 

 

    Yayıncı                                   : Yeditepe Üniversitesi Yayınları

    ISBN                                       : 9789753070669  

    Boyut                                      : 16 x 16 cm

    Dil                                           : İngilizce

   Sayfa                                       : 80 Sayfa 

   Türler                                      : Yemek Kültürü

   Liste Fiyatı                            : 20 TL

 

 

"Gastronomi insanın beslenmesiyle ilgili olan her şeyin zihinsel bilgisini kapsar”

                                                                          Brillat-Savarin (1755-1826)

 

     Yayıncı                        :Yeditepe Üniversitesi Yayınları

     Basım Yılı                    :12 / 2014

     ISBN                            :978 975 3070 64 5  

     Dil                                :Türkçe  

    Türler                           : Azınlık-Etnik|Anı, Mektup |Tarih Çalışmaları

    Liste Fiyatı                   : 20 TL

 

 

 

 

 

 

Bu çalışma Kafkasya'daki Ermeni Patriği Beşinci Kevork'un , Ermeni Ulusal Heyeti Başkanlığı'na atadığı Boghos Nubar'ın Avrupa başkentlerindeki 1915-1918 arası eylemleri üzerinedir.Boghos Nubar'a ait belgeleri eleştirerek kullanan Ataöv , kitabında bu belgelerin ilk kez değerlendirilmesini de sağlamıştır.  

 

     Yayıncı                        : Yeditepe Üniversitesi Yayınları  ( 12 / 2014 )

     ISBN                           : 9789753070652

     Boyut                          : 17 x 24 cm

     Dil                               :  İngilizce

    Sayfa                           :  468

   Türler                           :  Akademik/Sanat/ Teknoloji

   Liste Fiyatı                   : 80 TL

 

 

 

 

 

Enerji kullanım teknolojilerinin gelişmesi ikincil teknolojilerin gelişmesine yol açmış, örneğin buhar teknolojisinden elektrik, elektrik teknolojisinden iletişim teknolojileri doğmuş, ressamlar bu gelişimi eserlerine aktarmışlardır. ARTISTIC NARRATIVE OF TECHNOLOGY’de teknolojinin gelişimi tablolar üzerinden izlenmiştir.

 

     Yayınevi                :Yeditepe Üniversitesi Yayınları

     Dili                        :Türkçe

     Sayfa sayısı           :412

     Ebat                       : 20 x 28 cm

     ISBN                      :978-975-307-067-6

     Satış fiyatı              :70 TL

 

 

 

 

 

Teşhisim doğru mu acaba? Hangi testi istemeliyim? Hangi ilaç? Hangi doz? Ameliyat mı, ilaç mı? Sevk etsem mi?

Her yeni doktorun aklından geçen yüzlerce sorudan birkaçı… Yaşar Küçükardalı ve Başar Atalay sadece yeni mezunlara değil tüm doktorlara yönelik hazırladıkları bu kitap en kritik durumlarda başvurulacak en güvenli kaynak niteliğindedir.

 

    Yayınevi             : Yeditepe Üniversitesi Yayınları

    Dili                      : İngilizce

    Sayfa sayısı        : 712

    Ebat                    :21,5 x 27,5 cm

    ISBN                   : 978-975-307-068-3

    Satış fiyatı          : 140 TL

 

 

 

 

 

 

İnsan Vücudunun Muhteşem Biyokimyasal Yapısı

Tüm Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği fakültelerinin en önemli referans kaynaklarından biri olmaya aday bu kitap, Prof. Dr. İnci Özden’in yıllarca süren çalışmalarının vücut bulmuş halidir.

 

   Yayınevi             : Yeditepe Üniversitesi Yayınları

    Dili                     : Türkçe

    Sayfa sayısı       :168

    Ebat                   :14,8 X 21 cm​

    ISBN                  :9789753070706

   Türler                 :Beslenme-Diyet

    Satış fiyatı        :25,20 TL

 

 

 

 

 

 

Doç. Dr. Sibel Özilgen’in, gıda bilimi ile gastronomiyi buluşturduğu Gıda Bilmeceleri adlı kitabı gıdayla ilgili ihtiyaç duyduğumuz bu sağlam ve doğru bilgileri keyifli bir anlatımla bize sunan önemli bir çalışma. Yazarın soru-cevap şeklinde kaleme aldığı bu kitap, gündelik hayatta gıda ve içeceklerle ilgili aklımıza gelen soruları bilimsel bir dille yanıtlarken, gıdayla kurduğumuz ilişkide daha bilinçli olmamızı sağlayarak yemekle kurduğumuz ilişkiden daha çok keyif almamızı sağlayacak önemli bir referans oluşturuyor. Yiyeceklerin seçiminden, hazırlanış ve saklanış biçimlerine kadar geçirdikleri süreçte “acaba” ve “neden”le başlayan soruların tüm cevaplarının yer aldığı bu kitap, amatör ve profesyonel olarak mutfakla ilgili olan herkes için gastronomi alanında önemli bir boşluğu dolduruyor.